FRPG
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Wanda Maximoff

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 4
Join date : 2016. Oct. 06.
Age : 28
Tartózkodási hely : USA
TémanyitásTárgy: Wanda Maximoff   Vas. Okt. 09, 2016 5:58 pm

Név: Wanda Maximoff
Alias: Skarlát Boszorkány
Avatar: Elizabeth Olsen

Adatok:
Születési helye: Wundagore-hegység, Transia
Születési ideje: 1990. február 10.
Kor: 26 év
Neme:
Nemzetiség: tranziai
Foglalkozás: kalandor, menekülőben lévő mutáns terrorista, ex-Hydra fogoly és teszt nyúl
Világ: Marvel képregényes és filmes univerzum

Tudnivalók: Magát Skarlát Boszorkánynak nevező, kellemes, mégis nehezen megszokható Kelet-Európai akcentussal megáldott, képességeit még csak épphogy felfedező, mentálisan kissé labilis hölgyemény, aki csakis vegetáriánus ételt képes megemészteni. Boszorkánynak nevezi magát, ám sokkal közelebb áll a mutánshoz, de úgy véli az a név túlságosan lekicsinylő bármely élőlény számára. Jelenleg rejtőzködik a világ és az emberek szeme elől, és próbálja elizolálnia szerény személyét olyan dolgoktól, amik előhívhatják képességét, káoszt teremtve ezzel magában és körülötte egyaránt.

Előtörténet: Volt egyszer egy vörös ablakos ház. Ami azt illeti, nem volt benne semmi különleges, hiszen teljesen színtelen volt, ahogy a nap sugarai kiszívták falaiból az életet. Még a vörös ablakairól is lassan teljesen lepattogott a festék a földre és, mint ezernyi véres könnycsepp terült szét a homokban. A lány mindennap megállt az ablak előtt. Először csak céltalanul nézegette a vörös festéket, hol a földön, hol pedig a megmaradt ablakon; egyik lábáról a másikra helyezte testsúlyát, mintha nem tudná eldönteni, mit is akar pontosan ott csinálni. Közben pedig az idő múlt és emberek haladtak el mellette. Volt, aki figyelemre sem méltatta, de volt, aki megállt egy pillanatra és szeme elidőzött a tizenéves lány gubancos haján és kissé szakadt öltözetén. Már majdnem odament volna hozzá, hogy megkérdezze, minden rendben van-e, de ekkor általában eszébe jutott, hogy neki fontosabb dolga is van, mint idegen gyerekeket pátyolgatni.
Így hát Wanda egyedül maradt.
A gondolataival
és a vörös ablakos házzal.

Öt napnak kellett eltelnie, mire összeszedte bátorságát, hogy bekopogjon az ajtón, mely ugyanolyan színtelen volt, mint a hajnali köd. Addigra már többször markolta meg gyomrát az éhség, mint azt számon tudta tartani, a fáradság pedig sötét karikákat hagyott a szemei körül. Idősebbnek tűnt és elveszettnek.
Aztán csak várt, hogy kinyissák, de
semmi nem történt.
Így még egyszer megpróbálkozott, egy kicsit erőteljesebben, vigyázva, nehogy felsértse a faajtó durva anyaga porcelán fehér és vékony ujjait, melyeken a hús olyan vékony volt, hogy csontjait meg lehetett volna számolni.
Aztán csak várt, és számolt magában, ahogy arra még az anyja tanította, amíg el nem ragadta őt hirtelen egy betegség. Wandáért és ikertestvéréért akkor eljött pár férfi és egy nő. A hölgy kedves volt, szép hangjával megnyugtatta őket, de a férfiak gorombán néztek rájuk és megragadták a lány testvérét, majd elvitték mellőle. Wanda kiáltozott, sírt és ide-oda rángatta magát fogva tartói vasmarkában, egészen addig, amíg el nem lepte elméjét a vörös.
Nem tudta mit tesz, és hogy hogyan, ösztönösen nyúlt le tudatalattijának legeldugottabb részébe, hogy erőt merítsen... aztán, mikor felfogta mi történik már egyedül volt.
Csak egy papírfecni maradt a férfiak helyén, melyen egy vörös koponya és hat polipkar díszelgett. Ez volt az egyetlen nyoma, hogy rátaláljon a testvérére. A kezébe markolta és elindult.
Most pedig végre kinyílik az ajtó, ami mögött egy német férfi áll. Robusztus alakja van és kétszer akkora, mint a lány.
De nem fél.

Sokat kísérleteznek a vörösével. Amit Wanda átoknak hív, ők áldásnak. Naponta vért vesznek tőle és beültetik a egy székbe, majd megkérik, hogy csináljon valamit. Először kis dolgokat kérnek.
(Mozgasd meg a széket. Találd ki milyen kártyát húzok.)
Erős akcentusuk miatt Wanda nem mindig érti a kérést parancsot, és visszakérdez. Ilyenkor mindig dühösek és hangosabban ismétlik, miközben kezükkel az őr felé hadonásznak és német szavakat is mondanak. Wanda megteszi, amit kérnek tőle, de csak azért, mert megígérték, hogy elviszik a testvéréhez.
Aztán egyre követelőzőbbek lesznek, és egyre nagyobb dolgokat kérnek tőle.
(Zúzd össze azt a gépet. Hajítsd félre az embert. Nézz bele az agyába és parancsold meg neki, hogy ragadjon fegyvert.)
A lány keserű szájízzel rázza meg a fejét és néz fel a nácira, mert ő képtelen ilyet tenni. Összehúzza magát a székben és egy egészen kicsi pillanatra úgy érzi, hogy megint csak egy ostoba kislány, aki azt sem tudja mit csinál. Mert ezek az emberek nem érzik a benne rejlő vöröst, és hogy milyen amikor az elszabadul.
Később jön csak rá, mikor a nyirkos cella sarkában kuporog vékony takarója alatt, hogy épp ezt akarják ők.
El akarják szabadítani az átkot, amit ők áldásnak hisznek.

Nem adta magát ugyan könnyen, és több hónapba telt, mire megtört, de sikerült nekik. Mikor már teljesen elfelejtette, hogy milyen a meleg nap érintése a bőrén, hogy milyen az, mikor nem érzi gyomra görcsös rángatózását az éhségtől, mikor a fehér bőrén meglévő lila foltok megszaporodtak és mikor már majd megfagyott abban az apró kis cellában, mert elvették az egyetlen takaróját. Akkor felállt
és tombolt.
Szeme vörösen izzott és a folyékony füst, mely élénk vérszínnel vette őt körbe körbecikázott az egész épületen és mindent tönkretett. Wanda érezte, hogy a bőre alatt a sejtek újra megtelnek erővel, és tudta, hogy abban a pillanatban bármire képes lehet. Egy gondolatával megsemmisíthetné őket, felperzselhetné azokat az embereket, akik ezt tették vele, akik erre kényszerítették, és majdnem meg is tette. A vörös ellepte elméje legeldugottabb zugát is és már nem tudott rendesen gondolkodni sem, mikor meghallotta a nevet, amit az egyik őr kiáltott felé.
Pietro.
Ha megöli őket, sosem tudja meg, hol van. Így hát kényszerítette magát, hogy megálljon, és szinte élettelenül rogyott le a földre, mint egy rongybaba. Mikor elengedte a vöröset az utolsó leheletnyi ereje is elhagyta, mert egyszerre zúdult rá az a sok napi szenvedés és álmatlanság. Az ügynökök pedig kaptak az alkalmon és összeszedték őt, hogy egy kényelmesebb helyre vigyék, mert végre azt csinálta, amit szerettek volna.
Mikor felébredt már terrorista volt.

A kísérletezések folytatódtak, és néha már kiküldték terepre is, persze csak nem feltűnő helyekre, mert Wanda volt a titkos fegyver, akit csak szükség esetén vetettek be. Megtett mindent, amit kértek tőle, és már nem az éhségtől ugrott görcsbe a gyomra, hanem a holttestek emlékétől, amit maga után hagyott. Esténként hangtalanul sírta álomba magát, egyetlen szeretett ikertestvérére gondolva, amíg már az ő arca sem tudott vigaszt nyújtani, mert alig emlékezett rá. Csak egy arc volt a többi közül, homályos folt az életében. Nem számított már, hogy ki volt régen, mert az új énje tombolt és dühöngött a mellkasában, és nem tudta melyik az igazi.
Szörnyeteg vagyok.
El kellett telnie pár évnek, mire rájött az igazságra:
Szörnyeteggé tettek.
És akkor elmenekült.

Képességek: Káosz mágia, így nevezi, mert bármerre is megy, bárhol is használja, pusztítás és félelem követi, mintha csak az árnyéka lenne. Wanda képessége többrétű és összetett, aminek lényege, hogy képes a valóságot megmásítani maga körül, tetszése szerint. Általában egyfajta vörös, folyékony füstszerű anyag követi használatát, melyet kedvére tud formálni és irányítani.Telekinézis: Képes mozgatni és megállítani tárgyakat és élőlényeket egyaránt, anélkül, hogy megérintené őket, valamint kedvére tudja formálni az anyagokat is. Olyan természeti tulajdonságokat is tud irányítani, mint például a kinetikus energia, nyomás, statikus súrlódás, és magát a gravitációt is.Energia csapások: Részecskéket és molekulákat vonz a kezébe, amit összegyűjtve vörös gömb vagy épp villám formájában enged szabadjára, hogy ártson vele az ellenségnek. Ezek a csapások bármilyen format felvehetnek és egyfajta megjelenése a telekinetikus erejének is. Azonban nem csak pusztítani épes velük, hanem a megfelelő koncentrációért cserébe maga köré vonja a részecskéket, ezzel egyfajta energia pajzsot képezve, ami megvédi a fizikai támadásoktól, mint például robbanások és golyók.
Levitáció: Megmásítja maga körül a gravitációt, ezzel pedig képes a repülés egy fajtájára, bár inkább csak lebeg.Telepátia: Minden gondolkodásra képes egyén agyába bele tud látni és olvasni is képes azt, vagyis képes a gondolatolvasás egy fajtájára. Azonban ritkén használja csak, mert nem szeret mások agyában kutakodni, leginkább azért, mert fél, hogy mit talál ott. Hiszen az emlékeket és érzelmeket is első kézből éli at, ami nem mindig szerencsés, de ezzel a képességével megtudja állapítani, hogy mi az illető legrosszabb rémálma, hogy mitől fél a legjobban és azt képes ellene fordítani.Mentális manipuláció: Mivel a telepátiával képes belemászni az egyén fejébe már annak sincs gátja, hogy kedve szerint hipnotizálja az ellenfelét és úgy manipulálja gondolatait valamint érzelmeit, ahogy azt akarja. Ilyenkor nem csak a vörös füstszerű anyag látszódik, de Wanda szemei is felveszik azt a színt. Bármilyen hihetetlen és képtelen dolgot képes megteremteni, az egyén úgy fogja érezni, hogy minden valós és megtörténik vele abban a pillanatban.

Hátrány: A valóság manipulálása nem játék, és mivel Wanda ereje gyakran az agyban játszódik le, ezért az övé szinte folyamatos nyomás alatt van, ezzel pedig mentálisan és érzelmileg is labilissá téve őt. Nem kizárt, hogy melankolíkus vagy épp depresszív állapotba sodorja képességének túlzott és erőteljes használata. Emiatt sokszor megkérdőjelezi önmagát és tetteit, elzárja magát az emberi interakcióktól, hogy ne érezze azt, hogy mások terhére van folytonos aggódásával. Szorongása a képessége miatt néha az őrület határára kergeti.

Karakter-alkotó pontok:
Alapszintű ismeret (0 pont): Főzés, avagy valamivel le kell foglalnia magát, és ezért minden receptet kipróbál az interneten. Jelmondata: Nem eszek olyat, aminek volt anyja.
Nyelvismeret (1 pont): Utazásai során több nyelven is megtanult folyékonyan beszélni, de nem használat miatt a legtöbb kikopott emlékezetéből. Anyanyelve a tranziai, de az angolt és a németet is ugyanolyan jól beszéli. Valamint egy-két afrikai nyelvcsaládba is belekóstolt már.
Kiemelkedő különleges képesség (4 pont): fentebb részletezve
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 111
Join date : 2015. Sep. 20.
Tartózkodási hely : A fórumon mindenhol
TémanyitásTárgy: Re: Wanda Maximoff   Vas. Okt. 09, 2016 7:27 pm

Kedves Wanda!

Szóval, csodálatosan megalkottad ezt a karaktert. Összeszedett, részletes, precíz és gondosan felépített. És ráadásul van benne egy jó adag olyan energia, amit mindannyian Scarlet Witch-nek tulajdonítunk, valami vöröslő, megfoghatatlan, vibráló, veszélyes és csodaszép életerő.

A képességet pompásan raktad össze, kérni se kell ennél jobban és felkészültebben kitöltött karakterlapot. Kiváló, kiváló, tíz pont, nagyszerű, nagyon örültem, hogy olvashattam az egészet együtt.

Ó és ahogy felhasználtad a rendelkezésre álló anyagokat minden irányból... Pontosan ezért alkottuk ilyenre ezt a fórumot.

Üdvözlünk a fedélzeten, kedves Boszorkány, érezd jól magad. Ne halljunk felőled semmi jót és irány elfoglalni a világot és felfordulást hagyni magad után Cool

ELFOGADVA!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://earthbynight.hungarianforum.com
 
Wanda Maximoff
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Earth by Night FRPG :: Earth By Night Klub :: Karakteralkotás :: Hősök tere-
Ugrás: