FRPG
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Boszorkányüldözés - Aurora és Balthazar

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 8
Join date : 2017. Mar. 29.
TémanyitásTárgy: Boszorkányüldözés - Aurora és Balthazar   Csüt. Ápr. 06, 2017 3:47 pm

A helyzet roppant kínos volt. Sohasem hittem igazán abban, hogy jogunk volna erőszakot alkalmazni, csak, mert valaki más is így tesz ellenünk, de az idők során beláttam, hogy bizonyos esetek kivételt képeznek. A jelen helyzet is ilyennek ígérkezett. Nem könnyű szép szóval meggyőzni a fanatikusokat, sőt, egyenesen lehetetlen. Az indokok persze meghaladták szerény felfogóképességem: miért érzi úgy akármelyik vallás fundamentalistája, hogy szembemenve vallásának legfőbb alaptételével, jelesül azzal, hogy ne öljön, gyilkoságokkal kell védenie választott hitét? Nos, legalábbis a képembe nyomott feszületek és "Takarodj vissza a homályba, bestia!" felkiáltások arra engedtek következtetni, hogy ezúttal keresztényekkel van dolgom. Feszület... Mintha holmi jöttment vámpír volnék... Noha valóban lakott egy öt háztömbnyivel nyugatra, meglehet, összekevertek vele.
Nosztalgiával gondoltam a régi időkre, amikor még a magukat "vadásznak" esetleg "inkvizítornak" nevező félnótások az ördögtől valónak találták a távcsöveket, éjjellátó készülékeket és fokozottan hő- és tűzálló testpáncélokat. Azokban a boldog időkben elég volt kioltanom minden fényt, felgyújtanom ezt-azt, és a vitéz vadászok hanyatt-homlok menekültek. De ez az új generáció, ez már más: nekik felszerelésük van, küldetéstudatuk meg .44-es Magnumjuk, ami, felteszem, nagyon tud fájni.
Fáradt voltam már, mire a sikátorba értet. Akkor már egy órája menekültem, bevetve pár kisebb varázstrükköt is, mint a fegyverek markolatának felforrósítása, az említett elsötítétís, némi kis csípős elektromosság. Igazi kárt senkiben sem tettem még, de most, hátamat a zsákutca falának vetve, elnézve a testpáncélos, fegyveres üldözőimet lassan közeledni, be kellett látnom, hogy kénytelen leszek.
- Hölgyeim és uraim - mondtam szinte kedvesen - Ez az utolsó figyelmeztetésem. Kérem, távozzanak, máskülönben kénytelen leszek bántani önöket.
Arról nem is beszélve, tettem hozzá gondolatban, hogy túl sokan vannak és túl jól felszereltek. Nem féltem igazán, de tudtam, hogy aligha fogok innen teljesen ép bőrrel elsétálni. Öreg voltam én már az ilyesmihez...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 226
Join date : 2015. Sep. 20.
TémanyitásTárgy: Re: Boszorkányüldözés - Aurora és Balthazar   Pént. Ápr. 07, 2017 3:54 pm

Elise Heart "Aurora" sóhatjva tekerte fel a motor gázkarját. Amióta visszatért Asgardról, mintha megháromszorozódott volna az esetek száma. Steve Rogers sehol nem volt található, ötlete sem volt, hova lett a Kapitány, ám sejtette, a Barnes utáni nyomozás lehetett a dolog mögött. A város szokásos őrültségével várta vissza és talán egy kategóriával még őrültebb volt, mutánsok verekedtek Inhumanekkel, a törékeny tűzszünetet veszélyeztetve, boszorkányok gyújtották fel részegen a Purple Loftot a htvenharmadik és a Broadway sarkán, és nem más, mint velociraptor-invázió lepte el az ötvennyolcadok és ötvenharmadik utca közt a csatornarendszert, miután egy hibbant svéd milliárdos keresztezte a nanotechnológiát a mágiával. A lány ujjai oldalára siklottak. A rá nem jellemző, hosszú, fekete bőrkabátnak volt egy kiváló tulajdonsága, méghozzá, hogy tökéletesen elfedte a testpáncélt és az asgardi kardot. A tenyere megtalálta a páncél szélét és valami ragacsos, meleg anyagot tapintott ki a fémen. Vér. Az az utolsó vérfarkas, akit Long Islanden zsákolt be, rendesen oldalán találta el, de hát minden kilencedik kitérés után legalábbis egy teljes arcos pofonverés kell következzen, nem igaz?
A munkám mostanában komolyan félig valkűr, félig óvónő.
És akkor itt volt a következő probléma. A megfigyelő drón bevezette egy sikátorba, majd tűzlépcsőn kellett felmásszon, hogy követni tudja a jelet és háztetőkön futott át.
- Komolyan a szoftvereiket Stark megbabrálhatná, hogy civilizált módon utcán vezessenek végig.
A telefonjára pillantott. Egy férfi volt a potenciális áldozat, aki a drón kameráján látszott, hogy zsákutcába futott. Sötét, csuklyás alakok követték nyugodtan prédájukat.
- Édes faszom, nem érek oda - mondta mérgében nem túl szofisztikáltan a lány és feltépte a tetőajtót, ami tőle bal kézre esett, hogy hangosan robogjon lefele a lépcsőházban.

A félemeleti folyosó, ami a magasföldszinten ment végig, rosszul megvilágított, omló téglafalakból állt. Sercegő neon vetett hunyorgó fényt az útjára és Aurora látta, hogy egy nagy ablak nyílik a kis zsákutca-sikátorra. Nekiiramodott és hosszú lábain rohant teljes erőből, az utolsó métereken már hangokat is hallott az utcáról és az ugrás előtt egy másodperccel meglátta a nagy kaliberű oldalfegyvereiket előre szegező, nyakukban ezüst keresztet hordó, csuklyás férfiakat és nőket.
Elruhaszkodott.

Robbanó csörömpöléssel és csilingelve záporozó üvegszilánkok és pergő fadeszkák közepette lendült át az ablakon Elise, egyenesen a támadók nyakába. Meglepett kiáltások és fájdalmas üvöltések fogadták és ő még a levegőben térdelt, majd erős lábaival felfogva az esést, célzás nélkül engedett egy egy full roundhouse forgórúgást.
- Good evening ladies and gentlemen, do you have a moment to talk about truth, justice and the American way? - kérdezte fáradtan, de azért élettelien és a következő pillanatban már jelvény vilant a kezében, ahogy a férfi és támadói közé állt.
- Aki most megadja magát, az meglátja a reggelt, aki nem, azon levezetem a hét feszültségét. Ha megdobnak kővel, törd el valaki arcát típus vagyok, de mint látom a keresztjeikből, maguk tudják, Jézus megbocsát.
Hátrapillantott a válla felett az üldözöttre.
- Jól van? - kérdezte megnyugtató hangon.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 8
Join date : 2017. Mar. 29.
TémanyitásTárgy: Re: Boszorkányüldözés - Aurora és Balthazar   Szomb. Ápr. 08, 2017 2:15 pm

Amikor a vezetőnek tűnő egyén rám szegezte a pisztolyát, fáradtan felsóhajtottam. Úgy gondoltam, most meghallgathatok egy újabb dörgedelmet arról, miféle istentől elrugaszkodott kreatúra vagyok... No igen, de melyik istentől? Eszembe jutott az az egy, akit személyesen ismertem, és elmosolyodtam. Ezeknek a hölgyeknek és uraknak nagy szerencséjük van, hogy nem őt sikerült sarokba szorítaniuk. Ő sokkal kevésbé szelíd teremtés, mint jómagam.
Ahogy már említettem, nem ez volt az első vadászatom. Rutinosan mértem fel a terepet, hogy lássam, mit is tudnék felhasználni. Faramuci helyzet volt ez, hiszen mi sem volna könyebb, mint elporlasztani az okvetlenkedőket, de pont ez volt az, amit szerettem volna elkerülni. Érdekes morális kérdés ez, mert bár én magam nem végzek velük, de ez esetben ők fognak valaki mással. Akkor ez vajon az én felelősségem? Mi a nagyobb bűn, gyilkosokat ölni vagy megkímélni az életüket és hagyni, hogy tovább gyilkoljanak? Nos, bármennyire is nem tetszik ez nekem, az utóbbi rosszabbnak tűnt.
Szóval, a sikátor. Eléggé ingerszegény, de azért akad itt egy s más, amit használhatok. A jobb szélső csuklyás melletti kuka például remek alapanyag egy lánggólemnek, amire aztán kedvükre lövöldözhetnek. Aztán ott van a tűzlétra. Ha sikerülne felcsalnom rá őket, áramot vezethetnék bele. Kavarhatok egy kis szelet is, hogy a szemét, amit itt szétszórtak, elvakítsa őket valamelyest. Nos, ez még nem terv, de már valami olyasmi. De legelőször is azzal a fegyverrel kell valamit kezdeni. Felrobbanthatnám a golyókat, de félő, hogy az, amelyik már csőre van töltve, pont abba az irányba röppenne, amerre azt a fickó szeretné, jelesül felém. Vajon képes vagyok semmivé olvasztani egy kilőtt golyót? Valósztínűleg, de nem élesben szeretnék kísérletezni vele.
A további töprengés terhétől megszabadított a hölgy, aki kirobbanó belépővel érkezett közénk. Néhányan lehanyatlottak, mások kissé elhátráltak a munkálkodása nyomán, de tudtam, valahol egy furgonban tucatnyi, ha nem több ugyanilyen jól felszerelt keresztes lovag várakozik, erősítés gyanánt, szóval még aligha lélegezhettem fel. A nő valamiféle jelvényt mutatott támadóimnak, ami sejtésem szerint pont annyira fogja hátráltatni őket, mint egy kellemes tavaszi szellő, de engem elgondolkodtatott. A hölgy nem tűnt rendőrnek, noha a rendőrök többsége sem tűnik rendőrnek. Viszont ők ritkán olyan eszelősek, hogy egymagukban ugorjanak be nyolc-tíz pisztoly csöve elé. Talán úgy gondolja, nincs félnivalója az átlagos fegyverektől? Érdekes.
- Köszönöm kérdését, nincs okom panaszra - feleltem kedvesen - Leszámítva persze ifjú barátainkat, akik komoly, ám meddő erőfeszítéseket tesznek likvidálásomra.
Bal kezem ujjai között sistergő elektromosság pattogott. A szememben is villant valami hideg és kék, mosolyom pedig sötétebb árnyalatot öltött.
- Öljétek meg mindkettőt - jött a parancs valamelyik csuklya alól, és én tudtam, hogy pillanatokon belül el fog szabadulni a pokol.
Visszajáró vendég voltam.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 226
Join date : 2015. Sep. 20.
TémanyitásTárgy: Re: Boszorkányüldözés - Aurora és Balthazar   Hétf. Ápr. 10, 2017 1:38 pm

Elise látta, hogy a férfi nem vesztette el a lélekjelenlétét, sőt... Még udvarias is volt. Ami egyszerűen kellemes meglepetés volt a new york-i éjszaka őrült tempójában. Nem tudta eldönteni, kivel találkozott. De a másiknak volt valami nyugodt, csendes kisugárzása. Mint egy letűnt kor tanúja, mint a régi vágású úriember, akiről mindenki szeret panaszkodni, hogy már nagyon rég nem létezik. Aurorának öreg könyvek papírjának illata és elfeledett évtizedek eleganciája, egy korábbi kor tempója, büszkesége, emberiessége rémlett a férfi testtartásából, szavaiból, mindenből, amit tett.
Így hát kedves és életteli vigyorral válaszolt a másiknak.
- Oh, értem, már látom, mi a probléma. Heti egyszer kiújuló fanatikus boszorkányüldözés? Bár a futás önmagában remek kardió, ez mégsem túl egészséges, javaslom a...
- Öljétek meg mindkettőt - vágott közbe az egyik végtelenül bátran csuklyát húzott agresszor.
- ... Precízen alkalmazott erőszakot. - fejezte be újra a támadók felé fordulva a lány és már emelkedtek a fegyverek, de fordulata egy roundhouse rúgással fejeződött be, ami a fal mellett álló, nagy, testes konténert sarkából fordította ki a csuklyások felé.
Kiáltások és fegyverropogás hallatszottak, emberek próbáltak elugrani a nyolcszáz fontos, szeméttel teli, behemót konténer elől, a torkolattüzek halovány narancs fényt vetítettek a téglafalakra.
A lány talpaiból robbant elő a vérében cirkáló energia és ívben lökte fel a levegőbe, hogy tenyereiből lángcsóvák kaavarogva pattanjanak elő, ropogó-fényes nyalábokként terítve be a kiboruló szemétbe gabalyodó boszorkányvadászokat. Aurora kipillantott az utca sarkán, fenn a levegőben - És tekintete elborult.
Miközben a főút felől furgonok gumijainak csikorgása hallatszott a nedves aszfalton, a lány földet ért a férfi mellett.
- Futás. - közölte nem túl cizelláltan, és egy ütéssel kidöntötte a sikátort lezáró téglafalat, ami porozva-görögve, robajló hangon zuhant be a mögötte lévő, elhagyatott raktár udvarára.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 8
Join date : 2017. Mar. 29.
TémanyitásTárgy: Re: Boszorkányüldözés - Aurora és Balthazar   Szomb. Ápr. 15, 2017 1:38 pm

Határozottan az voltz az érzésem, hogy nem hétköznapi rendőrrel hozott össze a jószerencse. Noha ez is nézőpont kérdése, legalábbis ami a bátor lovagokat illeti, hiszem az én jószerencsém alighanem az ő balsorsuk lesz. Éreztem valamiféle hatalmat a nőben, ami nem a mágia ereje volt, hanem valami más, talán több is.
- Nos igen, újabban gyakran kiújul a probléma - feleltem mosolyogva, de a lány már nem figyelt rám, túlzottan elfoglalta a konténer ellen foganatosított erőszak. Precíznek precíz volt, ez tény, az utána következő ugrás pedig látványos és pusztító, de ahogy azt sejtettem is, nem egy varázsló ereje.
Az istenek, démonok, mutánsok és az összes többi szerzet megragadják a természet törvényeit, csavarnak rajta néhány erőset, kifordítják a valóságot a sarkaiból, aztán leporolják magukat és továbbmennek, mintha minden rendben volna. Mi, a mágia művészetének ismerői nem alkalmazzuk ezt a már-már barbár (ám kétségkívül hatékony) módszert. Mi sem igazán tartjuk be a törvényeket, de az erőnk inkább csak manipulálja, finoman elhajlítja, semmint megtöri őket. Talán nem tűnik fontos különbségnek, de azért mégiscsak az, ha a nagy egészet nézzük.
Miközben ezen merengtem, a hölgy visszatért hozzám. Ereje láthatatlan hullámokban áradt a sikátorban, szinte fizikai lökéseket éreztem felőle. Vajon a csuklyások is érezték ezt? Nem igazán hittem benne. Abban sem voltam biztos, hogy más varázslók éreznék-e, sőt, abban sem, hogy egyáltalán én magam tényleg érzem; talán csak képzeltem, mert úgy gondoltam, így kéne a dolgoknak működnie.
Bal kezem egy jól begyakorolt mozdulatával meggyújtottam a levegőben szállingózó szemetet. A lány közben utat tört nekünk, és én nem is értettem, nekem miért nem jutott eszembe ez a kézenfekvő kiút. Talán öregszem...
Leginkább a tűzhöz, az energiához értek, ez mindig is így volt. De konyítok egy keveset a levegő mágiájához is, valamelyest a hangokhoz, és sok időm volt gyakorolni. A hang nem más, mint a levegő részecskéinek különböző rezgése, és ha valaki tudja, hogyan is működik ez, képes a világegyetem energiáit ide-oda csoportosítani, és történetesen még mágus is, nos, az talán képes egyszerúbb hangokat teremteni a semmiből. Nem volt ez igazi illúzió, sosem voltam képes képeket létrehozni, és nem is közvetlenül az agyra hatottam, csupán a fülre... De a hang, az akkor is hang, és a szállongó, lángoló szeméttel, a szétzúzott téglafallal és az általános káoszzal vegyítve talán még jobban összezavarja a támadóinkat. Kiáltások, sziréna és egymásnak ellentmondó parancsok hasítottak a zajba, én pedig elégedetten elmosolyodtam. Tudtam, hogy ez a trükk egyszer még hasznos lesz.
A lányt követve valamiféle lebetonozott udvarra érkeztem. Néhány törött raklap, egy halom bontott tégla és egy régi, megereszkedett targonca, aminek legalább egy kereke hiányzott. Szinte hiányzott a sikátor, még az is kevésbé volt vigasztalan látvány. Szinte.
- És akad kegyed tarsolyában valamiféle terv is a "precíz erőszak" alkalmazására? - kérdeztem, miközben azon ügyködtem, hogy egy lángfalat emeljek a lyuk elé, amin át érkeztünk - Ha jól sejtem, nyughatatlan barátaink valamelyest túlerőben vannak.
Vöröses, szikrázó lángok csaptak fel, elzárva az utat, de tudtam, hogy a tűzálló ruhát viselő vadászokat ez csak ideig-óráig fogja megfékezni. És nehéz varázslat is volt, mindig könnyebb éghető szilárd anyaggal dolgozni. Arról nem is beszélve, hogy a tűz nem igazán golyóálló. Goromba emlékeztetőt kaptam erre a lövedék formájában, ami elfütyült a fülem mellett.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 226
Join date : 2015. Sep. 20.
TémanyitásTárgy: Re: Boszorkányüldözés - Aurora és Balthazar   Pént. Ápr. 21, 2017 11:35 am

Aurora a fennforgás közepette hallotta meg a szirénák, a parancsok, a hatósági szervek érkező hangjait. Fejét felkapta a jótékony melegség közepén, és...
Amit látott, azt nem tudta megmagyarázni. A levegő vibrálása, az energia, ami sikátoron át szállt, mintha színek nélkül fénylett volna, mintha halovány, kristályos erőként hullámzott volna, semmi máshoz nem fogható, természetellenes folyamként. Valahogy úgy érezte, a jelenségnek köze van a szirénákhoz, mindenesetre, nem várta meg a támadók sorainak rendszereződését és megfordult, a férfi felé szaladva.

Ekkor jött rá, hogy közben lángok csaptak fel, az égő szemét bűze, a tűzben hajló polietilén és poliszerol, rothadó szerves anyag semmi máshoz nem hasonlítható bűzt engedett fel, a lángok pedig keserűen hordozták sok tíz millió éves trópusi napsütés megfakult emlékeit. Csak akkor érezte a lány ezt a színtelen napfény-utóízt, ha olaj vagy műanyag égett körülötte, de nem volt ideje megállni szemrevételezni és csodálni a lángokat. Átütötte a falat és a férfi rögvest követte is. A sikátor túlsó oldala felől máris parancsok és kiáltások harsantak, Elise pedig körbenézett az udvaron, kivezető utat keresve.

- Nem tudom, általában ilyenkor valami jól hangzó és frappáns egymondatossal belerobbanok a jelenetbe és összetöröm a rosszalkodó rosszak arcát. Szeretek improvizálni - mondta vigyorogva és vállat vont, közben nem is nézett a férfi felé, csak jobbra-balra fordítva a fejét, próbálta keresni azt a bizonyos egérutat. Végül a bőrén érezte a felcsapó forróságot és megfordult csípőből, hogy lássa a helyzet adta társa által előbűvölt lángokat felcsapni.
- Wow - mondta elkerekedő szemekkel és ajkakkal.
Íriszeiben a csillámló, arany fények úgy szálltak, mint a nyári erdőtűz parázsló szikrái, és ahogy összeértek, szeme kékje mögött vibráló, lüktető, napszínű fénnyel ragyogtak fel. Jobbja felemelkedett, miközben felnyitotta pillantását, hogy a tűzbe nézzen.
Semmi máshoz nem fogható lángok voltak. Nem az ő vérében keringő, perzselő tűz, nem is a napfény édes, simogató melege. Nem hasonlított az élő szövetből, szerves anyagból felszabaduló, oxidált lángra sem. Nem, mintha a puszta levegőből, egészen majdnem leheletvékony hévvel, tökéletes, matematikailag ritmikus hullámhosszokon előszökkenő energia lett volna. Egészen... Nem természetes... Mintha...

Jobbja beleért a tűzbe. és hagyta, hogy végigsimítsák a lángnyelvek a bőrét. Nem érzett mögöttük csillagfény-ízt, mintha... Mintha magának az univerzumnak a teljessége figyelt volna némán a lángokban.
Fejét a férfi felé fordította és majdnem megdelejezett hangon szólalt meg.
- Ez... ez... Ez mágia?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hi dear, my name is
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Boszorkányüldözés - Aurora és Balthazar   

Vissza az elejére Go down
 
Boszorkányüldözés - Aurora és Balthazar
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Earth by Night FRPG ::  :: Egyesült Államok :: New York-
Ugrás: