FRPG
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 DC Peter Grant - "Specialist in Weird Bollocks"

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 2
Join date : 2016. Dec. 25.
TémanyitásTárgy: DC Peter Grant - "Specialist in Weird Bollocks"   Hétf. Május 22, 2017 7:20 pm

Név: Peter Grant

Alias: -

Avatar: Samuel Anderson

Adatok: Született, London, 1989. augusztus 2. (27 éves)

Karakter-alkotó pontok:
Különleges képesség - Mágia (Fizikai, Newton-iskola) (3 pont)
Foglalkozás - Nyomozó (Metropolitan Police, Detective Constable) (2 pont)
Autóvezetés (0 pont)
Természettudomány alapismeret (0 pont)
(Az utolsó null pontost félreraknám)

Képességek: Peter évek óta tanulja a mágiát - A mágiát, amit ismer legalábbis. A Sir Isaac Newton által megalkotott mágiaiskolát, ami az erők és energiák precíz, kontrollált, figyelmen alapuló irányítását jelenti. Tanonc, tehát messze nem tudja olyan erővel és kombinációban használni a mágiát, mint tanítója és főnöke, Chief Detective Inspector Thomas Nightingale.
Alapvetően, a mágia, amit használnak, szavakból, formákból áll. Minél több szó - forma - van összekapcsolva, annál bonyolultabb a "spell".
Ezek, minden, amit Peter ismer, fizikai megjelenésűek - Fénygömb, láthatatlan erőpajzs, hőből, vízből álló gömb, stb.
Amiket jelenleg használ:
- Lux (Werelight): Egy első rendű (egy szavas) varázslat. Tenyérnyi fénygömb jelenik meg. Hideg. Világít. Akár köröz Peter körül. Nagyon sztenderd és nagyon megbízható, gyakorlatilag a létező legegyszerűbb varázslat. Hónapokig tartott egyáltalán megtanulni, de mágia tekintetében annyira szimpla mint egy faék.
- "Hőbomba": Lux variáns. Láthatatlan. Második rendű spell, szóval egy fény idézés és egy modulálás. Gyakorlatilag a fény modulálva infravörös elektromágneses sugárzásra, vagyis hőre. Nagyon jó dolgokat meggyújtani, beindítani egy tűzjelzőt, stb.
- "Vízbomba": Víz idézése, majd gömbbe formálása, majd elhajítása. Ennek gyakorlatilag annyi szerepe van, mint... Egy felfújható lufi tele vízzel. Mint szó szerint, egy vízibomba. Ha arcon vágnak vele, az olyan érzés, mintha vízi bombával vágnának arcon, mínusz a csattanós finom polietilén burok. Egy fegyverest a semmiből arcon lehet vele vágni és akkor utána már jöhet is a kihajtható vipera és Őfelsége békéje, gyors csuklómozdulattal, combra.
- Pajzs: Harmadik rendű spell, ami mostanra annyira biztosan megidézhető, hogy Peter teljes koncentrációja esetén tízből nyolc-kilenc golyót megállít. Gyakorlatilag fizikai erő idézése, és egy sikamlós, láthatatlan pajzsba formálása. Tapintásra tökéletesen olyan, mint valami sikamlós felszín, mint vizes csempe vagy üveg, például.
- "Fingóbomba": Harmadik rendű varázslat, ami a puszta viccelésen kívül figyelemelterelésre is tökéletes. Egy Lux variáns, aminek a finoman hangolt hő-sugárzására pontosan olyan hangon tágul a levegő körülötte, mint... Hát mint egy eleresztett galamb.
- "Tűzbomba": Gyakorlatilag, tüzet idéz meg, formálja gömbbe és hajítja Őfelsége békéjét megzavaró rosszalkodók, néha vámpírok, esetleg rosszakaró idegen mágusok általános irányába Peter. Ez meglehetősen gyenge egyelőre, ruhán átég, bőrt megégeti legfeljebb egy kicsit, de első fokú égésnél frontális telitalálat esetén sem sebez többet.
- "Autóölő": Lux variáns, ami láthatatlanra van hangolva, gyakorlatilag alig kimutatható sugárzás, egy előnye van: A mágia puszta jelenlétével kiiktat autót, telefont, bármit, ami elektromos fél méteres körzetében.

Hátrány: Thaumaturgical degradation. A mágia túlhasználata súlyos agykárosodáshoz vezethet. Ez, ha jelentkezik, már késő - Mire első jele, a stroke felbukkan már visszafordíthatatlan a baj.
Tehát: Napi egy óránál többet nem túl egészséges varázsolni - Ennél több már komolyan kockáztatja a stroke-ot. Ennek a jelei, ha megjelennek, már késő.
Nem súlyos hátrány, a képességre limit - Nincs fennálló kondíció, ami alapján nincs karaktert súlyosan és azonnal korlátozó hatás sem. Egyszerűen a képesség része, kockázata, hangulati elem a varázsló feje felett metaforikus bárdként csüngő agydaganat/elváltozás/agyvérzés/idegsejt-elhalás vidám gondolata.


Hátrány:
Rövidzárlat. Ez hátrány vagy előny is lehet, de lényegében, ha valaki varázslatot használ - Legalábbis a mágia ezen formáját - Akkor minden elektromosságot tönkretesz a közvetlen környezetében. (Legyen ez varázslat méretétől függően 3-10 méter.) Minden, ami elektromos és éppen áram alatt van, mint lámpák, autók, mikrochipek tönkremennek - A chipek homokká esnek szét, lámpák durranva kiégnek, autók csődöt mondanak. Peter folyamatosan kutatja, ennek mi az oka, és fogalma sincs.
Nagyon egyszerű elektromos eszközök, mint például, egy akkura kapcsolt lámpa, túlélik, ha folyamatos egyenáram folyik bennük.
Minden, ami ennél bonyolultabb, három méteres körzetben biztosan kiég. A varázslat méretétől függően (Ha az egy bonyolult varázslat, tehát mondjuk harmadrendű) tíz méteren belül károsodnak az elektromos eszközök. Peter látott már olyan varázslatot, ami körül negyven méteren belül minden használhatatlanra sült, és ezt követően kifejezetten mókás is volt elmagyarázni magas rangú feletteseknek, hogy hogy keletkezett heveny pár millió fontos kár egy luxus-bevásárlóközpontban, de ez más sztori. Ő ilyenre egyelőre nem képes.

Foglalkozás: Rendőrtiszt - Különleges Esetek Egység, Metropolitan Police, London

Titulus: Detective Constable (Kb: Nyomozó)

Tudnivalók: DC Peter Grant, a Metropolitan Police forró fejű, fiatal, intelligens és sokszor álmodozó és feledékeny, de talpraesett detektíve rendőr és egyben kevésbé ismert tény, de varázsló tanonc is. Tanítója és főnöke, Inspector Nightingale, valamint ő ketten élnek a korábban brit varázslóknak otthont adó és most rendőrségi központként szolgáló Folly nevű palotában, London belvárosában. Ismer sok fontos emberi és nem-emberi személyt Londonban, a folyam és az oldalági folyók isteneit, szellemeket és különösen idegesítő civil informánsokat.

Előtörténet:

- Detective Constable Grant, kérem, a felvétel kedvéért mondja el mindazt, amit a jelentésébe írt. Emlékeztetem, hogy ezen a ponton nem áll belső eljárás alatt, így ez nem hivatalos eljárás része. Az Önöket ért támadást érintő nyomozás érdekében azonban minden eljáró tiszt szóbeli jelentésére szükségünk van.
Nem állok eljárás alatt. Ó, ez mennyire gyönyörű. Öt éve vagyok rendőr, és pontosan tudom, hogy mik a taktikák. Nem vagy vádlott, interjú alany vagy, és nem kihallgatáson vagy, hanem interjún "segítesz a rendőrségnek hivatalos eljárásban."

Másfelől, tényleg a közbenjárásomra égett le a Buckingham Palota melletti park, omlott le a Trafalgar-téren az az ízléses oszlop és került majdnem egy busznyi japán turista a Temzébe, ami azt hiszem, hogy kifejezetten rosszat tett volna az Egyesült Királyság turizmusának az elkövetkező pár évben.

- A nevem Detective Constable Peter Grant, - kezdtem magabiztosan, mert legalább eddig nem kellett hazudnom - és a Metropolitan Police Különleges Részlegén Falcon-érintett ügyesetek nyomozásában veszek részt.
Eddig se kellett hazudnom, ez egy jó nap az Igazság számára és egészen kollegiális módon az igazat mondhatom a Korona és a Királynő Békéjének Dicsőséges Kék Egyenruhás Ligájában küzdő kollégám részére.
- Mik a Falcon-érintett esetek? - kérdezte a férfi, és én megengedtem egy hosszú pislogást, majd még egyet. Ez vagy teljesen hülye hogy olyanba tenyerel bele, amibe a rendőrbiztos sem, vagy tök új. Vagy egy elkötelezett idealista bürokrata.
Nem voltam benne biztos, melyik rosszabb.
Vidéki eseteknél ilyenkor sóhajtanak szerencsétlen őrmesterek, akiket hajnal háromkor egy kellemes kakaó és fánk és amerikai sorozat mellől rángattak ki a ködös, hideg falusi mezőre, ahol egy csapat tinédzser udvariatlanul darabokban feküdt megmagyarázhatatlanul, és a Londonból leküldött szuper-nyomozó Chief Detective Inspector ilyen hülye kérdéseket tett fel nekik.
De nem tudod forgatni a szemed, ha Londonban vagy. És te vagy a kettes számú szakértője az ilyesmi témának.
Mert a szakértő megmondhatja neked, hogy nem egy megvadult unikornist láttak a szemtanúk, aki szétmarcangolta a fiatalokat. De legalábbis a jelentésedbe ez egyáltalán ne kerüljön bele, köszönjük szépen, a Metropolitan Police megköszöni a részvételed és megpaskolja a vállad, kitartást kívánva a kezdődő alkoholizmusba süllyedésben.
De ha történetesen te vagy ennek a szakértője, és egy ismeretlen, lehetetlen bürokrata felteszi a kérdést, hogy ugyan, mik is ezek a bizonyos unikornisok, amik széjjel szedtek egy csapat ártatlanul drogozó tizenévest mert kelta romokon üldögélve mertek lázadni az elnyomó társadalom ellen, nos, akkor sok lavírozási esélyed nem marad. Hiszen szakértő vagy.
Ó, és az én esetemben, varázsló. Igen. Ez a részlet eddig kimaradt.
Egészen pontosan tanonc, vagy tanuló, a főnököm tanít, de én a protokoll ellenére nem hívom Mesternek.
Nem biztos, hogy érted a konnotációt, hogy egy fiatal afro-fekete férfi miért nem hívja a fehér főnökét Mesternek, de maradjunk annyiban, hogy nem. Ahogyan a "fekete mágiát" is "etikailag hátrányos helyzetű mágiahasználatnak" hívom.

- Nos, a Falcon-esetek különös specialista szakértelmet igénylő, igen tudás-intenzív megközelítésből vizsgálható speciális ügyek, melyeknek megoldására elsődlegesen a Különleges Ügyosztály hivatott, operatív kapcsolatban a Belgravia Gyilkossági Osztállyal.
Ami alatt azt értem, hogy szerencsétlen Chief Inspector Seawol, akinek a kifejezése a mágiára "misztikus marhaság", jóval gyakrabban kell az arcunkat elviselje, mint szeretné, és hogy már kaptam is egy asztalt, saját bejáratú használatra a Belgráviában, amikor a "misztikus marhaságokat" takarítom el az amúgy teljesen tiszta és egészségesen nem túlbonyolított gyilkossági ügyeik körül.
Mert Seawol és első embere, Detective Miriam Stephanoupoulos, sokkal jobban szerették a hagyományos eseteket. Amikor a rendőr rendőr, a gyanúsított gyanúsított, amikor az őrmesterek pár tíz óra kamera-anyag nézegetéssel kisakkozzák a halál időpontját, a középkorú bróker alibit keres a péntek estéjére és ügyvéddel fegyverkezik fel, de a halott lengyel prostituált testén a fojtogatás nyomai passzolnak az ujjlenyomatához és az úriember vérében talált amfetamin se segít. És akkor lábmunka és gondos rendőrködés révén piff, bilincs, átadva az ügyészségnek, a Királynő Békéje garantált, redőnyt le lehet húzni és míg pár kezdő őrmester még szöszöl pár tíz oldal papírmunkával, a csapat lemehet a sarki pubba, rendelhet egy pintet vagy inkább nyolcat és koccinthat, ügy-lezárási statisztikáik csodálatos alakulását és az év végi bónusz ígéretét érző szíveikbe zárva.

De nem. Amikor én vagy a főnököm - Chief Inspector Thomas Nightingale, kiváló rendőr, habókos negyvenesnek tűnő, precízen elegáns angol sir és egyébként a régi brit varázslók utolsó szériadarabja - megjelenünk, akkor tudják: Vérből rajzolt pentagrammák, leharapott péniszű áldozatok (ne kérdezd), a semmiből gyilkos tömeggé hergelt családanyák (nem akarok beszélni róla), indokolatlan vihardagályok London belvárosában (Hhh, egyáltalán nem akarok beszélni róla), néha szellemek, (ez nem annyira rossz) és általában csak baj és fejfájás jár velünk.

Igen, szóval mostanság gyakran kell elviseljenek, mivelhogy a mágia és folyamistenek és szellemek és nagy néha húsevő unikornisok tekintetében érintettek rendszerint udvaraitlanul meghalnak.
És semmi jól nevelt tekintettel nincsenek ezen a téren a Belgravia Gyilkossági Egység bűnfelderítési statisztikáira.

Szóval Így volt ez a masszívan katasztrofális legutolsó esettel is, és ezért kell éjjel kettőkor a Belgravia kihallgató szobái közül pont ebben ülnöm a borzalmas és amúgy kihűlt kávé és a kihűlő optimizmusú bürokrata társaságában, ahogy serceg felettem a neon.
Tudod, az eset az unikornisokkal.
Csak ebben a kifejezett ügyben pont nem unikornisok voltak, hanem a Temzét megszállni próbáló, kifejezetten mérges, ősi franko-kelta folyamistennők, akiknek a kedvéért a Temze két istene, Father Thames és Mama Thames egyesített erőkkel válaszolt. Fiaik és lányaik határozott precizitással sodorták el  Madame Seine legidősebb fiát, azt hiszem láttam Tyburn-t (Mama Thames legidősebb lánya) egy hullámmal kiütni Mademoiselle Loire-t, aki nem tudom, minek nem maradt a medrében a kastélyaival, és amúgy London folyói gálánsan padlóra vagyis inkább folyómederbe küldték a francia folyóisteneket. Meg hát fél központi Londont, némi szeszélyes és sajnálatos mellékhatásként.
Sóhajtottam.
Ezzel holnap reggel nem csak a Sun, The Times, Telegraph, Guardian és a többi lapunk lesz tele, a New York Times-től a Der Spiegel-ig minden más is. Találni fognak egy egyáltalán nem gyanúsan tökéletes magyarázatot a londoni csatornarendszer tárolóinak záró mechanizmusaiban. Mama Thames lányainak cégei az újjáépítésbe kezdenek és egyébként mellékes eredményként sajtóvisszhangot kerítenek a folyami művekre szánt pénzek elégtelen voltának. Ki tudja. Talán Tyburn kap egy kellemes kis parkot az egyik szigetére grátiszba. Az én fejfájásom és papírmunkám meg? Hát az senkit se érdekel.
Beverley Brook-ot valószínűleg igen, akinek a háza a folyója mellett áll, és ahol sokkal de sokkal szívesebben tölteném a hétvégémet.
De őt se kérdezték a nővérei. Vagy a Temze két vehemens istene, akik nem kértek a franko-kelta invázióból, köszönik szépen. Father Thames még emberi életében briton volt, szóval különösen volt egy személyes színezete a dolognak számára.

Úgy tűnt, a rögtönzött magyarázatom, amit a színes és misztikus elemeket kihagyva elmondtam a bürokratának, elkezdett fogni. Végre valami. Sercegett a papír Zebra tolla alatt és Falcon-gyanús elemek jelenlétéről meséltem neki a folyami tárolók körül. Heh. Ez körbe fog cirkálni a Meten belül - Teljes nevén Metropolitan Police, Őfelsége kék egyenruhás és gyönyörűséges igazságszolgáltatási rendfenntartó gépezete thank you very much for asking sir - és mindenki úgy fog távol maradni ettől meg általában a vízművektől, mint a tűztől. Van a rendőrségen belül némi halvány fogalom vagy gyanú, hogy egészen pontosan mivel is foglalkozik a Folly, és a "misztikus marhaságot" mindenki köszöni szépen és meghagyja nekünk, tisztelettel, köszönjük, a kantinban leszünk, ne keressetek, jóéjszakát.

A Folly. Hát persze, ez a részlet is kimaradt. Egy bűbájos kísértetkastély. Végül is, nem. Egy viktoriánus kor előtti tágas palota London belvárosában, a brit varázslók fellegvára, nevezett brit varázslóké, akikből egy darab maradt aktív, a többi vagy meghalt a második világháborúban, vagy megőrült. Nevezett utolsó aktív varázsló, The Nightingale, főnököm, akinek az elmúlt negyven-ötven év tech vívmányai érdekes és idegen furcsaságoknak tűnnek, és aki mostanában tanulta meg egyszerre a kazettás magnó és a mobiltelefon használatát, nos, már csak ő lakik ott. És házvezetőnőnk, Molly. Aki egyszer majdnem megevett engem. Ne kérdezd. Magas, vékony, spáadt, fekete haj, francia cselédlány-kinézet, hatalmas lelkesedés főzéstudományban. Hegyes fogak, sziszegés, nem evilági ijesztő jelenlét. Molly. Éjjel képes a szoba ajtajából nézni, mire felébredsz a puszta hátborzongástól, hogy kiderüljön, telefonon keresnek és kihívtak egy helyszínelésre. Nos vidám kompániánk, Molly, Nightingale, én, és vestigium-detektáló canis specialisunk, Toby, azaz varázsérzékelő kutyánk.

A vestigium gyakorlatilag a mágia lenyomata. Az élő szövet nagyon gyengén tárolja, kő és egy-egy műanyag a legjobban. Olyan ez, mint amikor elfordulsz az éles fénytől, és foltok maradnak a szemed előtt. A mágiának van egy lenyomata, és vannak szabályai. Mindezt teljes könyvtárunk tudományos pontossággal támasztja alá. A tudományos pontosság már csak elvárás is. Tudod, ki alapította a modern mágiát? Nem viccelek: Sir Isaac Newton. Így van. A modern tudomány feltalálása mellett a mágiát is használható rendszerbe rendezte, mert ennyi ideje volt és mindent meg akart oldani. A második tényt már kevésbé ismerik. Csak egyes körökben. Egyébként, a mágia elkezdett kiszivárogni a világból, míg a hatvanas évektől elkezdett stabilan visszatérni és harcra kelni a technikával.
Igen, ezt most szó szerint kell érteni. Ha mágiát használsz, az kisüt minden elektromosságot a közvetlen környezetedben. Oké, nem mindent, de bármi, amiben épp áram folyik, például izzók, mikroprocesszorok, egy autó, telefon, minden tropára megy. Nekem ezért van egy saját építésű, mechanikus kapcsolóm a telefonomon, amivel egy pillanat alatt áramtalanítom.

És hogy mivel foglalkozunk? Lássuk. "Etikailag hátrányos helyzetű" varázslók randalíroznak Nagy-Britanniában. Ez... Elég személyes az esetemben. Hidd el. És nem, erről sem akarok beszélni. London és egyébként háromnegyed Anglia folyóinak saját istenei vannak. Az átlagemberek közt kis millió fae, azaz misztikus személy, azaz "minden más, ami nem ember" kószál, vagy félvér, vagy valami egészen más. Óh, vámpírok! Vámpírok is vannak. Hallottam vérfarkasról és alakváltóról is. Démoni megszállás? Átlag kedd este. Zendülést keltő, embereket megszálló szellemek? Kérlek. Minden második hónapban. És mindezek között biztosítjuk a Őfelsége Békéjét és tanulom a mágiát. Tudod. Csak az egyszerű, mezei londoni rendőr per varázslótanonc élete.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 26
Join date : 2016. Sep. 30.
TémanyitásTárgy: Re: DC Peter Grant - "Specialist in Weird Bollocks"   Csüt. Május 25, 2017 9:44 am

Elfogadva!

Nyomás játszódni meg nyomozódni, Peti! Very Happy
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
DC Peter Grant - "Specialist in Weird Bollocks"
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Earth by Night FRPG :: Earth By Night Klub :: Karakteralkotás :: Készülő karakterek-
Ugrás: