FRPG
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 (K) Érzed a közelgő vihart? (Ra'sheera)

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 111
Join date : 2015. Sep. 20.
Tartózkodási hely : A fórumon mindenhol
TémanyitásTárgy: (K) Érzed a közelgő vihart? (Ra'sheera)   Pént. Aug. 19, 2016 9:42 pm

Budapest felett dörgött az ég. A levelek fáradtan táncoltak az esti szélben, a fák szomjasan várták az esti zivatart, ami most már rohamosan közelgett. Sötét felhők vonultak végig az esti égen és percről percre a nap utolsó sugarai is eltűntek a hasukról, hogy a nyár végi este leheletnyi hűvösségének szavára átható szürkeséget bocsássanak alá. Csepel felhőkarcolóin borúsan tükröződtek vissza a feketéllő színek és halkan süvítve repültek drónok végig a Duna felett, fekete, áramvonalas testükön megcsillantak a város kigyúló fényei, halk sziszegésük beleolvadt a morajló esti forgalom hangjába.

Ám fent a budai hegyekben semmi sem hallatszott az esti élet zajából. A lampionok meleg, sárga fénye táncolt a füzéreken a fák között a szélben és mindenki, aki még nem ment haza, most már szedelőzködött, hogy betelepedjen a teázó fehér, száraz fából álló falai közé az eső előtt. Egy pincérlány lépett a kertben asztalánál magányosan ücsörgő csuklyás elé.
- Bocsánat, ne haragudj... Bevigyem a teád? Itt maradsz a vihar alatt?
Nem kérdezett semmi mást és ha két macskaszerű szem pillantott rá a csuklya alól, akkor sem volt semmilyen hozzáfűznivalója a dologhoz. A Gyertyafény Teázó nem a kérdéseiről volt híres, mert még a pincérek is legalább alapvető szinten értették azt, amiért a vendégeik érkeztek, hogy itt találkozzanak, a város nyüzsgésétől messze.

A varázsláshoz.

Ám miután a csuklyás alaknak még volt ideje válaszra, többen kapták fel a fejüket. Az egyre közelgő vihar mennydörgései között egy kifejezetten éles és hosszan zengő robajlás hangzott fel, mintha csak villám csapott volna a hegy közeli csúcsába, aminek fehér-kék fényei átszüremlettek a fák között.
Azonban a csuklyás alak is tudhatta azt, mint sok más vendég. A bizsergésből, amit az energiahullám hordozott.
Ami kirobbant a közeli hegycsúcson, és aminek sejtelmes derengése a fák között tovább fodrozódott, nem villám volt.

Hanem mágia.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://earthbynight.hungarianforum.com
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 67
Join date : 2015. Sep. 28.
TémanyitásTárgy: Re: (K) Érzed a közelgő vihart? (Ra'sheera)   Hétf. Aug. 22, 2016 9:24 am

Nem mondhatnám hogy jó sorom volt az utóbbi pár napban. Rajmundot is elhagytam valahol, szállásom sem igazán akadt... de megoldottam. Voltam már ennél rosszabb helyzetben is. Ami azt illeti sikerült kultúráltan megoldanom a helyzetet és tisztálkodnom is sikerült, rendesen vízzel.
Nem is tudom hogy aggodalommal vagy megnyugvással töltött el-e az hogy ebben a pár napban nem váltottam helyszínt vagy inkább megnyugvással.
Ez a város hiába volt kisebb mint New York, valahogy akkor is más volt mint az otthoniak. Sokszor kevesebb kosz látszott mégsem volt mindig tisztább, és a por úgy tűnt így is úgy is beférkőzik a páncêlom alá.
Az igazság az volt hogy hiába volt egy vàltás ruha nálam, arra a következtetésre jutottam abban sem lennék kevésbé feltünő. Sikerült szereznem egy nagy, sötét kabátszerűséget amit az egészre rávehettem így viszonlag békénhagytak és nem bámultak meg az emberek. Mondjuk ez azza járt, hogy a sisak a táskában landolt a csizma feltűnőbb lemezeivel együtt. Akárhogy néztem a kezeimet zsebre kellett vágnom páncélkesztyűvel vagy anélkül, mindegy volt ebben a szinte csak emberek lakta világban.
Bár csak több órát vettem volna illúzióból... Ez többször is meg fordult a fejemben a nap folyamán.
Különösebb célom nem volt. Csak úgy össze-vissza barangoltam a városban, felfedeztem.
Ami azt illeti különös dologra bukantam. Vagyis egy helyre. Annyi ezen a világon töltött nap után mintha magicka bizsergését éreztem volna. A dolog pedig bevonzott mint molyt a gyertaláng.
Legnagyobb meglepetésemre csak egy egyszerű ivóra találtam. Különc kinézete és hangulata ellené mégis csak az volt, még ha egy tisztességes alkoholista itt szomjan is halt volna. Nagy nehézségek árán sikerült rendelnem. Hiszen voltak feliratok, kis könyvecskék, gobdolom hogy mit árulnak, de egy kukkot sem értettem belölük. Lehet ezen a világon mindenféle beszédet értek de olvasni... azt egy fikarcnyit sem.
A készéges kiszolgálàs kissé feledtette itt létem nyügjét. Legalább erre nem kellett külön gondot fordítanom, hogy ne zavarjanak el vagy hasonlók.
Kint azon merengtem mégis hova tovább, de a gondolataim többnyire csapongtak vagy pedig csak bambultam magam elé azoj pedig csöndben maradtak.
Különös módon a güvös szellő jól esett. Annyira elmerengtem benne hogy nem is fogtam fel az egyértelmű jeleket, hogy bizony vihar lesz. Merengésemből a pincér zavart fel.
- Azt hiszem kicsit még maradok... - feleltem bágyadtan felbézve rá és a még félig teli kancsómra gondoltam.
Az idillnek itt lett vége. Ahogy becsapott a villám szinte azonnal felpattantam. Az egész bőröm bizsergett és a szőröm égnek állt... és nem egyszerűen a villám természetes töltése miatt. Magicka pulzált ott ahol az egész lecsapott. Valahogy mégis hezitáltam... Tudtam hogy meg kéne nézzem mi történik...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
(K) Érzed a közelgő vihart? (Ra'sheera)
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Earth by Night FRPG ::  :: Metropoliszok :: Budapest-
Ugrás: