FRPG
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Karakteralkotó pontok: Rakd össze a karakter vázát pofonegyszerűen

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 111
Join date : 2015. Sep. 20.
Tartózkodási hely : A fórumon mindenhol
TémanyitásTárgy: Karakteralkotó pontok: Rakd össze a karakter vázát pofonegyszerűen   Kedd Aug. 30, 2016 4:19 pm

Minden játékos maga döntheti el, hogy inkább a játék, a szabályok, a szerepjátszás, vagy inkább a történetmesélés, szabad írás fókuszát választja-e.Hogy minden nagyjából fair legyen, létrehoztunk egy pofonegyszerű pontrendszert, hogy induláskor minden karakter nagyjából ugyanonnan kezdjen, mint a többiek - Persze van, aki epik alien köpönyeges szuerhőst és van, aki tisztaságmániás titkárnőt akar indítani. De a tisztaságmániás titkárnő is legyen jó valamiben! Smile

Induláskor minden karakter 5 (öt) pontot kap, és ezt elköltheti a következőkre:

0 pont
(Ebből max. hármat lehet választani)

Plusz egy nyelv: Anyanyelvén kívül még egy közepesen beszélt nyelv
Alapszintű ismeret: Valamilyen szakterület, pl. fizika, motorszerelés, főzés, számítógépek, rúdtánc, színészet, stb. felületes ismerete.
Fegyverhasználat: Valamilyen fegyvertípus, pl. lőfegyverek, kardok, egykezi kocsma-csodák, művészi szintű asztallal tarkón vágás elégséges ismerete
Titulus: Valamilyen megnevezés, amivel a vonatkozó foglalkozási kört betöltheti: Doktor, Ügynök, Professzor, stb.
Fegyverek: Hétköznapi, nem különleges, földi fegyverekből pár darab: Gépkarabély, oldalfegyver, tartalék tárak, lőszer.

1 pont

Titulus:
Olyan rang, amivel előny és kötelesség is jár. Pl. Bosszúálló, Justice League tag, herceg, miniszterelnök, stb.
Nyelvismeret: Négy-öt nyelv folyékony ismerete
Harci képzés: Egy pontért nem csak egyes fegyvereket ismer, hanem fegyverrel, kézzel-lábbal-foggal-körömmel-bármivel gyilkológép üzemmódú ügynök/katona/bármi a karakter
Különleges tárgy: Ritka, különleges anyagból és/vagy eljárással készült tárgy, ami előnyt adhat a karakternek. Pl. vibránium kard, vibránium pajzs, adamantium karmok, Batman-ruha, Batmobile, stb.
Vagyon: Akár több milliárd dolláros vállalatbirodalom birtoklása
Zsenialitás: Különösen kiemelkedő intelligencia
Birtok: Akár több millió dollár értékű ingatlan. Többszintes penthouse New Yorkban, Manhattan közepi felhőkarcolóban, kastély, extra villa saját kis trópusi szigettel a Karib-tengeren, stb.

2 pont

Hivatás: Egy teljes, akár sok évig tanulandó és gyakorlandó szakma teljes tudása és tapasztalata, például orvos (Anatómiától drogok ismeretén át első segélyig minden) vagy kém (Beolvadás, elvegyülés, vallatás, hírszerzés, közelharc, kocsivezetés, stb) vagy mérnök (De két pontért olyan ami robotokat épít, bár azért messze nem csini testőrnő androidokat) stb.
Legendás tárgy: Különösen ritka és küönös előnyt adó tárgy, aminek magának is küöneges képességei vannak. (P. Mjölnir)

3 pont

Különleges képesség: Egy bármilyen eredetű (Mutáció, mágia, természetfeletti, robotikus, átok, stb) különleges képesség, aminek egy jól megfogható tulajdonsága van és hatalmas helyzeti előnnyel jár az esetek nagyrészében. (Egy átlagos Marvel mutáns mutációja pl.) (Példák: Quicksilver és Flash gyorsasági képessége. Amerika Kapitány szuperszéruma. Levitáció, telekinézis, energia-manipuláció, anyag-manipuláció, stb.)

4 pont

Kiemelkedő különleges képesség: Egy olyan képesség, ami a három pontossal ellentétben több rétű, erősebb, és több megjelenése van, erősen meghatározza a használója személyiségét is. (Pl. Scarlet Witch ereje, ami tudatmódosítástól energia-manipulációig, sőt, egyes esetekben levitációig is terjed. Doctor Srange mágiája, ami sok aspektusú, stb.)
4 pontos, Kiemelkedő különleges képesség LEGALÁBB EGY súlyos hátránnyal kell járjon! Ez lehet pszichológiai probléma, mint Wanda Maximoff esetében, érzékenység valamire, stb. A súlyos hátrány kondíció, ami egyes körülmények közt erősen korlátozza a karakter ehetőségeit, és hátráltatja bármiben, amit tesz.

5 pont

Legendás különleges képesség: A Föld legnagyobb erejű szuperhősei birtokolják, vagy főmágusok, esetleg robotikus szuperintelligenciák, stb. Ez különösen magas szintű, nagyon ritka képességet jelent, ami teljesen egybefonódik a karakterrel és meghatározza annak identitását is. (Pl. kryptoniak, Superman, Supergirl kryptoni képességei, Omega szintű mutánsok ereje, stb.)
5 pontos, Legendás különleges képesség LEGALÁBB EGY súlyos hátránnnyal kell járjon és LEGALÁBB EGY végzetes hátránnyal!
A végzetes hátrány azt jelenti, hogy egyes körülmények fennállása esetén a karakter akár életét is vesztheti, vagy nagyon durva sérülést szenvedhet el, vagy a körülmények akár magatehetetlenné és kiszolgáltatottá is tehetik. Ilyen például a kryptoniak számára az érzékenység a kryptonitra, Professzor X esetében tudatmódosító mérgek súlyosan romboló, akár halálos hatása, stb.


BÓNUSZ pontok

A karaktered a játékban, a mesélő általi jutalomként, kalandban, stb. bónuszokat kaphat. Ekkor felvehetsz olyasmiket, amik amúgy pontba kerülnének, de te megkapod őket jutalomként.
A mesélő csak egy pontos dolgokat ad bónuszként, és a tipikus jutalom egy titulus megszerzése: Az ifjú mutáns hősies helytállása kiérdemli, hogy meghívják a Bosszúállók közé, stb.


Példák

Név: Bruce Wayne
Alias: Batman
Karakteralkotó pontok:
- Zsenialitás (1 pont)
- Harci képzés (1 pont)
- Nyelvek (1 pont)
- Vagyon (1 pont)
- Titulus (1 pont) (Wayne CEO)

És ifjú Bruce Wayne-ünk, mint Batman ebben a formában elkezdheti karrierjét. Még nincs meg a sok kütyüje és még csak első csatáit vívta meg, és most állna neki a Justice League gondolatával foglalkozni.

Név:Kara Danvers
Alias: Supergirl
Karakteralkotó pontok:
- Legendás különleges képesség (5 pont) (Kryptoni)
- Titulus (0 pont) (Titkárnő, CatCo)

Mint látjuk, Karánknak van a titkos identitása és egyébként a hétköznapi életben eléggé nem tűnne fel - Pontosan átlagembert láthatunk a felszínen.

Név: Steve Rogers
Alias: Amerika Kapitány
Karakteralkotó pontok:
- Különleges képesség (3 pont) (Szuperkatona)
- Hivatás (2 pont) (Képzett elit katonatiszt)
- Plusz egy nyelv (0 pont) (Francia)
- Titulus (0 pont) (S.H.I.E.L.D. ügynök)

Ebben a formában Steve Rogers épp a jég alól feljött, és a világot újra megismerő Kapitány, akit még nem bosszantottak olyan ötletekkel, hogy Bosszúálljon fő munkaidőben heti negyven órában.

Név: John Reese
Alias: Mr. Reese
Karakteralkotó pontok:
- Hivatás (2 pont) (Elit CIA ügynök)
- Hivatás (2 pont) (Tengerészgyalogos)
- Titulus (1 pont) (Team Machine)

Mint látjuk, mély lelkületű pillantású akcióhősünk semmilyen különleges képességgel nem rendelkezik, de tökéletesen virul, mint hal a vízben, (hogy éljenek az indokolatlanul szürreális analógiák) és nagyon fontos feladata is van.

Név: Samantha Groves
Alias: Root
Karakteralkotó pontok
- Hivatás (2 pont) (Hacker)
- Hivatás (2 pont) (Bérgyilkos)
- Titulus (1 pont) (Analóg interfész, Terciális Operációk, Team Machine)

A szépséges és halálos Root azon túl, hogy egy isteni kibernetikai őrangyal figyeli mindig, pusztító mind lőfegyverekkel, mind egy billentyűzettel, így két hivatásával bármire képes a világban.

Név: Raymond Reddington
Alias: Red
Karakteralkotó pontok:
- Hivatás (2 pont) (Tengerész admirális)
- Hivatás (2 pont) (Nemzetközi "bűnügyi menedzsment")
- Titulus (1 pont) (Nemzetközi alvilági főnök)
- Titulus (0 pont) (FBI konzultáns)

A kiváló műveltségű és eleganciájú Raymond Reddington gyilkos tudást és kapcsoaltokat halmozott fel - De vagyonra nem jutott pont, szóval a játékosnak úgy kell megírnia az elősztorit, hogy Red épp alig élte túl a háborút az ellenfeleivel és újraépíti éppen a birodalmát.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://earthbynight.hungarianforum.com
 
Karakteralkotó pontok: Rakd össze a karakter vázát pofonegyszerűen
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Earth by Night FRPG ::  :: Útmutató-
Ugrás: