FRPG
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 A Mágia nálunk

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 111
Join date : 2015. Sep. 20.
Tartózkodási hely : A fórumon mindenhol
TémanyitásTárgy: A Mágia nálunk   Hétf. Szept. 05, 2016 11:30 am

A mágia nálunk a következőképpen néz ki.

A varázslás ágazatokból áll. Egy három pontos képességgel a karakter varázsló, boszorkány, stb. Válazthat magának egy ágazatot, ami egy tág határok közt való felfogása annak, hogy ő mire képes. Gyakorlatilag itt összegyűjtjük a különböző fantasztikus művekben általában, nagyjából bevett fajtáit a mágiának, sokszor átfedésben vannak ezek egymással úgy nagyon, de hát mindenki máshogy fogja fel, nem? Akár lehet is ide indítványozni saját ágazatot, a lényeg, hogy úgy azt, amit varázslásnak nevezünk így-úgy szabdaljuk fel, hogy a karakternek kb. le legyen határolva, hogy miket tudhat a varázslataival megtenni.
Bevalottan lehetnek átfedések. Egy szabály van itt: A mágia, mint valamilyen, egész univerzumot átható erő, ha egy nagy torta... Akkor döntsd el, honnan hasítasz ki magadnak egy szeletet. Mindenki máshogy vágja fel. De mindenkinek egyenlően egy szelet jut.


Tűz
Négy alapvető, visszatérő őselem közül az egyik. Általában a tűzzel kapcsolatos varázslatok a szenvedélyre, az élet erejére, az érzelmekre épülnek, pusztítanak vagy akár gyógyítanak. A karakter, aki használja ezt az ágazatot, képes tüzet, lángokat, plazmát, villámot idézni, ilyesmiből energiát nyerni, képes az energia, mint a hő, az áram, manipulációjára, gyűjtésére, elosztására, stb.

Víz
Másik nagyon visszatérő őselem. Általában az egyensúly, intelligencia, a kiegyensúlyozottság, a mentális erő kifejezése, a karakter, aki használja, képes a környezeti szélsőségeket kiegyenlíteni, képes saját mentális egyensúlyát irányítani, különös koncentrációra képes, képes fagyasztani, jeget, elsöprő hullámokat fegyverként használni, képes a tengert, folyóvizeket, állóvizeket akaratával felhasználni.

Föld
Az erő, a stabilitás, a nyugalom, a rendíthetelenség büszke jelképe általában, vagy valami hasonló. A karakter képes felhasználni a körülötte lévő talajt, köveket, sziklákat, képes misztikusan megnövelni saját erejét és kitartását, különböző formában erejét védelemre és védekezésre használni, akár bőre sziklává váltooztatásával, akár a puszta talaj falként felemelésével.

Levegő
Általában a spiritualitás, szabadság, felemelkedettség szimbóluma. A karakter képes olyasmikre, minthogy vihart használjon támadásra, orkánszerű szelet, képes megtisztítani saját elméjét, képes a körülötte lévő vizikai erőhatásokat eltéríteni és táncolni az erők között, képes akár a repülésre és az erők kiegyensúlyozásával a fizika törvényeinek megkérdőjelezésére.

Fény

Általában véve nagyon generikus ágazat, minden, ami az élethez, az intelligenciához, a mentális megtisztuláshoz és felemelkedéshez tartozik. Ez lehet gyógyítás, konkrét fizikai fény idézése, lehet védelmi varázslat, fizikai védő aura, negatív hatások csökkentése, mérgek semlegesítése, stb.

Sötétség
Általában véve mit gondolunk erről - A gonoszkodó gonoszok ezzel gonoszkodnak széjjel mindenkit. Valami nagyon tág keretet akarunk ennek adni, és azt mondjuk, hogy ez alapvetően az élettel szemben az entrópia terjesztése, minden, ami pusztító, romboló, ami az élet jelentette rendezettséget entrópiává, nyugalmi állapotú rendezetlenséggé alakítja át. Lehet pusztító varázslat, lehet a fény kioltása, lehet látványos rombolás, amíg valamilyen keretek között van a dolog, addig a karakterre van bízva.

Mentális
Minden, ami a gondolkodó elmére van hatással. Telepátia, manipuláció, érzelmek machinálása, zsibbasztás, érzékek élezése, stb. Szükség van egy jól lehatárolható körre, hogy a karakter mire képes ezek közül.


A hozzászólást Eax összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Okt. 06, 2016 3:31 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://earthbynight.hungarianforum.com
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 67
Join date : 2015. Sep. 28.
TémanyitásTárgy: Re: A Mágia nálunk   Kedd Szept. 20, 2016 1:48 pm

A tamrieli mágia (Elder's Scroll Világa)


A mágiát Tamrielben különböző mágiaágakra, vagy ha úgy tetszik mágia iskolákra osztják. A csoportosítás korszakonként változhatnak, tekintve, hogy a mágusok a mai napig sokszor vitatkoznak rajta, hogy egy egy varázslat melyikbe tartozik, tekintve, hogy a mágiaágak néha súrolják egymást. Így némelyik tudós szerint ezek nem olyan elhatárolhatók mint elsőre gondolható. Elméleti szempontból így is nézhető a dolog.

Gyakorlatban azonban a jelenlegi (legutolsó, 5.korszaki) felállásszerint a mágiaiskolák a következők:

-Alteráció (vagy másnéven Megváltoztatás)
- Megidézés
- Pusztítás
- Illúzió
- Restoráció (vagy Helyreállítás)
(- Miszticizmus vagy Miszitikum - ez az ág az 5.korszakra elfeledett mágia, varázslatait vagy elfelejtették vagy beolvasztották más ágakba)

Minden mágiaág csak annyira lehet erős mint a használója. Valaki jártasságát 5 nagy csoportba osztják: Kezdő, Tanonc,  Segéd, Szakértő és Mester.
Péléldául még egy pusztításmágiaban kezdő mágus kis lángocskát, vagy lángcsóvát tud megidézni, mely azért kellemetlen lehet egy ellenfélnek, egy mester egy kisebb mozdulattal lobbanthat lángra egy házat, vagy okozhat mega körül tűzvihart.

Alteráció

Az Alteráció mágia iskolája a fizikai világ manipulására szolgál. Olyan varázslatokat foglal magába mint:
A mágikus pajzs, mely a fizikai sérüléstől képes megóvni használóját ebben a mágiában való jártasságához mérten.
Mágus fény, mely képes lámpaként szolgálni használójának bármilyen más erőforás nélkül, illetve megvilágítani egy célpontot a jobb láthatóság érdekében.

Telekinézis

Mágikus légzés - vagy vízalatti légzés - mely lehetővé teszi a mágusnak hogy egy bizonyos ideig lélegezhessen a víz alatt.

Paralizáció - A mágus mások mozgásképtelenné tételére használhatja, azonban ez a varázslat már nagyobb szintű tudást, energia befektetést követel, még egy rövid ideig tartó varázslat esetében is.

Equilibrium - Ezzel a varázslattal a használója életerőt képes mágikus energiáva transzformálni; legtöbb esetben a sajátsáét...Megidézés

A megidézés mágiája a túloldal, Oblivion (vagy Feledés) lényeinek megidézésre koncentrál. A mágus képes lehet fegyvereket megidézni a kezébe (minden ami egy középkori környezetben elképzelhető, tehát puska, bombák, vagy bármilyen a modern kor vívmányának mondható bonyolult fegyvereket nem!). Ezem felül szolgál szörnyek, zombik, csontvázak, familiárisok (állati védőszellemek), ördögfiókák, tűz-, jég- villám asztonachok stb. megidézésére, valamint az idézett ellenfelek elküldésére, elpusztítására. Természetesen minél erősebb egy idézett szolga a mágust annál jobban igénybe veszi, illetve nagyobb tudás kell hozzá, és a szolgák minden esetben csak egy időre maradnak.


Pusztítás

A pusztítás mágiáját ahogy a neve is mondja, ezen ág gyakorló más vagy mások megsebzésére, harcra használják. A varázslazok a következő kategóriákba sorolhatók be:

Tűz
Jég
Villám
Porlasztás
Életerő elnyelés

A pusztítás mágia legelterjedtebb formája az első három, elemi mágia. Erőssége a kezdő varázslatnak számító csóvától a viharig terjed, amikor a mester mindent megsebző tűz, jég, illetve villámviharral veheti körbe magát (ahogy a fenti példában).

A porlasztás tárgyak elpusztítására szolgál, az ellefél páncélját vagy fegyverét képes rongálni aki ezt a mágiát használ, már ha harci alkalmazását nézzük.

Életerő elnyelés, az elnevezéséből egyértelmű lehet mire szolgál a varázslat. A mégus az ellenfelét gyengíti, sebzi, míg önmagát gyógyítja. Ez a varázslat több okból sem elterjedt. A megítélése nem túl jó az 5.korszakban, és sokkal nagyobb erőfeszítésbe kerül egy ugyan olyan erősségű például tűzgolyó létrehozásánál, minek eredmények képp ezen varázslatok mindig lemaradnak erősségben az elemetális társaiknál.


Illúzió

Az illúzió mágiája leginkább mások megtévéesztásáre koncentrál. A mágus ismereteihez mérten befolyásolhat másokat. A dühöngő embert lecsendesítheti, hatással lehet így rá esetleg szavakkal egy olyan emberre aki addig nem hallgatott volna rá, vagy feldühíthet egy nyugodt ember aki így másokra támadhat. Esetleg egy addig ellenszenves ember imponálóbbnak tarthatja őt. Nővelheti esetleg társai morálját harci kedvét. Vagy kevésbé észre vehetőbb, ill nagyob jártasság esetén láthatatlanná válhat.
Természetesen semmilyen csoda nem tart örökké, így ezek a varázslatok is nagyon időhöz kötöttek. Elillanhatnak másodpercek, percek alatt.


Restoráció

A restoráció mágiája főleg a gyógyításra koncentrál. Sebekbegyógyítására épp úgy, mint betegségek, mérgezés gyógyítására. A halál természetesen egy mester gyógyító számára sem visszafordítható. Tehát még egy kezdő gyógyító apróbb sebeket tud begyógyítani, vagy a nátháján segíteni, addig egy mester gyógyító a halál széléről is visszahogyhat, meggyógyíthat valakit, ha szerencséje van...
Ezen kívül ez a mágiaág  tartalmaz olyan varázslatokat, melyek élőhalottak megsebzésére elijesztésére valók.


Miszticizmus

A jelenkorra elfeledett mágiaág. Az ősi tekercsek szerint: ,,A mágikus erők és határok manipulására szolgál, mely által igy felül múlhatjuk a fizikai szerkezeteket, valót és világot mely körbe vesz minket".

Tekintve, hogy manipuláláson alapuló mágia leggyakrabban használt varázslatai idővel beolvadtak az Alteráció művésztébe, még mások teljesen feledésbe merültek kihasználatlaséguk vagy bonyolultságuk miatt.
Régen idetartozott az energia elnyelő varázslatok nagyrésze, melyekkel a mágus védhette magát esetleg más varázslatok ellen. Ide tartozott még a mágiamegtörés, mágikus tükrözés, mely visszaveti a varázslatot a támadójára, a mágikus érzékelés, felderítés a teleportáció különböző fajtái és a telekinézis.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 111
Join date : 2015. Sep. 20.
Tartózkodási hely : A fórumon mindenhol
TémanyitásTárgy: Re: A Mágia nálunk   Csüt. Okt. 06, 2016 3:28 pm

Oké! Átrágtam, átolvastam, beléptem Skyrimába és megkérdeztem a csini Nord szőke harcosnő karakteremet, aki rábólintott, Lydia is rábólintott...

Damnit Lydia...
Menj arrébb nem férek oda a billentyázethez...
Lydia menj már arrébb
LYDIA B... MENJ ARRÉBB...

Huh. Oké. Na.
Elfogadva! Cool Ezek mind külön-külön új elérhető ágazatok a mágiára. Smile
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://earthbynight.hungarianforum.com
Hi dear, my name is
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: A Mágia nálunk   

Vissza az elejére Go down
 
A Mágia nálunk
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Earth by Night FRPG ::  :: Tudástár-
Ugrás: