FRPG
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Sarki újságárus

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 11
Join date : 2017. Jan. 02.
Age : 34
Tartózkodási hely : Metropolis ~
TémanyitásTárgy: Sarki újságárus   Csüt. Május 18, 2017 6:42 pm

Clark && Clay

Csak átutazóban vagyok New York környékén, ugyanis míg a munkám emberként Metropolishoz köt, addig a feladatom, a kötelességem amiért ezen a bolygón landoltam, sosem hagy nyugtot egy helyben. Mindig más és más városok és talán még országok között is ugrálhatok. Bár most bátran állíthatom semmi gond nem adódott, nem is emiatt vagyok New Yorkban, csupán megfigyelés céljából. Amit a televízió lead, nem mindig hihető és mostanában csak az ömlik belőle hogy elszaporodott a bűnözés New Yorkban. Metropolist mindig egy nyugodt városnak találtam és a hírek alapján a legnyugodtabb városban kaptam munkát. Persze ez nem jelenti azt, hogy a munkámnak nehéz eleget tennem, mint újságíró. Nagyon is sok szaftos sztori van amit meglehet jelentetni, köztük ha már itt tartunk, én is egy vagyok a szaftos hírek közül.
A metró szerelvényei dugva vannak emberekkel, örülök is, hogy még felférek. Viszont ennyi ember között szinte kihívás a bűnözés, talán ezért olyan csábító a gonosztevőknek. Állítólag este kilenc után nem is ajánlatos metrózni, így minden érthető. Felnézek a megálló nevekre és nyugtázom magamban, hogy mindössze öt megálló vár rám ebben az izzadságról büdös emberekkel teli szerelvényen. Békésen várom ki ezt a pár megállót, de mikor leszállok mégis megkönnyebbülök, mintha egész idáig tele lettem volna feszültséggel. Szeretem az embereket, mert bátrak és erősek, de a tömeget sosem lesz időm megszokni. Nem is értem miért jöttem tömegközlekedéssel, átrepülhettem volna az egész utat akár.
A metrófeljárótól nem messze van a sarkon egy újságárus, egyenesen odavetem az irányt, úgy hiszem az újságok többet elárulhatnak mint a tévé. Ráadásul talán hihetőbbet is állít, bár ez csak nézőpont kérdése. A legfrissebb újság egészen az alsó polcon van, úgyhogy lehajolok érte, mikor kiegyenesedek leesik a szemüvegem. Minden bizonnyal hamar felkapom és visszateszem az orromra, de még így is meg van a tíz százalék esély arra, hogy valaki meglátott, bár a felismerés csupán egy százalékra csökken. De balszerencsémre ki is szúrok egy fiatal férfit, aki merőben engem bámul. Már akkor is feltűnt mikor ide érkeztem, de a történtek után már eléggé baljós. Általánosan csak mosolyognék, meg venném az újságot és távoznék. Azonban itt még nem jártam és abban sem vagyok biztos merre mennék, úgyhogy megszólítom a kedves idegent. - Van valami az arcomon? - Kicsit nyersre sikeredett humorom remélem nem rémiszti el, mert nem bánnám ha lenne társaságom míg itt vagyok.

379 szösszenet Meghan Trainor hallgatása közben

kredit by Clark Kent ×
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 137
Join date : 2016. Sep. 27.
Tartózkodási hely : New York
TémanyitásTárgy: Re: Sarki újságárus   Pént. Május 19, 2017 2:43 pm

Van az az állapot, mikor zombi módra elbambul az ember, és csak egy jól irányzott és kellően zavarba ejtő az-arcodban-termek-a-semmiből megszólítás zökkentheti ki. Most éppenséggel valami ilyesmi történt. Pedig egészen nyugodtan kezdődött minden. De lássuk, hogyan is pontosan!

Clay egészen nyugodtan sétálgat hazafelé. Szándékosan használom a sétálgat kifejezést, lévén egyáltalán nem siet hazafelé. Nézelődik, ténfereg, mint egy nagyra nőtt gyermek. Az is, ez mondjuk egy percig sem volt kérdéses. Ezen a téren pedig gyakran keresztül vág, mert kedveli az itt esténként összegyűlő utcazenészeket, táncosokat, mutatványosokat. Szór is nekik némi aprót, ha kellően színvonalasnak találja a produkciót.
Szóval szépen nyugodtan sétálgat, mikor meglát valamit. Az a valami pedig egy újságosnál kerül elé, és mondhatni megbabonázva tekint rá, mindeközben fejben fejben már egészen apró részleteiben vizsgálja, boncolgatja kitüntetett figyelmének célpontját.
A Kés alatt legújabb száma ez, az elit sebészeti magaziné, melynek címlapján az ígérteknek megfelelően Dr Gabor Hodosy arcképe virít. Ez a valamelyik apró európai országból érkezett sebész- és neurológus szakorvos még jó néhány területen rendelkezik szakvizsgával és több tudományos kitüntetéssel. Állítólag a Gabor a Gabriel egy változata, bár a fiú nyelvészeti képzettsége odáig terjed, hogy tud kávét rendelni egy étteremben akár oroszul is, ha muszáj. Visszatérve a szakorvos úrra, egyfajta példakép ő Clay számára, és már hetek óta arra vár, hogy elolvashassa a vele készült riportot bizonyos agysebészeti kutatások kapcsán. Ekkor jön a képbe egy újabb szereplő, így a fiú igen határozott fellépéssel reagál is a közeledésre.

- Hö... ohh... izé - pislog néhányat meglepődve, majd - Nem, izé, az arcán? Vagyis elnézést, ha úgy tűnt, csak tudja... - és kissé bizonytalanul mutat a fentebb nevén nevezett havi lap felé, mely eleddig figyelmét lekötötte.
És ezzel egy időben egyetlen csapásra összeáll a kép fejében. Pontosabban összeáll egy kép, melyre igazából saját magát is megmosolyogja, hogy ugyan már, Clay, pont itt, egy újságosnál, mi?, mert hát az arc említésére az imént látóterébe került információkat most már fókuszba helyezte az agysebészetért - is - rajongó fiatal orvostanhallgató központi cerebrális lebenye, és máris megindultak a férfi vélt kilétével kapcsolatos találgatásai. Szerencsére saját hirtelen támadt kétkedése kedves, elnéző mosolyt varázsol arcára, hogy kellően hatásos alibit biztosítson neki fantáziája ellenében.
- Elnézését kérem, ha úgy tűnt, hogy bámulom. Éppen csak a Dr Hodosy-val készült riport miatt már régóta várom ezt a számot - magyarázza korábbi viselkedését szabadkozva.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 11
Join date : 2017. Jan. 02.
Age : 34
Tartózkodási hely : Metropolis ~
TémanyitásTárgy: Re: Sarki újságárus   Pént. Május 19, 2017 3:38 pm

Clark && Clay

Elsőre is megértem amit mondani próbál, bár nem mutatom ki, aminek meg is lesz az eredménye, hiszen tudatosítja bennem mi az oka amiért voltaképpen csak felém bámult. Az emberek álmodoznak dolgokról, ki álommelóról, ki arról, hogy isten legyen az Isten felett, vagy más dolgokról. Valahogy ebbe sosem illettem bele, sok mindent eltanultam az emberektől de ezt még ha akarnám sem tudnám. Ha szeretnék valamit, azért teszek. Loisról sem álmodoztam, Tettem azért, hogy ne kelljen. De ez az egész életre igaz, ha valakikké válni szeretnénk meg kell küzdeni érte. Bár annak az álomnak nem sok értelme van, hogy valaki Istennél hatalmasabb legyen, ezért küzdhet, nem lesz. Természetes az, hogy megnyugszom és magamban hatalmas sóhaj kíséretében távozik a levegő tüdőmből, hiszen ad egyfajta megnyugvást, hogy ha elbambult bizonyára esélye sem volt látni, nem hogy felismerni. Különben sem vagyok biztos abban, hogy itt is annyit néznek tévét a fiatalok, vagy akár bárki a városban. Újságot pedig egyre kevesebben olvasnak, sok újság már nem is jelenik meg emiatt. Talán a Daily Planetről mondható el az, hogy a mi árgus munkánknak köszönhetően mindig cseppen bele holmi izgalom, így nem kell félnünk, hogy nem olvassák. Ha nem vennénk annyira komolyan a melót valószínűleg ez is csak egy lenne a sok közül amit már nem vesz át a kiadó, hanem kukába dobja a munkánkkal együtt. De szerencsére ez nem igen fog megtörténni.
Hátrébb lépek pár lépést, mert még véletlenül sem szeretnék ráijeszteni a férfire és az aurájában lenni különben sem egy kellemes vagy előnyös dolog. - Értem, azt gondoltam probléma van. - Elmosolyodok a maradék borús gondolatot is elhessegetve és biztosítva az előttem állót, hogy nem fogok nekimenni csak mert „megbámult”, pontosabban felém pillantott. Bár a rossz gondolatokat sikeresen eltávolítottam fejemből, nyomot hagy mégis a nézése. Bármint gyanús, nagyon gyanús. Úgyhogy ki is fizetem az újságot és összehajtva csúsztatom be táskámba. Nem vagyok benne biztos, hogy jobb lenne-e lelépni vagy esetleg megvárni a végkifejlettet. - Biztos nincs semmi? - Az agyam azonban nem bírja türtőztetni magát és akaratlanul kicsúszik számon a kérdés, amire így visszagondolva, tulajdonképpen rendkívül érdekel a válasz rá. Most talán olyat fogok megtudni amit nem feltétlen szeretnék, de ha meg sem várom a válaszát jó sem sülhet ki belőle, igaz, rossz sem.

368 szösszenet Meghan Trainor hallgatása közben

kredit by Clark Kent ×
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 137
Join date : 2016. Sep. 27.
Tartózkodási hely : New York
TémanyitásTárgy: Re: Sarki újságárus   Kedd Május 23, 2017 1:02 pm

Clay lassan kezd megnyugodni most, hogy kimagyarázta magát. Bár igaz ami igaz, furcsán viselkedik ez a férfi. Minden bizonnyal kizárólag azért, mert így sikerült megbámulnia. Pontosabban látszólag megbámulnia.
- Nincs semmi, biztosan nincs - felel kissé értetlenkedve a fiú a számára már igen erőltetettnek érződő faggatózásra.
Mindeközben valahonnan tarkója tájékáról egyre inkább előtérbe kúszik egy gondolat, mely szerint talán nem véletlen a hasonlóság, és a vele szemben álló személy valóban naivan azt hiszi, egy szemüveg egészen megváltoztatja valakinek a kinézetét. Ám lehetséges, hogy pont az ötlet valószerűtlensége okán próbálkozik meg valaki ezzel a módszerrel, hiszen ki gondolná, hogy ilyen óvatlan volna egy közismert földönkívüli? Clay sikeresen összezavarja magát, ezért úgy dönt, ezen a gondolaton rágódik majd később.
- Segíthetek esetleg valamiben? - kérdez vissza, hiszen úgy illik. Egyébként is mintha kissé el lenne keveredve az úriember.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hi dear, my name is
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Sarki újságárus   

Vissza az elejére Go down
 
Sarki újságárus
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Earth by Night FRPG ::  :: Egyesült Államok :: New York-
Ugrás: