FRPG
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 James Buchanan "Bucky" Barnes, avagy Winter Soldier

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 140
Join date : 2016. Sep. 09.
Age : 101
Tartózkodási hely : Rémálmaidban...
TémanyitásTárgy: James Buchanan "Bucky" Barnes, avagy Winter Soldier   Pént. Szept. 09, 2016 8:53 pm


« But what the world fails to realise is a villain is just a victim whose story hasn't been told.

Név: James Buchanan Barnes
Alias: Bucky, Buck, Sarge, James, The Winter Soldier, The Asset, The New Fist of HYDRA, Manchurian Candidate, зимний солдат (Zimniy Soldat)
Avatar: Sebastian Stan
Adatok: USA, Indiana, Shelbyville; 1917.03.10. , férfi, 99 (biológiailag 29), skót amerikai, törvényen kívüli ex-orgyilkos
Világ: Midgard/Föld (Earth-616)

Karakter-alkotó pontok: - Kiemelkedő különleges képesség (4 pont) (Tél Katonája)
- Plusz négy nyelv (1 pont)
- Titulus (0 pont) (Őrmester)

Foglalkozás: hivatásos katona és orgyilkos
Titulus: Őrmester (Sorozatszáma: 32557038)

Tudnivalók: Bár őt illetik a Tél Katonája jelzővel, mégis csupán csak egy az ún. "tél katonái" közül. Ugyanis az oroszok a HYDRA berkein belül nem egy, hanem több agymosott, szuperkatonát készítettek; azonban vitathatatlanul ő volt a legkezelhetőbb és legtehetségesebb társai közül is kiemelkedve ezzel, köszönhetően vezetői képességeinek.


"I'm with you 'till the end of the line."

Előtörténet:

~Bucky. Ki a fene az a Bucky?~ Gondolataim egyszerre cikáznak, akár a villám oly gyorsasággal pörögve próbálják összerakni a megannyi üvegszilánk darabkáiból a valóságot.
~Az igazságot.~ Homályos képek, elmosódott benyomások. Egy cipős paszta szaga, a bőr cserzett illata tódul orromba. Egyenruhák durva tapintását érzem, felismerem katonai mind.
~Eső szag van.~ Döglött kukacok halott szagát érzem. Gyűlölöm az eső szagot. Megrázom a fejem, elhessegetendő a képeket, de hasztalan. Van, amit képtelen vagyok elfelejteni pedig szeretném.
~Azt mondta ismer.~ Képtelen vagyok kiverni a fejemből, amit a hídon láttam. A férfi arcát, megannyi érzelmet átsuhanni rajta. Hitetlenség. Megkönnyebbülés. Félelem. Döbbenet. Életemben most láttam először, képtelenség mégis tudtam hogy nem hazudik. Nem abból, amit mondott; hanem abból, ahogyan mondta. Igazat beszélt. Elég volt a szemébe néznem, fájdalmasan őszinte volt a tekintete.


Szinte katatón állapotban ülve tűröm, hogy sérült fémkezemen dolgozzanak és ismét használhatóvá váljon ne csak a karom, hanem én magam is.
~Ki a fene az a Bucky?~ Átsuhan rajtam a gondolat, ahogy jött úgy távozik a többi közé átadva helyét másoknak.
- Barnes őrmester. - Hallok egy távoli hangot. Egy köpcös töpörödött férfi ráncos arccal magasodik fölém. Apró vakond szemei előtt kör alakú lencsés szemüveg, ósdi fém keretbe foglalva. Már épp rákérdeznék kiről beszél, amikor hirtelen eltűnik minden.
~Mi történik?~ Nem értem. Zavarodottan kapom oldalra a fejem. Elmosódott képek. Látom a férfit a hídról, a kezét nyújtja felém.
~Miért akarna segíteni? Az ellenségem!~ Nem értem. Ismét azt a számomra ismeretlen nevet kiáltja.
~Ki a fene az a Bucky?~ Zuhanás és halálfélelem. Hideg van. Fülembe az oroszok reszelős hangja hallatszik. Rólam beszélnek, tanakodnak számomra érthetetlen nyelven. Valamit belém nyomnak, amitől szédelgek.
~Meg fogok halni?!~ Szédülök és hányinger környékez, ahogy észreveszem a hiányzó karomat. Ordítani akarok, üvölteni a fájdalomtól, a hiányától mégsem teszem. Leszedáltak. Semmit sem érzek. Csak sodródom a semmibe, ahol még több emlék ölel körbe. Felébredek. Ismét két kézzel.
~Most sikeresen megleptek.~ Új kezemben gyönyörködöm, próbálok fogni vele, mozgatni. Aztán meghallom őket. Németek. Felismerem, az a káromkodós beszédüket. Gyűlölöm őket. Még, ha új fémkezet alkottak is nekem a régi, leszakadt karom helyett.
~Pusztulniuk kell!~ Gondolkozás nélkül rontok a hozzám legközelebb álló felé és roppantom el fém kezemmel a gégéjét. A kis köpcös rém elégedett.
- A HYDRA új ökle. - Mondja és bezárat valahová. Hideg van, fázom. Hirtelen minden eljegesedik, megfagy körülöttem. Kiáltanék, de megdermed a világ... örökre. Felkavarnak a képek, gondolkozás nélkül hajítom jó messzire a rajtam, a karomon dolgozó tudóst. Bár többé nem mozdulok, ökölbe szorított kézzel meredek magam elé mégis kibiztosítva szegezik rám a katonák a fegyvereiket.


"That man on the brigde, who was he?"

Valaki érkezik, az emberek izgatottá válnak körülöttem, de engem ez hidegen hagy oda se figyelek. Ahhoz túlságosan mélyen járok már a tudatom sötét bugyrainak félhomályában.
A férfi megáll előttem, zsebébe süllyeszti a szemüvegét és pusztán egyetlen parancsot ad ki:
- Jelentést! - Nem felelek. Üres tekintettel bámulok a lábam elé, mintha mindegy minden lenne.
- Jelentést, most! - Rivall rám, ezúttal erélyesebben ám mindhiába. Ennyi kevés lesz, hogy kizökkenjek mostani állapotomból. A szemembe néz, majd lekever egyet izomból; ekkor eresztek meg először valami értékelhető reakciót: felnyögök a fájdalomtól és meglepetten csak egyetlen kérdést teszek fel miután felocsúdtam:
- A férfi a hídon, ki volt Ő? - Tudnom kell kicsoda. Fogalmam sincsen, hogy ki vagyok. De Ő, ő felismert. Ez nem pusztán csak annyi, hogy rejtve kell maradnia a személyemnek és nem ismerhetnek fel. Ő nem csak felismert, Ő ismer engem! És én is ismerem őt, döbbenek rá.


"I knew him."

A férfi aki felpofozott válaszol, de én nem emlékszem. Veszettül próbálok emlékezni arra, hogy mi volt a múlt héten. De semmi. Kétségbe ejtő érzés. Rossz. Félelmetes. Gyengének érzem tőle magam. Gyűlölök gyönge és sebezhető lenni. Nem tudom a nevét, de ismerem.
- Ismertem Őt. - Mondom és észre sem veszem, hogy a sírás fojtogat. Ismertem és most mégsem emlékszem semmire. Se a múlt hétre, se előbbre. Összetörtnek érzem magam, elromolva mint valami selejtes gép. Ezerszer jobban, mint a tönkre ment karom mely szinte már teljesen ép ismét a tudósoknak köszönhetően. A férfi szónoklatba kezd, hosszú és lelkesítő beszédet mond miközben minden szem rám tapad a teremben, de nem érdekel; a szemébe nézek, de valójában nem rá figyelek. Szónokol még egy sort, majd kiadja az újabb parancsot: "még egy utolsó küldetés"; de most életemben először nem érdekel mit locsog. Szabadulni akarok. Bárhová, csak el innen.


~Emlékezni akarok!~ Tudni akarom, hogy kicsoda az a férfi. Nem érdekel semmi, csak a válaszaimat akarom. De hiába próbálkozom koncentrálással vagy bármi mással előhozni a korábban felvillanó, halovány emlékképeket. Semmi sem dereng fel a múlt homályából és én egyre jobban kétségbe esem.
~Miért nem emlékszem?!~ Érzem, hogy valami baj van velem; ez így nagyon nincsen rendben. Korábban ez sosem érdekelt, eddig észre sem vettem hiszen így volt számomra természetes. De többé már nem. Viszont a körülöttem állóknak mintha ez természetes lenne vagy legalábbis érdektelen. Rám néznek, de szinte teljesen ember számba se vesznek. Nem törődnek velem, ahogy sosem tették csak felhasználtak mint valami két lábon járó eszközt, gépet.
~Ki a fene az a Bucky?~ Fel akarok állni és elmenni megkeresni, de mégsem mozdulok.


"But I knew him."

- De ismertem őt. - Egyedül ez számít. Legalábbis nekem. Egy lemondó grimasz kíséretében nagyot nyelek, lenyelve a kikívánkozó könnyeimet, a büszkeségemet, a haragomat, a tehetetlenségemet, mindent amit e pillanatban érzek a kialakult helyzet miatt. Ránézek a férfire és tudom, nem a helyes választ adtam. Ő egészen mást várt volna. Hibáztam és neki esze ágában nincsen többet elárulni a hídon látott férfiről mint amennyit hajlandó volt megosztani velem korábban. Hiába a feltüzelő beszéd, nem érdekel semmi más csakis Ő. Ő, akit szeretnék de mégsem nevezhetek nevén.
- Töröljék és programozzák újra! - Adja ki a parancsot és tisztában vagyok vele, hogy semmit sem tehetek ellene. Ismét meg fog történni és elvesznek mindent. Csakhogy ez egyszer engem is érdekelt! Küzdöttem, ragaszkodtam az emlékekhez és üvöltöttem a kíntól, amikor végül elbuktam és elvették őket tőlem!

+További fejlemények: -


Nobody cares that I'm B R O K E N. All I am is a F R E A K. « I'm F I N E.

Képességek:

1) Mesterségesen Továbbfejlesztett Fiziológia: Miután Bucky Barnes beleesett egy jeges hegyi árokba, megmenekülése után kapott egy speciális fém kart, valamint egyéb továbbfejlesztett képességeket egy szérumtól, amely hasonló hatást gyakorol az emberi szervezetre mint amit a szuper katona szérum adott Steve Rogersnek.

> Emberfeletti Erő: Tél Katonájának ereje látszólag megegyezik a Amerika Kapitányéval. Barnes fizikai erejét növelték a vele való kísérletezés korai szakaszában az emberfeletti állapotra egy sor kezeléssel a HYDRA tudósai. A lábait és az ép/hús karját használta mások elleni rúgásra és ütésre, ami hatalmas erő kifejtésére tette képessé. Ez messze felülmúlja a normális emberek azonos erőkifejtő képességét és nagyon hasonlít Amerika Kapitány saját képességeire, vele kiegyenlített, azonos erőviszonyt képvisel.
>> Bionikus kar: A HYDRA eltávolította a maradványait a leszakadt bal karjának és helyébe a hiányzó végtagot egy kibernetikussal pótolta. A bionikus kar emberfeletti erőt ad számára, ami felülmúlja az Amerika Kapitányét, bár nem egyenértékű Pókemberével. Tél Katonája feltépve ki tudott kinyitni egy S.H.I.E.L.D. páncélozott autót, szét tudta tépni Sólyom EXO-7 ruháját és összetörte konkrét sajtolással. A bionikus karral alátámasztja a már megerősített természetes erejét. Kimutatták, hogy a Tél Katonája képes legyőzni Amerika Kapitányt a harcban karjának segítségével.
> Továbbfejlesztett sebesség: Tél Katonájának sebessége az emberi potenciál csúcsán túlra fokozódik, mozgása az emberfeletti állapot korai szintjén áll. Bucky sebessége összehasonlítható Amerika Kapitányéval, aki alkalomszerűen könnyedén lefut 30 mérföld per órát és még mindig képes tartani a lépést Barnesszal.
> Fokozott strapabírás: Tél Katonájának csontja és az izma láthatóan sűrűbb és rugalmasabb, mint egy normális embereké. Arnim Zola kísérletei megerősítették olyan mértékben, hogy képes rendszeresen ugrani jelentős magasságban kemény felületre és a földre látható sérülés nélkül.
> Továbbfejlesztett Állóképesség: Tél Katonájának izomzata jóval kevesebb fáradtság toxint termel a fizikai aktivitás során, mint egy közönséges ember izomzata.
> Továbbfejlesztett Agilitás: Tél Katonájának fürgesége felülmúlja egy közönséges emberét. Bebizonyította, hogy képes ugrálni a középkategóriás autók tetején egyetlen kötött és akrobatikus szaltó mozdulatokkal elkerülve a lövéseket.
> Fokozott reflexek: Tél Katonájának reflexei rendkívüli szintre fokozódott. A reflexei eléggé reagáltak ahhoz, hogy utolérjék Amerika Kapitány pajzsát és visszadobja rá nagy sebességgel. A rádobált ellenséges gránátokat is képes volt elkapni, kitérni Sólyom Steyr speciális pisztolyának golyói elől és a tetejére ugrani nagy pontossággal egy mozgó autónak, ami gyorsulva halad felé.
> Regeneratív Gyógyító Faktor: a képesség Tél Katonájának biológia regeneratív képességeit fokozza, hasonlóan mint Amerika Kapitánynál. Bár Barnes gyorsítva képes meggyógyítani önmagát, de pl. nem tudja regenerálni a hiányzó végtagokat. Ez lehet az egyik olyan tényező, ami elősegítette a túlélését a svájci Alpokban.

2) Bionikus kar: A HYDRA eltávolította a maradványait a leszakadt bal karjának és helyébe a hiányzó végtagot egy kibernetikussal pótolta. A bionikus kar emberfeletti erőt ad számára, ami felülmúlja az Amerika Kapitányét, bár nem egyenértékű Pókemberével. Tél Katonája feltépve ki tudott kinyitni egy S.H.I.E.L.D. páncélozott autót, szét tudta tépni Sólyom EXO-7 ruháját és összetörte konkrét sajtolással. A bionikus karral alátámasztja a már megerősített természetes erejét. Kimutatták, hogy a Tél Katonája képes legyőzni Amerika Kapitányt a harcban karjának segítségével.

> Emberfeletti Erő: bizonyos fokú emberfeletti erővel bír a bionikus kar.
> Továbbfejlesztett reakcióidő: A szokásos reakcióidő nagyobb mint bármely olimpikoné, aki a valaha versenyezett.
> Stabilizáció érzékelők: Bucky érzékelni tudja a tárgyak egyensúlyát (nevezetesen Amerika Kapitány pajzsa) és dobni őket nagy pontossággal. Képes volt eldobni Amerika Kapitány pajzsát tökéletes pontossággal és elérni, hogy bumerángként visszatérjen hozzá, ha a bionikus karját használta.
> Érzékszervi Sor: A kar háza különböző érzékelőket tartalmaz, amelyek lehetővé teszik viselője számára hogy áthaladjon a biztonsági fémdetektorokon lebukás nélkül. A pajzs képes megvédeni másik fém tárgyak kimutatását is, mint a lőfegyverek és a kések.
> Kiterjesztett elérés: Nyilvánvalóan tudja irányítani a bionikus kart akkor is, ha már eltávolították a testből (esetleges kibernetikus implantátumok) vagy a karját be lehet úgy programozni, hogy bizonyos műveleteket önállóan végezzen el saját maga miközben eltávolították a testből.
> Elektromos kisülés: Képes a karjának tenyeréből kijuttatni elektromos energiát villámlás formájában.
> Elektromágneses impulzus (EMP): Képes kijuttatni egy elektromágneses impulzust a kezéből, ami az elektronikus eszközöket használhatatlanná teszi. Nem sikerült használnia az előkészített Vasember páncélon.
> Holografikus álruha: A kar képes létrehozni hologramos megjelenítést, ami olyannak néz ki és érződik mintha egy normális emberi kar volna.

3) Szaktudás:

> Mester harcművész: A Tél Katonája egy rendkívül képzett és félelmetes harcművész és pusztakezes harcos, kiválóan improvizál és kezeli a fegyvereket. Ő vegyesen alkalmazza az olyan harcművészeti elemeket mint a Kali késpárbajozás, boksz, Taekwondo és a Krav Maga. Mind a HYDRA, mind az Egyesült Államok fegyveres erőinek mérhetetlen kiképzésén túl Barnes mesteri bérgyilkossá vált, aki képes egyedül levágni tucatnyi ellenséget akár olyan rendkívül képzett harcosokat is, mint a Fekete Özvegy és a Fekete Párduc viszonylag könnyen; hogy a többi Tél katona kiképzéséért is ő felelt és Amerika Kapitány nyomában haladt szorosan. Ők ketten brutális, vérre menő harcot vívtak; mindketten ismerték a másik minden mozdulatát, bár Rogers végleg eldöntötte a harcot a második összecsapásukkor. Később Zemo parancsára megtámadta a védtelen Rogerst. Barnes könnyedén felülkerekedett egy tucat jól felfegyverzett Quinjet pilótán sértetlenül. Bucky később sikeresen vette fel a kesztyűt a páncél nélküli Tony Stark, Sharon Carter és a Fekete Özvegy ellen is, habár Fekete Párducban ellenfelére lelt.
>> Mester késhasználat: Tél Katonája kiemelkedik a késpárbajozásban a Kali késpárbajozásra fektetett hangsúly miatt. Barnes általában a közelharcban késes harchoz folyamodik. Általában a kést az ép kezében tartja és a bionikus kart használja támogatásra, amikor neki több erő kell legyőzni a lefelé szúrás közben az ellenfelét vagy dobálja a két keze között a kést az előre nyomuló támadás miatt.
> Mester lövész : Barnes szakértelemmel kezelte a lőfegyvereket és rendkívül pontos lövéseket volt képes leadni, még mielőtt a Tél Katonája vált volna belőle. A második világháború idején lelőtte a HYDRA operatívet, akit még Amerika Kapitány sem láthatott, amíg meg nem halt. Amikor a Tél Katonája vált belőle, egy még halálosabb lövész lett. Egy golyót lőtt keresztül Fekete Özvegy gyomrán és egy nukleáris tudósén, akit a nő védett, megölve a férfit. Tél Katonája képes arra is, hogy nagy hatótávolságú lövéseket hajtson végre puska nélkül, például Nick Fury többször lőtte meg Steve Rogers lakásának falán keresztül, és egy másik épület tetejéről. Mint a Tél Katonája, Barnes elkapta és kezelte Amerika Kapitány pajzsát két alkalommal is, és megmutatta lenyűgöző képességét ennek során.
> Mester bérgyilkos: Tél Katonája egy mesteri bérgyilkos. Amióta agymosott lett, Barnes névtelenségben élt és a legtöbb hírszerző közösség nem is hitt még a létezésében sem. Az ő számlájára írható több mint két tucat a HYDRA legkritikusabb gyilkosságai közül az elmúlt 50 évben. Célpontjai közül eddig egyedül Nick Fury és Fekete Özvegy élte túl a vele való találkozást.
> Mester akrobata: Megmutatta a szakértelmét a szaltók terén, hogy elkerülje a fegyvertüzet akárcsak amikor fedezésre használta a emberfelettien gyors kitérési képességei Sólyom Steyr sorozatlövő fegyvereivel szemben. Tudja, hogy miként tartsa meg az egyensúlyát a mozgó motorkerékpáron és ezt ki is használta, miközben Fekete Párduccal harcolt.
> Profi pilóta: Tél Katonája el tudott téríteni egy Quinjetet, a pilóta megölése után.
> Többnyelvűség: Barnes anyanyelvi szinten beszél angolul, valamint folyékonyan román, orosz, német és japán nyelven, valamint egy kicsit franciául is. Lehet, hogy más nyelven is tud, de ez ezidáig nem derült még ki.

4) Kiemelkedő különleges képesség (Tél Katonája): Minden "tél katona" rendelkezik azzal a parancssorral, amivel szó szerint kezesbáránnyá tehetőek: "Желание. Ржавый. Семнадцать. Рассвет. Печь. Девять. Добросердечный. Возвращение на Родину. Один. Товарный вагон." A HYDRA egy sor kód mondatot ültetett a katonák agyába: "Vágyakozás, rozsdás, tizenhét, pirkadat, kemence, jóindulatú, kilenc, hazatérés, egy, teherkocsi." Miután meghallgatták ezeket a kifejezéseket oroszul, a katonák teljesen engedelmessé váltak. Amikor az agymosás eme "áldásos" hatását élvezik, teljesen megfosztatnak a katonák a szabad akaratukról és gépként engedelmeskednek a parancs szavakat felolvasó vagy felettesükként megnevezett személyeknek. Gondolkozás nélkül, azonnal hajtják végre a rájuk bízott parancsokat és a saját szeretteiket is képesek lelketlenül, hidegvérrel megölni. Ebben az állapotban rettentően veszélyesen nem csak a közvetlen környezetükre, de önmagukra is.
> Súlyos hátrány AKA Labilis elmeállapot: Főleg, hogy Barnes esetében további súlyos hátránya is volt a sorozatos emléktörlésnek; ám ennek mélyebb okai voltak minthogy pusztán a tudósok elbaltázott kísérletezésére foghassuk. A dolgok máshol vagyis inkább más miatt mentek félre. A '40-es évek Amerikájában meg kellett tanulja eltitkolni a másságát - vonzalmát a saját neméhez -, hiszen a saját és Steve élete is függött tettől! Aki nem tudná, akkoriban nyilvános megszégyenítés és börtön járt a homokozásért ahol aztán tettek róla odabent, hogy ne éljen sokáig egyetlen homár sem! Így a legfontosabb emlékeit, érzéseit olyan mélyen magába fojtotta vele kapcsolatban, ahová még a HYDRA tudósainak keze sem érhetett el. A tudósok nem jöttek rá, hogy mi okozza azt, hogy az őrmester elméje időnként ismét életre kel próbálva visszatérni és tudatára ébred rendszeresen, múltja újra és újra visszatér hozzá hol lassabban, hol erőteljesebb foltokból állva újra össze egy kerek egésszé. Mindennek a mozgató rugója egyetlen személy volt: Steve Rogers, mindenki imádott Amerika Kapitánya.
Tudták a tudósok, hogy valamit eltitkol a legújabb és leghalálosabb fegyverük; valamit amit képtelenség kiölni belőle, de nem voltak képesek kitörölni mindazt a mély és valódi szerelmet amit Rogers iránt érzett a férfi. Igen, James Buchanan Barnes legnagyobb, legféltettebben őrzött titka nem más volt, mint a soha be nem vallott érzései Steve Rogers iránt. Barnes pusztán katonaként definiálta önmagát lemondva a saját identitásáról, feladva önmagát és mindent veszni hagyott az emlékei közül; de képtelen volt elveszíteni azt a személyt, aki a világot jelentette a számára. Ezért volt képes Rogers egyetlen kérdéssel felzaklatni őt és elbizonytalanítani újra és újra a küldetése, sőt önmagát illetően! Bucky gyógyulásának, sőt teljes felépülésének kulcsa kizárólag Steve-en áll vagy bukik!

Felhasznált források:
 


A hozzászólást James Barnes összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Okt. 22, 2016 1:42 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 35
Join date : 2016. Sep. 04.
TémanyitásTárgy: Re: James Buchanan "Bucky" Barnes, avagy Winter Soldier   Kedd Szept. 20, 2016 5:28 pm

ELFOGADVA

Nagyon szép és igényes munka, mind az utána járás, mind az ET. Very Happy

Play long and prosper Wink
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
James Buchanan "Bucky" Barnes, avagy Winter Soldier
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Earth by Night FRPG :: Earth By Night Klub :: Karakteralkotás :: Hősök tere-
Ugrás: