FRPG
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Eir Freysdottir - A gyógyítás istennője

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 16
Join date : 2017. Apr. 04.
TémanyitásTárgy: Eir Freysdottir - A gyógyítás istennője   Kedd Ápr. 04, 2017 11:07 am

Név: Eir Freysdottir
Becenév: Freys, Air, Eiry
Világ: Skandináv mitológia, Marvel-univerzum
Titulus: Eir az asgardi királyi család sarja, Odin és Freya lánya, egyes középkori sagák és eddák egyenesen Freyával azonosítják. A gyógyítás és a hóesés istennője. Képességeit asgardi vérének köszönheti.
Avatar: Marina Laswick
Születési adatok: Valamikor az ie. I. évezredben, még az európai időszámítás kialakulása előtt, Asgard; több, mint 2000 éves
Csoport: Égiek
Karakter-alkotó pontok:

• Legendás különleges képesség – 5 pont: Asgardi istennő
• Titulus – 0 pont: Professzor
• Alapszintű ismeret – 0 pont: Főzés
• Alapszintű ismeret – 0 pont: Informatika

Tudnivalók: 162 cm és 49 kg. Az asgardiak legkisebbje. Családtagjaival ellentétben sosem volt alkalmas rá, ezért sosem tanult harcolni, azonban a rendszeres testedzésnek hála mégsem mondható elpuhultnak. Szelíd, jó természetű lány, aki megtanulta, hogy hiába van gyógyító ereje, a természet egyensúlyának felborítása következményekkel jár. Ezért sem szüntette meg soha, csupán kordában tartotta a járványokat, habár mindig iszonyodva nézte Hel pusztításait. Harcias népből származik ugyan, akik számára a legfőbb győzelem a hősi halál, saját küldetésének mégis az életek mentését, nem pedig kioltását választotta. Az asgardiak pedig elfogadták ilyennek, hiszen két véres ütközet között a legbátrabb valkűr is ápolásra szorul. Ameddig csak vissza tud emlékezni, mindig a valkűrökkel együtt járta Midgard, vagy ahogy a halandók ismerik, a Föld harctereit, életet és felépülést hozva mindazoknak, kiknek még nem telt be az idejük. Megcsömörlött tőle, hogy a legkülönbözőbb indokokkal ugyan, de az emberiség folyton folyvást önmaga minél hatékonyabb kiirtására törekedik. A kőbaltától az atombombáig a technológia változhat ugyan, ám alaptermészetük elképesztően lassan, vagy sehogy. Megiddótól Verdunön át Sztálingrádig mindenhol ott volt, és mindenhol gyógyító könnyeket hullajtott fájdalmában. Ám teszi, amit tennie kell, ahogy egy igazi asgarditól elvárható.
Képességek:
◄Asgardi fiziológia: Asgardi származása folytán az emberi testet jóval meghaladó szervezettel rendelkezik, ami számos különleges képességben megnyilvánul:

• Szuperhumán állóképesség: Izmai kevesebb metabolitot termelnek, mint az emberi izmok (klorid, kálium, tejsav, adenozin-difoszfát, magnézium, inorganikus foszfát) ezért kétszer annyi ideig bírja a terhelést.

• Vastag testszövet: Bőr-, izom- és csontszövetei háromszor vastagabbak, mint az embereknek, így képes elviselni a megnövekedett állóképességet,s ebességet és teherbírást.

• Ellenálló képesség: sokkal ellenállóbb a fizikai sérüléssel, magas vagy alacsony hőmérséklettel és a nagy magasságból való leeséssel szemben. Nem golyóálló és nem sérthetetlen. Jóval kevesebb hege van, mint Sifnek, ám ez csupán azt bizonyítja, hogy tud vigyázni magára: ritkán megy oda, ahol emberek lövöldöznek.

• Gyors regeneráció: A nem halálos sérülések néhány órán belül beforrnak, a sérülés mértékétől függően különböző méretű heget hagyva. Testrészt ő sem tud visszanöveszteni, azonban a vérmérgezéssel, mérgezéssel és vírusos vagy bakteriális fertőzésekkel szemben immunis. Immunrendszere előbb kiveti a kórokozókat magából, mintsem azok hatni tudnának.

• Hosszú élet: Asgardon ő is emberi léptékben öregszik és egy asgardi év megfelel egy midgardi évnek. Azonban a Földön ezer év alatt csupán egy évet öregszik. Háromezer év alatt érte el a 18 éves kort, azaz 2200-2300 évet már lehúzott az emberek közt. Nem véletlenül hiszi magáról, hogy sikerült kiismernie őket.

• Energiamanipuláció: A Kilenc Világot közös energiaszövet, az Életenergia köti össze, szabadon áramlik és mozgásban tartja a kozmikus rendszert. Gyógyító istenként ehhez az energiaszövethez sokkal szabadabb hozzáférése van, mint más asgardinak, ő táplálja a szövetet és a szövet táplálja őt. Nem fizikailag, vagyis nem pusztán fizikailag. Spirituálisan is. Megjelenésének méretét és külsejét tetszése szerint képes váltogatni, férfialakot azonban nem tud ölteni. Képes teleportációra a Föld két pontja, illetve Asgard és a Föld között. Asgardon teleportációs és külalak váltogató képességei nem működnek, mivel ott sokkal vékonyabb az Életenergia szövete lakóinak sokkal gyérebb száma miatt (vagy pont ezért élnek kevesebben Asgardon?) A Földön képes regenerációs erejét ideiglenesen megosztani más fajok egyedeivel (vagy azok számára hozzáférhetőbbé tenni az energiaszövetet), azonban Asgardon kénytelen gyógynövényeire és tapasztalatára hagyatkozni.
A teleportáció természete: A tényleges teleportációt az energiaszövet végzi, ő csupán hagyja, hogy megtörténjen és koncentrál, hogy hol kössön ki. A folyamat irányítása eléggé megterhelő gondolati tevékenység (körülbelül, mint egy fizika szigorlat). Csak azt tudja magával vinni, ami a személyes auráján belül van (ruha, kulcs a zsebben), tehát csomagot vagy élőlényt nem tud magával vinni. Ha megzavarják a koncentrációban, akkor egy hegy gyomrába vagy fába ugyan nem kerül, de lehet, hogy egy országgal vagy egy kontinenssel arrébb köt ki, mint szeretne. Pánikba esve nem tud teleportálni, mivel a kontrollálatlan teleportáció halálos veszélybe sodorhatná (a Föld magmájába például), az életösztön ilyenkor blokkolja a képességet.
Energiafókusz: Az energia ugyan sokkal erősebben járja át, mint a Kilenc Világ bármely lényét, irányításához azonban egy energiafókuszra van szüksége. Yggdrasil azon ágának egy szilánkja van birtokában, melyre feltűzve Odin függött napokig, hogy a tudást megszerezze. A faszilánk vörös Odin vérétől és egy borostyánamulettbe zárva aranyláncon lóg a nyakában.

• Allspeak: A földi nyelvek logikája sokkal primitívebb, mint a Kilenc Világ más lakóié, ezért az összes nyelven folyékonyan ír, olvas, beszél. Bármilyen hihetetlen, még a kihalt nyelveken (kivéve az ie. I. évezrednél korábban kihaltakat) és kínaiul is.

◄ Végzetes hátrány(ok):

• Allergia a mágiára: A Természet egyensúlyára felügyelő istennőként bármilyen természetfeletti esemény, képesség vagy jelenség súlyos immunrendszeri zavarokat okoz nála. Ha közvetlen környezetében valaki mágia hatása alatt áll, vagy mágiát alkalmaz, akkor a varázslat erősségétől függően enyhe bőrpírtól asztmatikus rohamon át anafilaxiás sokkig sokféle allergikus tünet jelentkezhet, extrém esetben (Wanda Maximoff) akár bele is halhat. Mágikus eredetű vagy mágiahasználó lények közelében megszakad a kapcsolat közte és az energiaszövet között (a mágia is azt csapolja, sokkal agresszívebb módon), emberré, halandóvá válik. Ez a megváltozott fiziológiai természet súlyosan negatív hatással van mind szervezete erőnlétére, mind gondolkodási képességeire (agya próbál idomulni a drasztikus változáshoz, mint amikor egy számítógép túlcsordul adattal "overflow"). Minden mágiának ára van, például megharagszik rád Odin, amiért bántod a lányát, jujj.

• Az asgardi istenek nem halhatatlanok: Ha olyan részén éri találat, ahol nem fedi vastag testszövet, az halálos lehet (például ha szemen szúrják vagy szemen lövik, azt ő se éli túl).

• Ragnarok: Ez az egy szó a ciklikus apokalipszist jelképezi az asgardiak számára. Minden tízezer évben az asgardiak aktuális nemzedéke és ellenfeleik egy világméretű ütközetben kioltják egymás életét, és ezzel rövid átmeneti korszak után új ciklus kezdődik. Többször megpróbálták már elkerülni, ám végül egy nagyobb hatalom mindig megnyomta a reset gombot…

◄ Súlyos hátrány(ok):

• Arachnofóbia: Az Élet ellentéte a Halál, Eir ellentéte Hela, aki ősibb, még Odinnál is. Így nem csoda, hogy Eir nem csupán Helától, hanem szent állataitól, a pókoktól is retteg. Méghozzá nem csupán a szokvány újsággal csapkodós sikoltozás szintjén, hanem amikor valakinek a hátán verejtékcseppek csurognak és a Halál jéghideg marka belemarkol az ember szívébe. Sem gondolkodni, sem cselekedni nem tud, csupán áll és reszket a félelemtől.

Előtörténet:
„A skandináv mitológia az egyetlen, amely az istenek halálával végződik. Ez már elég táptalajt biztosít a gondolathoz, hogy az északi istenek akár valóságak is lehettek vagy lehetnek.” Részlet Eir Freysdottir professzor „Skandináv mitológia és továbbélése a modern indogermán kultúrában” című művéből.
Sokan joggal mondhatnák, hogy jelenlegi életem csalásra épül. A Harvardon először az ógermán nyelvből szereztem diplomát, miközben az a tulajdon anyanyelvem és több mint kétezer éve beszélem. Mindezt megtetéztem azzal a pofátlansággal, hogy a családom történetéből doktoráltam, mint skandináv mitológiakutató. Az emberek számára Baldur halála az irodalom része, a sagák világa, számomra azonban nem. Én ugyanis ott voltam. Akkor éreztem először, hogy az én képességem és hatalmam sem korlátlan. Miért is van gyógyerőm, ha a saját bátyámat sem tudom megmenteni? Akkor költöztem a Földre.
Az ókor óta számos életem és számos nevem volt már. Számos szerelmem, számos szakításom és többször törtem össze a saját szívem, mint ahányszor meg tudnám gyógyítani. Hisz kinek nem tűnne fel 5 vagy 10 év múltán, hogy a nő mellette nem öregszik? A hosszú élet inkább átok, mintsem áldás, mégsem tudtam soha hazatérni, legalábbis úgy nem, hogy otthon is maradjak. A legkeservesebb dolog, ha valaki saját magát gyűlöli. Önmaga elől nem menekülhet, hiába tud ezer mérföldeket hátrahagyni egy szemvillanás alatt.
Voltam görög költő, francia parasztlány és angol úri dáma. Tereltem juhokat Kínában, ittam lótejet Mongóliában és majdnem megégettek Salemben. Na igen, ha valaki nem papot hív, hanem kézrátéttel gyógyít, arra könnyen rásütik, hogy boszorkány.
Papok… Mintha a keresztény egyháznak nem a hívek megmentése, hanem ipari szintű temetése lenne az érdeke. Kanyaród van? Itt egy hatszáz éve halott pasi bal könyöke (persze nem az övé, előző este ásták ki a templom temetőjéből), ehhez imádkozz naponta kétszer, plusz három Miatyánk, két nap múlva jövök temetni, öt arany lesz, számlát adjak? Persze a XIV. század nagy pestisét nélkülem nem is tudták volna megállítani. Néha hiányoznak a hellén kultúra Aszklépiosz szentélyei. Még, ha az olümposziak hatalmukat és híveiket vesztették is és megkeseredett halhatatlanokká váltak is, hiányzik jó öreg barátom, akitől a kecsketej jótékony hatásait tanultam.
Az emberek a mellett, hogy briliáns változatossal és rafinériával törekednek önmaguk végleges kiirtására (kinek jutott eszébe mérges gázt elnevezni a mustárról? jó, hogy nem ketch up gázzal, vagy kovászos uborka  spray-vel lőtték egymást…) látványosan el szokták bukni eme küldetésük. Hiszen ezer év alatt tíz-húszszorosára nőtt a számuk Hela minden ellenkező törekvése ellenére. A technológiai fejlődésük azonban nem csupán a háborúhoz kötődik. Internetnek nevezett kollektív memóriájuk például az asgardi nagykönyvtárral vetekedne, ha lenne annyi tudásuk, mint nekünk. Autó, motor, busz, helikopter, repülőgép váltja ki náluk a teleportációt és egy vadászpilóta gyorsabban tud repülni, mint Thor bátyám pörölye. Ami leginkább lenyűgöz bennük az a fantázia képessége. Talán mivel mindenhatónak szeretjük magunkat képzelni, a mi képzelőerőnk sokkal korlátozottabb. Ám egy ember a Sárga tengeralattjárótól az Űrszekérig sok mindent ki tud találni és sokkal nagyobb érdeklődéssel szemléli a nem létező dolgokat (egy fekete vödörsisakos fazon zseblámpából készült karddal kerget egy beszélő robotot, amit egy műsorral korábban pont ő szerelt össze meztelenül, vagy a robot volt meztelen? lényegtelen), mint a létezőket (van ugyan NGC a beszélő tobozban, ám az elefántok szaporodása, megmondom őszintén, engem se nagyon köt le vacsora közben). Költészetük és zenei művészetük pedig a Kilenc Világok legfejlettebbike. Talán „következő életemben” beiratkozom egy zeneakadémiára, talán pont Bécsben.
Mindenesetre most tudásuk fellegvárában saját magamról tanítok. Harvard, a sok felfuvalkodott professzor, akik fele annyit sem tudnak, mint hiszik, háromszor annyit képzelnek magukról. Mégis jó hely, hisz közel van a tengerpart, és New York, ahol a többi emberfeletti tanyázik. Ki a világ elpusztítását, ki a világ megmentését tűzve ki célul. Ám a világos és a sötét sakkfigurák örök mérkőzése közben mindkét félnek rám van szüksége. És a reményre, hogy minden betegségre van gyógyír (talán az emberiség kollektív öngyilkos hajlamára is).
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 111
Join date : 2015. Sep. 20.
Tartózkodási hely : A fórumon mindenhol
TémanyitásTárgy: Re: Eir Freysdottir - A gyógyítás istennője   Kedd Ápr. 04, 2017 10:12 pm

Kedves Eir!

Eredeti, megfogó, éés kreatívan kezelt karakter, ügyesen legózva és alakítva, hangsúllyal a drámai részeken és a lehetőségeken. Nekem nagyon tetszik!
Thor bőven el lesz látva családtagokkal, reszkethet előre is.

Most, átrágva a karakterlapod, így látom a képességed megjelenési szintjeit:
Állóképesség
Regeneráció és gyógyítás
Alakváltás
Teleportáció
Allspeak.

Ez így öt, amit összeköt az Életenergia, amihez kapcsolódsz. A hátrányok is helyükön vannak, mit is mondjak, Earth by Night-on randalírozásod lehetősége megítéltetett ésMehetsz rosszalkodni, Asgard lánya,

Elfogadva.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://earthbynight.hungarianforum.com
 
Eir Freysdottir - A gyógyítás istennője
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Earth by Night FRPG :: Earth By Night Klub :: Karakteralkotás :: Készülő karakterek-
Ugrás: