FRPG
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Lois Joanne Lane

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 2
Join date : 2017. May. 19.
Age : 30
Tartózkodási hely : Metropolis
TémanyitásTárgy: Lois Joanne Lane   Pént. Május 19, 2017 2:12 pm

Név: Lois Joanne Lane
Alias: -
Avatar: Amy Adams
Adatok: USA, Metropolis, 1988. február 17., nő, 29, amerikai, riporter
Karakter-alkotó pontok:
• Hivatás (2 pont - újságírás)
• Harci képzés (0 pont - önvédelmi tapasztalat)
• Zsenialitás (1 pont)
• Nyelvek (1 pont)

Képességek: Átlagos civilként szakmai rátermettségén kívül nincsenek egyéb különleges képességei.
Foglalkozás: oknyomozó riporter a Daily Planetnél
Titulus: -

Tudnivalók: Lois Lane a DC univerzum híresen rátermett és körmönfont oknyomozó riportere, Clark Kent, vagyis Superman kedvese, mindketten a Daily Planetnél dolgoznak. Apja Sam Lane tábornok, van egy Lucy nevű húga, édesanyjuk még gyerekkorukban elhunyt.

Előtörténet:
Sosem volt teljesen szokványos életem, hisz egy szigorú és elhivatott tábornok lányának születni már alapból nem túl mindennapi. Ennek ellenére a korai gyerekkorom még többnyire átlagos volt, amíg édesanyám élt, és összetartotta a családot, minden egészen normális volt. Ő azonban sajnos még kislánykoromban elhunyt betegségben, így végül hármasban maradtunk a húgommal, Lucyval, és apánkkal. Abban soha nem kételkedtem, hogy apa szeret bennünket, de sosem volt erőssége, hogy ezt kimutassa nekünk, a szigorára pedig Lucyval mindketten máshogy reagáltunk. A húgom kiváló tanuló volt, látszólag tökéletes kislány, és nagyon jól értett ahhoz, hogy apa háta mögött, észrevétlenül vigye véghez a csínytevéseit. Én a magam részéről kevésbé rejtettem véka alá az érzéseimet vagy a véleményemet, és egy igazi lázadó kamaszlánnyá váltam, nem túl rózsás iskolai eredményekkel. Apa Lucyt végül drága és neves bentlakásos elitiskolákba küldte, hogy kiteljesedhessen, tanulhasson, diplomát szerezzen, én viszont folyton vele költöztem, rengeteg különféle katonai bázison éltünk szerte a világon. Sokat utaztunk, ami a húgométól nagyon eltérő világszemléletet biztosított a számomra. Lehet, hogy nem sikerült jó jegyeket, vagy diplomát szereznem, de a magam módján nagyon is sokat tanultam és tapasztaltam. Nyelveket sajátítottam el, katonák között lógva rám ragadt a hadsereg zsargonja, és némi önvédelmi tudás is, nyitottá váltam a világ, a különféle kultúrák, és általánosságban az emberek felé. Azt hiszem, mindez a tapasztalás, a sok utazgatás segített azzá válni, aki most vagyok, egy talpraesett riporterré, aki semmitől sem hátrál meg, ha jó témát szimatol, és bármeddig elmegyek, hogy a nagyközönség elé tárhassam egy-egy cikkemet. Főleg ha igazán fontos mondandóm van vele.
Így voltam akkor is, amikor a sarkvidéken, egy sztori felgöngyölítése közben, belebotlottam egy földönkívülibe. Persze akkor még nem tudhattam biztosan, hogy kivel is van dolgom, de hamarosan nyomozgatni kezdem utána, és lépésről lépésre mindent kiderítettem, ami igazán lényeges volt. Így jutottam el Smallville-be, és ismerhettem meg személyesen is Clarkot. Azon a napon gyökerestül megváltozott az életem, és még csak nem is sejtettem. Nem sokkal később ránk szakadt az ég, néhány kriptoni személyében, akik el akarták pusztítani a földet, a mai formáját legalábbis, hogy maguk számára élhetővé tegyék. Ez az emberiség számára a biztos halált jelentette volna, de Clark, Kal-El, ahogy ők szólították, a sajátjai ellen fordult, és megmentett bennünket. Akkor vált Supermanné, a föld védelmezőjévé, legnagyobb hősévé. Az érzéseim iránta hamar bimbózni kezdtek, de nem nehéz beleszeretni valakibe, aki ennyire tökéletes, akit sokan istenként emlegetnek... aki az egyébként sem átlagos életemet képes volt még inkább felborítani.
Miután a kedélyek lecsillapodtak, és nagyjából minden visszatért a szokásos kerékvágásba, Clark megjelent a Daily Planetnél, mint újonc újságíró. Azóta is partnerek – és néha riválisok – vagyunk a munkában, és a magánéletben is.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 111
Join date : 2015. Sep. 20.
Tartózkodási hely : A fórumon mindenhol
TémanyitásTárgy: Re: Lois Joanne Lane   Hétf. Május 22, 2017 7:01 pm

Kedves Lois!

Kiválóan leosztott pontok, szépen és precízen megalkotott karakterlap - Azzal a professzionalizmussal, amit egy sztár-zsurnalisztától el is várunk! Smile

De hiszen Lois, mint tudjuk, nem csak love interest és damsel in distress, Lois egy talpraesett hölgy, aki a maga csatáit vívja és girl poer-ben nem szenved hiányt! Smile

Parancsoljon Miss Lane, én nem mernék az útjába állni - Szálljon síkra és mutassa meg a fórum világának, hogy egy tökös újságíró birodalmakat dönthet meg vagy emelhet fel az igazság keresése és dokumentálása közben.
Elfogadva!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://earthbynight.hungarianforum.com
 
Lois Joanne Lane
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Earth by Night FRPG :: Earth By Night Klub :: Karakteralkotás :: Készülő karakterek-
Ugrás: