FRPG
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 (M) Knock, knock. (Ray és Ra'sheera)

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 111
Join date : 2015. Sep. 20.
Tartózkodási hely : A fórumon mindenhol
TémanyitásTárgy: (M) Knock, knock. (Ray és Ra'sheera)   Pént. Okt. 21, 2016 12:48 pm

Ray Anderson ágya mellett 0:37-et mutatott az óra. Valami szemerkélő, halkan kopogó éjjeli eső szüremlett át a kinti, hideg ködön, ami elfedte a várost. A felhőkarcolók, a belváros viktoriánus, égbe törő, birodalmi stílusú épületei tűntek el elsőként, majd egyre csökkent a láthatár az óceán felett, míg végül az öblöt elfoglalta a hűvös, szürkésen kavargó, októberi ködtakaró, csak a kikötői láncok csörgése és a rakpartokon halkan csobogó hullámok maradtak. Aztán a magasabb irodaházak is szép lassan eltűntek és végül az utcákat is meghódította a sötét, üvegszerűen leereszkedő felhő, míg csak gyöngyházfények maradtak az utcalámpák körül. Az örökké lüktető város élete lassulni kezdett. Ray környékén pedig szinte megszűntek az élet nyomai teljesen, kivéve a az épület elé bekanyarodó, nedves aszfalon halkan ropogó gumikkal fékező, nagy, sötét audit.

Ra'sheera egy szobával arrébb volt. Előző este adták le a kódokat megbízójuknak. Svájci számlára érkezett az utalás és minden rendben volt. Anonim volt a megbízás, a végrehajtás, az ellopott algoritmusok átadása és a fizetés is. Tiszta. Professzionális. Egy éjszaka maradt a továbbutazás előtt.

A férfi ágyából épp csak halkan hallatszottak a távoli robbanások. A szirénák hangjai, a robajlás a háttérben. Szinte csak álomnak tűnhettek az esőpermettől pettyezett, hideg ablaküvegen túli világból.

A tűzlépcső, ami az ablak előtt emelkedett a tető felé, egészn halkan nyikordult meg. Lassan, hangatalnul csepegtek a fordulókról, a lépcsőfokokról a hideg vízcseppek zöldre festett fémkeretén.

Nem hallatszottak fel a földszinti hangok, nehéz léptek zuhogása. Csak a képernyő fénylett fel az íróasztalon kikapcsolva álló laptopon. Halk, zúgó, vibráló hang érkezett a gépből, amíg a férfi fel nem ébredt. A fekete képernyő bekapcsolva szinte fénylett az éjszakában. Egyetlen, zöld felirat égett rajta, a végén villogó kurzorral.

Hello, Ray.

Majd a kurzor ugrott egyet a következő sorba, és egymás után jelentek meg gyorsan a betűk.

We have exactly sixty-three seconds.
Take the first firearm you can find.
Wake your friend in the next room.
There will be men knocking on your door in 61 seconds.
Open the window for her.
Then proceed to shoot through the door.
Empty the magazine. She will have more bullets for you.


Negyvenöt másodperccel később dörömbölés hallatszott a bejárati ajtón. A folyosó felől nagyon halkan lehetett hallani, ahogy géppisztolyokba ugranak be a tárak és ujjak húzzák fel a kakasokat, hogy az első golyó a kamrába ugorjon.
Negyvenhét másodperccel később halk kopogás hallatszott a tűzlépcső felől az ablaküvegen, miután halk léptek koppantak a tűzlépcső fém fordulójában.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://earthbynight.hungarianforum.com
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 31
Join date : 2015. Sep. 22.
Age : 28
TémanyitásTárgy: Re: (M) Knock, knock. (Ray és Ra'sheera)   Hétf. Okt. 24, 2016 4:38 pm

Nem mondhatnám, hogy túlzottan sok időnk maradt. Attól függetlenül, hogy barát vagy ellenség írta, amit írt. Gombnyomásra pattan ki az adattároló, majd kapcsol be az elektromágnes a gépben, hogy mindent szépen kisimítson és tönkretegyen, ami bent maradt. Még negyven másodperc. Lecsapom a laptop tetejét és a dzsekimet felkapva rúgom a viszonylag kis méretű eszközt az ajtó felé. Másik kezemben az aktatáska. Még harmincöt másodperc. Ugrás a szomszéd szobába, ajtó becsuk, a laptop a túloldalt koppan a bejárati ajtón. Kulcs fordul, a szoba zárva. Futás az ablak felé. Még harminc másodperc. Jótékony ébresztő tockos a kollégának a táskával. Baja nem lesz tőle, de biztosan felébred.
- Ébredj, Cica! Társaságunk akadt.
Még huszonöt másodperc. Várok egy kicsit, hogy felkapja, amit fel kell. Dzseki már rajtam, táskából stukker elő, táraz, felhúz. Néhány lapos henger sorjázik a dzseki belső felén. Egyébként egy könnyebb kevlár a bélése. Tizenöt másodperc van hátra.
- Tíz - szólok oda, és már eleget gyakoroltuk ezt az ilyen szituációkra, hogy tudja, visszaszámlálok. Az ablaknál várakozok.
Gombnyomás az órámon, majd odaát egy kellemes robbanás hallatszik, ahogy az akkumlátor túltöltöttség okán felrobban az ajtóban. Ez persze egy nagyobb füstjelenséggel jár - nem gyártói tartozék -, illetve a szobám ablakának kitörésével. Itt is megtörik az ablak, de kesztyűs öklömmel rásegítek, hogy a zaj pillanatában ne tűnjön fel az itteni ténykedésünk.
Lendület, kezem kissé elváltozik a kapaszkodás elősegítésére, és már lendülök is a szomszéd párkányra. Ha kell, kezet nyújtok, bár az ő macska ügyessége azt hiszem, bőven elég lesz. Igen, a szomszédba vetődve kis gurulás, féltérd, pisztoly magam elé, és keresek valami fedezéket, hogy oda menjek tovább. Fedeznem kell társamat is, ahogy érkezik.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 67
Join date : 2015. Sep. 28.
TémanyitásTárgy: Re: (M) Knock, knock. (Ray és Ra'sheera)   Hétf. Okt. 24, 2016 6:14 pm

Meg kell hogy mondjam a hely nem volt egy Skyrim. Már mint összeségében nem volt olyan hideg mint ott, valahogy a furcsa több emeletes házban mégis jobban fáztam. Nálunk attól hogy hideg volt, ha lehetett a házak úgy épültek hogy bent meleg legyen. Hiába a kényelmes ágy és a viszonylagos privát szféra, össze sem volt hasonlítható az akadémiai szállásommal. Úgyhogy még szorosabbra húztam a takarót magam körül. Igaz hogy volt valami fűtés, de a hideg kitartóan vágott be valahonnan.
Eddig még nem jártam sosem Elsweyrben eddigi életemben, de ebben a szobában valahogy megbántam. A khajiit kereskedőktől sokszor hallottam, hogy jó meleg van ott, tengerpart is homokos és kellemes, nem úgy mint amit én valaha láthattam életemben sziklákkal és jéggel.
Valószínűleg amúgy sem aludtam túl mélyen az idegen környezet miatt, aztán forgolódni kezdtem. Elsőre nem tudtam mi miatt. A füleim önkénytelenül is a hangokra fókuszáltak. Valami nem volt rendben; ez az érzésem volt.
Felkeltem és meglapultam a sötétben amennyire lehetett, hallgatóztam, majd elindultam Ray szobája felé.
- Ébren vagyok - szólaltam meg Ray mögül. Ahogy beviharzott a szobába lehet talán kevés ideje volt felmérni a terepet, és azt a tockost is valószínűleg az egybegyűrt ágyneműknek adhatta valószínűleg, ami ebben a homályban jótékonyan azt a hatást keltette, hogy még valaki fekszik az ágyban.
Még valami megjegyzést akartam tenni arra, hogy itt amúgy sem alszom olyan könnyen. De úgy tűnt ilyesmire nem nagyon van időnk.
Nagyot sóhajtottam. És még a szokásos megjegyzéseimre sem volt időm csak fejben. Nagy nyűggel kaptam össze azt a pár dolgot amit elől hagytam. Beleszuszakoltam a táskámba, majd kabát fel, arra a táska, és irány Ray után.
- Mara te jóságos! - rezzentem össze a robbanásra, még a füleimet is elfordítottam ahogy lehetett. De nem volt idő kiugrani a bőrömből.
És bár a párkány nem okozott akkora gondott, azért nem esett jól ilyen magasságba okvetlenül mászkálni. Magamban ismét észrevétlen átfutottam gondolatban egy fohászt Arkayhoz, hogy a nap végén ne kerüljek az ő ,,asztalára".
Egy pillanatra körbenéztem a szobába ahova érkeztünk, csak aztán vetőtem a társam után. Ha ú jobbra én balra, ha valamerre lőnek vagy ehhez hasonló, ne legyen olyan könnyű dolguk bárkiknek is. A kezeimet készenlétben tarottam, de varázslatot még nem idéztem elő, nehogy az a a kevés fény eláruljon.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 111
Join date : 2015. Sep. 20.
Tartózkodási hely : A fórumon mindenhol
TémanyitásTárgy: Re: (M) Knock, knock. (Ray és Ra'sheera)   Szer. Okt. 26, 2016 1:01 pm

Meglepett kiáltások, majd üvöltések hallatszottak a szoba felől, ahogy Ray és Ra'sheera átugrottak a szomszéd ablakpárkányra. Az eblekuk előtti, terebélyes tűzlépcső fordulóin golyók pattantak, fémesen csengve, és szikrát vetve az éjszakába. Tompa dübörgéssel hangzott fel az mp5 géppisztolyok hangja odabentről, amik az ablakon kifelé céloztak, de már csak az üres levegőbe tudták kivetni a sárgás csíkokat húzó gyújtógolyókat.

A , aki a tűzlépcsőn állt, az ablak melletti falnak vetette a hátát. Szép arcát barna, vállig érő haj keretezte, és mosolyogva kiáltott át a másik ablakpárkány felé, ahova a két férfi távozott.
- Mr. Anderson, felteszem?
Jobbra kapta a fejét, hogy a repólő üvegszilánkok a második lövéssorozatból ne pattanjanak az arcába. A kezében tartott, méretes gépkarabélyt maga elé emelte, majd amint a ropogás abbamaradt, ívben fordult be az ablak felé és viszonozta a tüzet. Az m4a1 élesebb hangon csattant fel, háromágú villában fénylett fel a torkolattűz és arany töltényhüvelyek csilingeltek a tűzlépcsőn, odabent pedig fájdalmas kiáltások és hörgések harsantak.
A nő újra fedezékbe húzódott, hátát a falnak vetve megint és Ray-ék felé nézett.
- Két kérdésem lenne. Egy, mi az öltönymérete? És kettő...
Előhúzott bal zsebéből egy matt fémességgel megcsillanó, hengerszerű tárgyat. Halkan pöccent a tű, ahogy kihúzta a biztosítékot és be sem nézve hajította be balra a szobába azt.
A gránát egy pár másodperc múlva robbant fel, átható dübörgéssel pusztítva embert és berendezést az útjában. Lángnyelvek csaptak ki az ablakon.
- ... Ugye tud keringőzni? Háromnegyedes ütemre, bécsi keringő?
A nő leengedte a fegyvert és intett. Elindult lefelé a tűzlépcsőn, rohamos léptekben.

A lesütétített ablakú audi terepjáróval átellenben, ferdén megállva, egy sportos Aston Martin várakozott. A nő, akinek leengedett gépkarabélya mellett késő őszi, elegáns szövetkabátja köpenyként lengett, megállt a kocsi mellett, a két férfit várva. Előhúzott egy második gránátot, kihúzva a pöcköt és az audi alá gurította.
A nagy testű terepjárót megemelte a robbanás, majd lángra kapott.
A titokzatos nő kinyitotta az Aston Martin vezetői ajtaját, majd megkerülte az autót és az első utasülésbe ült.
- Sweetheart, megtaláltam őket - mondta a fülében lévő apró kommunikátorba. Várakozott, de ha a két férfi nem szállt be, akkor átmászott a vezetői ülésbe és elhajtott.
Ha beszálltak, akkor csak intett a kormány felé annak, aki a vezetői ülésbe ült, majd kinyitotta a kesztyűtartót és tartalék tárakat vett elő.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://earthbynight.hungarianforum.com
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 31
Join date : 2015. Sep. 22.
Age : 28
TémanyitásTárgy: Re: (M) Knock, knock. (Ray és Ra'sheera)   Csüt. Okt. 27, 2016 1:00 pm

A szomszédnál már tekerem is fel a hangtompítót a pisztolyra, mikor valaki az ablakon keresztül utánunk kiabál. Az, hogy tudja ezt a nevet, még önmagában nem sokat jelent. Minden esetre nagyjából ennyi, amire figyelek, ezek után már egy korong az ablak alá magunk mögé, egy ki a folyosóra. Mindegyik elkezdi ontani magából a füstöt, mi pedig megcélozzuk a lépcsőket vagy a szomszéd folyosót. Valamelyik úton távoznunk kell, ennyi biztos. Azért néhány lövést eleresztek a fegyveresek felé, ha bármelyik felénk nézne. Igaz, ha éppen karabéllyal lövik őket szemből, talán nem mi fogunk feltűnni nekik. Nem azoknak a kifinomult kémeknek tűntek eddigiek alapján, inkább egy csapat izomagynak.
A taktika egyszerű. Fedezéktől fedezékig, minél gyorsabban, közben egyikünk mindig fedezi a másikat, míg az vonul.

/Elnézést a rövidsége miatt, de feltételes módban ilyen pörgős szituációban nem igazán tudtam többet./
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 67
Join date : 2015. Sep. 28.
TémanyitásTárgy: Re: (M) Knock, knock. (Ray és Ra'sheera)   Csüt. Okt. 27, 2016 2:29 pm

Ha lett volna időm egyáltalán ilyenen elmélkedni, dermedten figyelve a lejátszódó jelenetet, azt gondoltam volna; hogy ez a világ teljesen őrült. De legalábbis minden esetre imádja az amúgy érdekes elven működő lőfegyvereit. De ilyenre nem volt időm...
Így csak behúztam a fülem-farkam amennyire tudtam, és igyekeztem fedezéket találni a lövedékek elől. Hozzáteszem, mely lövedékek hangjai amúgy felettébb módon bántották a füleimet.
Amikor a csatazajok elültek kételyek merültek fel bennem, hogy valójában akarom-e én ezt tovább folytatni. A Rayel együtt tültött idő, és együtt végzett munka eddig sem volt zökkenő mentes, de ez most még annál inkább sem mondható annak. De a fene vigye el, ez az eddig legjobb esélyem itt az életre, és legalább nem unatkozom.
A felettébb közvetlen hangnemet megütő.. nost hangra nagyjából amennyi látszott az illetőből felvontam a szemöldököm, és szinte egyből Rayt kerestem a tekintetemmel, amint volt egy kis időm. Aztán pedig inden újabb lövésnél összébb húztam magam.
Ahogy Ray elindult én is kihúztam a kabátomból a már amúgy hangtompítóval oda tett szerkezetet, és surrantam a munkatársam után. Reméltem hogy a nőszemély az erkélyen eléggé lefoglalta a támadóinkat, mert azt hiszem ez után az éjszaka után kezdtem megutálni ezeket a vackokat. Nem volt túl sok kedvem nekem is lövöldözni, de ha muszáj volt megtettem. Mi tagadás sokkal ügyesebb és elegánsabb lettem volna mágiával, de Ray tanácsára igyekeztem ebben a tekintetben visszafogni magam. Egyelőre...
Reméltem minél előbb kijutun erről a helyről, már annál is inkább mert a füst ami minket hivatott takarni egyre jobban kezdett folytogatni. Igyekeztem nem köhögni, nem megjegyzést tenni, tűrni, de fogyott a türelmem... Amennyire meg tudtam mondani a folyosó felé araszoltunk. Bármennyire is csábító volt a friss levegő gondolata... már amennyire ebben a városban friss... Arra felé nagyobb volt a lövések valószínűsége, így megérthető volt Ray döntése.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 111
Join date : 2015. Sep. 20.
Tartózkodási hely : A fórumon mindenhol
TémanyitásTárgy: Re: (M) Knock, knock. (Ray és Ra'sheera)   Pént. Okt. 28, 2016 6:05 pm

Miközben autójuk felrobban, a hozzávetőlegesen tíz talpon maradt fegyveres a robbanások és a tűzharc után viharos sebességgel veszik célba újra a folyosót, majd a nagy, széles lépcsőket, elhagyva a romossá vált lakást.

Ray bérelt lakása a negyediken volt. A nem kiemelkedő, nem is rossznak számító környék széles, stabil téglafalú épületei, amik századfordulósak, egy nagyjából huszonütméter széles utcát vesznek körbe hatemeletes, egyenletes tetőszintet emelve a földszint feletti magasságban. Ekkorra lámpák kapcsoltak fel a szemközti és a szomszédos házak ablakaiban, és valahol egy vékony, női hangot lehetett hallani: Halló, rendőrség?

A fegyveresek - nagydarab, sötét öltönyt farbó felett viselő, géppisztollyal és oldalfegyverekkel ellátott férfiak - másfél perc alatt érnek le az utcaszintre és vezetőjük mérgesen, ukránul káromkodva rúg bele az égő kocsi bal hátsó kerekébe.
A barna hajú nő, aki közben átmászik a vezető ülésre, ha nem ért oda Ray és Ra'sheera, most fordítja el a kulcsot és hajt el teljes gázzal.

Az utca két oldalán oldalsó sikátorok nyílnak minden háztömb mellett, szeméttel telerakott kukák, konténerek helyezkednek csak el bennük, és keskenyebb hátsó utáckra vezetnek. Ha a fegyveresek kopaszodó főnöke meglátja a két alakot, minden emberét feléjük küldi. Ha pedig nem, kiadja a parancsot, hogy a környéket legyező-alakban, kettesével vizsgálják át az emberei.

Mindenesetre, tíz perccel később megérkezik a rendőrség. A kék szirénákat látva a főnök saját sebesültjeinek fejébe golyót ereszt, és megmaradt embereivel a hátsó sikátorokon át elmenekül.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://earthbynight.hungarianforum.com
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 31
Join date : 2015. Sep. 22.
Age : 28
TémanyitásTárgy: Re: (M) Knock, knock. (Ray és Ra'sheera)   Szomb. Okt. 29, 2016 10:17 am

Viszonylag egyszerű a dolgunk. Tudjuk, merre vannak a fegyveresek, és az épületet is ismerjük. Utunk egyenesen a szomszéd folyosóra vezet, onnan pedig az egyik lépcsőházba. Nem várjuk meg, hogy kilyuggassanak minket, tempó a szomszéd utcába. Szerencsére a macsek elég ügyesen lopakodik, gondolom már ösztönből is. Eddig legalábbis úgy tűnt.
- Húzzunk innen a francba - morgom magam elé unott bosszúsággal, ahogy átérünk az út túloldalára - Nem tudom, hogy találtak meg minket, de főleg a gépemet. Az utóbbi jobban aggaszt.
A képlet egyszerű: Minél messzebb elhúzni innen, közben pedig a fegyvereket nem lóbálni. Ha erről megfeledkezne a fantasy-szökevény kollégám, akkor szokás szerint emlékeztetem rá, de talán már hozzászokott a dologhoz. New Yorkban csak erőszakszervezetek viselnek nyilvánosan fegyvert. Aztán fogunk egy taxit pár sarok múlva. Nagyjából ennyi.
- Szerezzünk egy helyet, ahol elalszunk ma, és közben dobjunk be egy gyrost vagy valami indiait, de hússal. Megéheztem - jegyzem meg kicsit ráhangolódva a továbblépésre - Te rendben vagy? És hogyhogy már ébren voltál? - dolgozom fel lassan a korábbi, nem zavaró de meglepő tényállást.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 67
Join date : 2015. Sep. 28.
TémanyitásTárgy: Re: (M) Knock, knock. (Ray és Ra'sheera)   Kedd Nov. 01, 2016 3:27 pm

Úgy tűnt mindenki a távozás nemes útjára lépett. Aminek kimondhatatlanul örültem. Sőt úgyvoltam vele, hogynekünk is érdemes lenne. Persze csak úgy, hogyne találkozzunk össze a többiekkel. Szerettem volna lyukak nélkül a bundámban kijutni ebből az átkozott épületből. Az már csak mellékes volt, hogyigazából fogalmam sem volt mi történt most épp az előbb körülöttem. Az egyértelmű volt, hogyRayt keresték... lehet a fegyveresek is, nem csak a csaj azzal a másik fegyverrel.
- Egytértek - helyeseltem visszafolytott hangon ahogy odaértem Rayhez.
- Igazából még mindig nem szoktam meg az itteni kajákat, de a húsrészénél megfogtál, úgyhogybenne vagyok - önkénytelenül is megnyaltam a szám szélét. Nem tudom, hogy a sok izgalom tette, hogyaz életünkért menekültünk, vagy azért mert az éjszaka közepén felébresztettek.
- Meg vagyok, nem találtak el azt hiszem... Most ez a legfontosabb. Valószínűleg a külső lépcső az oka. Hallottam ahogy nyikorog. De ami azt illeti, már akkor is fél álomban voltam...
Volt egy olyan elméletem, hogy az apró zajok hatására szép lassan felébredtem. Hogyaz ösztöneim előbb tudták, hogy baj van mint hogy tudatosult volna bennem.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 111
Join date : 2015. Sep. 20.
Tartózkodási hely : A fórumon mindenhol
TémanyitásTárgy: Re: (M) Knock, knock. (Ray és Ra'sheera)   Kedd Nov. 01, 2016 4:10 pm

A sportos, fekete kocsiban ülő nő elhajtott, a hangosan felzúgó motor hangjára az utcára került fegyveresek is odafordultak, akik tüzet nyitottak rá. A sarkon beforduló autó hátán még pattogtak a golyók szikrákat vetve, majd eltűnt.

Ray és Ra'sheera útja eseménytelen és gyors volt, egy negyeddel arrébb, Harleem szélén, Hell's Kitchen körzetben találtak is egy nyitva lévő gyrosost. A nagy pocakú, fáradt görög nő csak erős akcentusban kérdezte, mit kérnek, majd a csuklyás nőre és Ray-re pillantva sóhajtott és nem túl feltűnően keresztet vetett.
- Okozni baj errefelé, elnáspángol húsvágó balta, világos? - kérdezte még, majd a különlegesen sok hússal megrakott pitákat átnyújtotta és vaskos ujjait kitárva várta a pénzt.

A motel, amit találtak, izzó neoncégérével, ami sercegve ki-kihagyott nem volt annyira bizalomgerjesztő, de nem is tűnt elfogadhatatlannak. Az arab egyetemista, aki a recepción aludt, a harmadik noszogatásra már fel is ébredt, majd kérdés nélkül mutatta az árakat és adta a kulcsot.
Úgy tűnt, Hell's Kitchen lakói sztoikus nyugalommal fogadnak az éjjel közepén bármilyen furcsa alakot, és csak remélik, hogy a szokásosnál nagyobb vihar nem követi az idegent és fizeti időben a tartozását.

A szoba kicsi volt, egyetlen franciaágy volt benne, egy tévé és egy gipszkarton fallal lekerekített sarokban parányi fürdő wc-vel és zuhanyzóval. Valahonnan a szintről hangos indiai zene szivárgott át. A falon lévő digitális óra 01:59-et mutatott.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://earthbynight.hungarianforum.com
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 31
Join date : 2015. Sep. 22.
Age : 28
TémanyitásTárgy: Re: (M) Knock, knock. (Ray és Ra'sheera)   Szer. Nov. 02, 2016 10:30 am

Az a sejtésem, ezek az emberek nem szívlelik a fehéreket. Főleg a szőkéket. Nem baj, azt hiszem, legalább osztatlan figyelmét élvezzük. A kaja pedig jó, szóval nincs okunk panaszra. Az egyszerűség kedvéért inkább nem nagyon jártatom a számat, leszámítva persze az étkezést.
Az viszont már sokkal viccesebb, hogy előbb találkozunk arab recepcióssal mint gyrosossal. Ilyen is csak a Harlem szélén történhet, gondolom magamban. Nem baj, kapunk szállást, nem kérdezősködnek. Ennyi a lényeg. Elég zűrös a környék, szóval nem annyira tűnünk ki, mint azt a színünk indokolná.

- Hát ez azért romantikusabb, mint vártam - mondom viccelődve az ágyra nézve -, de hát ez van. Gondolom, egyikünk sem bolhás. Vagy ha mégis, már rég átragasztottuk a másikra.
Azzal el is foglalom az ágy egyik felét, és megnézem a híreket TV-n. Tudható, kizárt volt, hogy a televíziót kifelejtették volna a szoba tartozékai közül. Bár az USA-ban olyat még nem láttam a legutolsó motelben sem.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 67
Join date : 2015. Sep. 28.
TémanyitásTárgy: Re: (M) Knock, knock. (Ray és Ra'sheera)   Csüt. Nov. 03, 2016 8:46 am

Kicsit fellélegeztem amikor már nem csak kijutottunk az épületből baj nélkül, de elég messze is kerültünk tőle viszonylag. Azért megnyugtató a tudat, hogy ha senki nem akar kabátot csinálni belőled.
Furcsa étel ide vagy oda, mire elértünk a kitűzött célhoz, az én orromnak is majdnem mindegy volt mit eszünk amíg ehető és hús van benne. Bár azért igyekeztem nem túlságosan komolyan gondolni ezt, a végén még megbánhatom. Főleg, hogy az ételstand felől jövő szagok más különös, és nem kellemes szagokkal vegyültek a környéken. Lehet hogy Ray ezt nem érezte, de azért engem zavart. Bár igyekeztem fölül kerekedni rajta.
- Teljesen világos - feleltem a nőnek, amíg Ray fizetett, amire mégjobban felhúzta a szemöldökét, tekintve, hoy kesztyűs kézzel, nyúltam az étek után. Éppen csak oldaltnéztem rá amúgy is, hogy ne lássa az arcomat. Lehet ehhez hozzá volt szokva amúgy, nem tudhatom, de azért nem tetszett neki.

- Nem, nem vagyok bolhás, haha nagyon vicces - jegyeztem meg kissé morcosabban, amikor a szobába értünk, bár lehet a nyűgösség beszélt belőlem. - De ha sokat szállunk meg ilyen helyeken, lehet hogy az leszek.
Hátra hajtottam a kapucnimat és megráztam a fejemet, a fülbevalóim összecsöndültek, de mág kezdetta fülem kissé elzsibbandni, hogy egyfolytában le voltak szorítva.
Körbenéztem még egyszer a szobában, amíg Ray már le is vetette magát az ágyra.
- Lehet én alszom a földön... - jelentettem ki végül félszegen végül. De aztán észre kellett vegyem, hogy takaróból is csak egy van. Egy nagy... A földön is találtam volna valószínűleg egy felületet ami nem volt foltos, még sem volna annyira hívogató. Nálunk bedig még egy valamire való hálózsák sem volt. Felismerve a helyzetemet kezdtem kissé zavarban érezni magam.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 111
Join date : 2015. Sep. 20.
Tartózkodási hely : A fórumon mindenhol
TémanyitásTárgy: Re: (M) Knock, knock. (Ray és Ra'sheera)   Szomb. Nov. 05, 2016 11:22 am

Végül akárhol töltötte az éjszakát a nő, az ágyon vagy a padlón, a további órák hajnalig eseménytelenül teltek. Az indiai zenét három körül elkezdte túlharsogni valami keletiebb és jóval cukormázasabb. Halk, női nevetgélés is áthallatszott a szomszéd szobából, de egyébiránt a novemberi halovány napfény a hajnal első óráiban akadálytalanul söört végig a városon, átszűrődve a Hell's Kitchen-i olcsó szálló polietilén fényszűrő függönyein az ablakon át. Nyolc körül egy emelettel feljebb olyan hangosan kezdtek olaszul veszekedni, hogy mindez, a berendezési tárgyak puffogó zuhogásával együtt felébresztette a két menekültet.

Az éjjeli gyros életmentő volt, de mindketten borzalmas éhséggel ébrednek fel.

Ray számára egy email vár a postafiókjában.

Tisztelt Mr. Anderson,
Ez a levél ismeretlenül biztosan gyanús lesz. Meg kell értse: A múlt éjjeli támadás körül nem volt alkalmam túl sok diszkrécióra és finomkodásra, ezért törtem fel a számítógépét.
Mondjuk azt, hogy az online rendszerek, és minden, amikibernetikus... Az én hivatásom.

Őszinte leszek Önnel. Önt átverték. A legutóbbi szállítmányuk egy selejt volt. A megbízója szándékait a másik fél még időben felderítette, még az előtt, hogy Önt felbérelték volna. Amit megszereztek, az szánt szándékkal hamis volt, az igazi értékeket biztos helyre vitték. Az Ön megbízója most azt hiszi, Ön verte át és cserélte ki az igazi szállítmányt a hamisra. Azok a férfiak az Ön korábbi megbízója emberei voltak.

A hölgy pedig az enyém. Miután Ön elég intelligens volt nem vele tartani, óvatosságból, felteszem, még jobban felkeltette az érdeklődésem. Úgy gondolom, alkalmazni tudnám a képességeit.

Hogy jó szándékomról megbizonyosodjon, átutalok 200,000 dollárt a számlájára. Használja, kérem, Ön és a partnere a biztonságuk felé való lépések garantálására. Ha teheti, célszerű lenne elhagyni a várost. Ha érdekli az ajánlatom, akkor öt nap múlva a megbízottam Augusta, Maine városban várni fog önre. Ha nem, akkor további sok szerencsét.

Kagera Ayaboshi


Eközben a gyros-os is kinyitott újra a sarkon és elkezdett a város feléledni a szálló körül.

Ray sms-t kapott 200,000 dollár utalásról az egyik számlájára.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://earthbynight.hungarianforum.com
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 31
Join date : 2015. Sep. 22.
Age : 28
TémanyitásTárgy: Re: (M) Knock, knock. (Ray és Ra'sheera)   Hétf. Nov. 07, 2016 9:34 am

- Jól van na, tudod, hogy viccelek - próbálom menteni a helyzetet - Egy ilyen elcseszett estén a humorérzékünk az, ami a leginkább egyben tudja tartani a csapatot - teszem hozzá egy bátorító mosoly kíséretében.
Ahogy hallom csilingelni azokat a fülbevalókat, akkor esik le, hogy a társam igazából nőnemű. A ragadozó mivolta meg a külsejét rejtő ruházat miatt van, hogy erről a tényről ideig-óráig megfeledkezem. Bár az utóbbi időben egyre ritkábban, ahogy egyre több közös ügyet tudunk magunk mögött.
- Nem alszol a földön, azt felejtsd el! - csattanok fel, de csak szóban, a hangom nyugodt marad. Rámosolygok. Ez be szokott válni, ha nőket kell megnyugtatni. Miért lenne pont ő más? - Még csak az hiányzik, hogy felfázz nekem. Ha nem akarsz mellettem aludni, elleszek én a kádban vagy a földön.
Annak függvényében, hogy mit felel helyezkedem el.


* * *

Tisztelt Mr Ayaboshi,

Ahogy mondja, levele igen gyanús volt, de ez ellen már nincs mit tenni. Kérem, ne vegye magára! Minden esetre köszönöm, hogy igyekszik tisztázni a helyzetet.

Az információért is hálásak vagyunk, miszerint átvertek minket - és megbízónkat is -, még ha nem is szolgál örömünkre. Hogy jó szándékáról megbizonyosodjunk, azt kérnénk, hogy az ezek szerint birtokában lévő bizonyítékokat juttassa el nekünk. Ezzel minden bizonnyal tisztázhatnánk magunkat. Ahogy eltűnt a vérdíj a fejünkről, természetesen azonnal tárgyalhatunk egy lehetséges megbízásról. Ennek kapcsán az előleg megérkezett, amit szintén köszönök!

Üdvözlettel,
Ray Anderson


Miután végeztem a levél megírásával, indulok is kifelé Ra'sheera után.
- Kész vagyok, mehetünk.
Már jó előre hívtunk taxit, egyébként is elhagytuk volna a várost. Kinek van kedve itt fogócskázni ezekkel a felbőszült fegyveresekkel? Na jó, beugratós kérdés. Van, mikor élvezem az ilyesmit. Most viszont egy repülő, aztán jakuzzi és kényelmes ágy. Minden más csak ezek után.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 67
Join date : 2015. Sep. 28.
TémanyitásTárgy: Re: (M) Knock, knock. (Ray és Ra'sheera)   Szer. Nov. 09, 2016 12:03 pm

Kétségbe esetten néztem Rayre, miután kifejezte az ellenvetését az irányba, hogy én aludjak a földön. A szavai nem segítettek a zavaromon. De ami azt illeti én is hasonló miatt aggódtam, csak az ő irányába. Nem tudom az itteniek mennyire vannak hozzászokva az ilyesmihez, de nem úgy tűnt. És talán Ray kinézete tehetett róla... tudtam hogy már nem otthon vagyok és itt másképp működnek a dolgok, de valahogy az én elképzeléseimben Rayt egy bretonnal azonosítottam. Ebből kifolyólag viszont volt egy olyan előítélet szerűség bennem ,hogy talán nem olyan ellenálló a környezeti viszontagságokkal szemben. Félre értés ne essék, tudtam, sőt tapasztaltam, hogy több mint képes megvédeni magát meg ilyesmi.
Nagyot sóhajtottam.
- Hagyd... Valahogy túl teszem magam rajta. Lehetőelg egyikünknek sem kéne megfáznia... - ültem le mellé az ágyra. Levettem a cipőimet, majd elfeküdtem az ágy szélén, háttal neki. - Jó éjt.

Morcosan rándultak össze az arcizmaim, a reggeli ébresztő zenére... már ha ezt zenének lehet nevezni... Soha életemben nem hallottam ilyesmit. Majd a veszekedés...
- Ti emberek meg a házasságaitok... - mordultam fel amikor egyértelmű volt, hogy Ray is fenn van...
Mivel itt már nem nagyon pakoltam szét miután megérkeztünk, így készülődnöm sem igazán kellett. Hagytam hogy Ray intézze amit intézni kell, ilyesmiben ráhagyadkoztam. Elvégre is ő jobban ismeri ezt a világot nálam... jóval.
Végül felkaptam a táskámat ahogy indulhattunk, és igyekeztem a tayis gyanakvó pillantásait elkerülni, és az utcákat figyelni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 111
Join date : 2015. Sep. 20.
Tartózkodási hely : A fórumon mindenhol
TémanyitásTárgy: Re: (M) Knock, knock. (Ray és Ra'sheera)   Szer. Nov. 16, 2016 12:59 pm

Tíz perccel később újabb, üres email érkezik Ray postafiókjába. Csak csatolmányok. Először is videók, time stamp a betörés előttről: A vállalat emberei elmozgatják a ládát az értékekkel. Kicserélik egy másik, ugyanoyan ládára.
A következő videó két nappal később történik. Két sötét alak emeli el a ládát és menekül. Az új ládával, ami a régi helyére került.
Aztán egy levél és egy dekódolási parancs. Hosszú levél, amiben Ivan Damanov nagybátyja egészségi állapotáról érdeklődik, és emlékezteti a régi telekre Szentpéterváron és hogy Daria nagynéni milyen isteni káposztát főzött hússal.

A következő file a dekódolási lap. Csak számok vannak rajta. 9, 34, 232, 236, 301.

A számoknak megfelelő szavakból, a levélből, egyetlen mondat áll össze.

Öljétek. Meg. Mind. A. Kettőt.

Ray telefonja kap egy újabb üzenetet. Egy utca, házszám, Augusta, Maine. Asztalfoglalás három főre visszaigazolással. Dátummal.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://earthbynight.hungarianforum.com
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 31
Join date : 2015. Sep. 22.
Age : 28
TémanyitásTárgy: Re: (M) Knock, knock. (Ray és Ra'sheera)   Csüt. Nov. 17, 2016 2:13 pm

Úgy érzem, ideje beavatnom társamat a legfrisebb fejleményekbe is. Ahogy beültünk a taxiba, kiadom az utasítást a sofőrnek, és közelebb hajolva a kolleginához bele is kezdek a rövid összefoglalóba.
- Az a helyzet, hogy kaptunk egy anyagot, amivel tisztázhatjuk magunkat - mondom úgy, hogy a sofőr biztosan ne hallja - Ezt elküldöm a megrendelőnek, aztán megyünk tovább a következő melóra. Későbbre csúszik a pihenő, nem gond? Jól fizetnek, és az ügyetlenségük ellenére egész kooperatívak.
Amennyiben Ra'sheeranak nincs kifogása a dolog ellen, már megyünk is - ahogy kiértünk a gettóból - az első kis számítástechnikai üzlethez, legolcsóbb laptopot meg egy mobilnetet veszek is hozzá. Utána tovább a reptérre. Repjegyet veszünk, küldjük a bizonyítékokat, és irány a tárgyalás. Azaz irány Augusta, Main. A lehető legrövidebb úton.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 67
Join date : 2015. Sep. 28.
TémanyitásTárgy: Re: (M) Knock, knock. (Ray és Ra'sheera)   Szer. Nov. 30, 2016 8:32 am

Nos jöttek a magyarázatok, meg hogy mit hogyan csináljak. Mindenre elgondolkodva bólogattam. Igyekeztem minden megjegyezni, és készen állni, arra hogy bármi is történhet az úton.
Mivel elég zsúfolt hely volt a végcél, történetesen a reptér melletti pálya udvar, ezért fél úton át kellett öltözzek, méghozzá egy elég különös öltözetbe. De Ray biztosított róla, hogy ezen a világon vannak olyanok akik hodják ezt. Mindenesetre számomra úgy tűnt, minthogy ha így még többen bámulnának. És kedtem kicsit ideges lenni.
A buszon sikerült leghátul leülnünk... talán így a többi ember megunja a hárta felé nézelődést majd egyszer. Én pedig igyekeztem nem rosszul lenni ahogy elindult a busz. Émelygés kerülgetett ahogy eze a rácson kellett kinéznem.

(Folytatás valahol Augustában...)
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hi dear, my name is
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: (M) Knock, knock. (Ray és Ra'sheera)   

Vissza az elejére Go down
 
(M) Knock, knock. (Ray és Ra'sheera)
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Earth by Night FRPG ::  :: Egyesült Államok :: New York-
Ugrás: