FRPG
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Fresia Necita Santos

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 17
Join date : 2015. Sep. 24.
Tartózkodási hely : Róma
TémanyitásTárgy: Fresia Necita Santos   Csüt. Szept. 24, 2015 12:12 pm

Név: Fresia Necita Santos

Alias: Tessith The Kind

Avatar: Lucy Ramos

Születési helye: eredetileg Írország, mostani útlevelében Brazília, São Paulo szerepel

Születési ideje: az Úr 1483. esztendejében, Pünkösd havának huszonkettedik napján

Neme:

Kora: látszólagos kora 25 év, valós kora 537 év

Nemzetisége: jelenleg brazil

Foglalkozása: régész, genealógus

Tudnivalók: Az utolsó túlélő sárkányok egyike. Fő célja a még élő fajtársak felkutatása, valamint az elmúlt korok sárkány vonatkozású tényeinek rendszerezése. Rómában tanult régészetet, jelenleg itt is él. Hacsak munkája nem tesz mást szükségessé, legszívesebben a szabadban tölti az idejét. Szereti a társaságot, a fesztiválokat, a pezsgést, bár néha eltűnik egy-két napra - ilyenkor a természet egy csöndes, viszonylag érintetlen pontján vagy egy eldugott kis faluban élvezi az egyedüllétet.

Előtörténet: Emlékszel György és a sárkány legendájára? Nekem anyum mesélte, mikor még kicsi voltam. Mint mondta, azért, hogy sose feledjük, mire képes a tudatlanság és az abból eredő félelem. Tanmesének. Attól eltekintve, hogy nem mese. Az a sárkány a nagyapám volt...
Hogy a sárkányok csupán a gyermekek riogatására született, képzeletből szőtt, szárnyas szörnyetegek? Nos, igen, mindannyiunknak jobb, ha így hiszik az emberek. Holott az enyémek évezredekig éltek köztük, tanítva a fiatal fajt, óvatosan egyengetve fejlődésük útját. Már senki sem emlékszik rá - legalábbis azok közül, akiket én ismerek - mikor és miért romlott el ez a kapcsolat a két faj közt, mi volt az oka annak, hogy az emberek félelemmel és gyanakvással kezdtek tekinteni a sárkányokra. Üldözni kezdték őket, és azon szerencsés sárkányok, akik túlélték, elbujdokoltak ember nem járta vadonokba, fölfedezetlen vidékekre. Mert nagy volt még akkor a Föld. Hogy tanítóik eltűntek, babonákkal teli, nehéz korszak köszöntött az emberekre; a történelemkönyvek ma így emlegetik: a sötét középkor. Az ő rövid életük mércéjével mérve hihetetlen hosszú időre, évszázadokra magukra hagyatva próbálták megfejteni a világ titkait. Nem sokkal az előtt kezdtünk visszatérni közéjük, hogy megszülettem. Nem tudták, hogy itt vagyunk, mert hozzájuk hasonlatossá váltunk, csak azt látták, hogy új találmányok születnek, virágzásnak indulnak a művészetek, újra kitárul az emberi elme, kíváncsiság és tudásszomj sarjad a gondolatok közt a hosszúra nyúlt álom után. Újjászületésnek nevezték ezt a kort, nem is tudják, milyen találóan.
Persze óvatosnak kellett lennünk. Egy sárkány - bizonyos korlátok közt, és rengeteg gyakorlás után - meg tudja változtatni a kinézetét, de élete elején és végén kénytelen az eredeti formáját viselni. Látsszunk később bármennyire is emberinek, tojásból bújunk elő, és legyen bármilyen hosszú is az életünk, halálunk előtt, az ősi, közös tudatba kapcsolódva testünk fölveszi igazi alakját. Körültekintően kell hát megválasztani egy sárkány születési helyét. A reneszánsz idején, mikor még hatalmas fehér foltok terpeszkedtek a térképeken, ez még nem volt akkora probléma, mint manapság. Nem meglepő hát, hogy az emberek terjeszkedésével, technológiájuk fejlődésével párhuzamosan egyre kevesebb sárkány születik. Arra is oda kell figyelnünk, hogy mivel jóval lassabban öregszünk, időről időre új helyre kell költöznünk, arcot, személyiséget kell váltanunk. Ez a roppant nagy titkolózás nyilván nem könnyíti meg, hogy egymásra találjunk - jómagam alig maréknyi sárkányt ismerek a családomon kívül. Vannak köztük elismert tudósok, híres üzletemberek és művészek egyaránt.
Azt mondhatnád, fölöslegesen kíváncsi a múltra, aki
emlékszik rá. Félig igazat is adnék neked. Másfelől viszont izgalmas téma, hogy őseim hol és hogyan avatkoztak bele finoman az emberek történetébe. Ilyen pontokat keresek, ezért tanultam archeológiát. És persze a többieket, ezért meg genealógiát. De ne aggódj, nem foglak ócska tudományos szövegekkel untatni. Hiszen meleg nyáréjszaka van, és táncra csábító zenéktől hangosak a bárok. Igyunk egy limoncellót ott szemközt, a Pompiban, aztán keressünk egy olyan helyet, ahol hajnalig lehet táncolni. Végtére is hétvége van.
                                     
Tessith abban a korban született, amikor az emberek fantáziáját újra elkezdte izgatni a körülöttük lévő világ, mikor mindenre magyarázatot kerestek, és hozzáfogtak a miértek és hogyanok kutatásához. A mágiával átszőtt Írországban töltött gyerekkor után fajtájának természetes intelligenciája és tudásvágya miatt nem esett nehezére a beilleszkedés, és sárkányként még úgy is be tudta járni a világot, hogy nőnek született. Nem ugyanazzal a személyiséggel, persze. Emberi léptékkel mérve rendkívül sok mindenre emlékszik (egyes régészeti leletek esetében konkrétan arra is, hogy hol kell ásni érte), ám amire igazándiból kíváncsi, a sárkány és emberi kultúrtörténet kapcsolódási pontjai, azt igen nehéz kutatni, legfőképpen azért, mert a vizsgált kor jelentős része még az írott történelem előtti időkre esik.
Ettől eltekintve normális emberi életet él. Szentháromsága a zene, a természet és a gasztronómia. Pozitív, néha kicsit túláradó személyiség, keresi mások társaságát, barátaival figyelmes. Komoly kapcsolata nyilvánvaló okokból nincs. Imád mindent, ami buborékos, a pezsgőfürdőtől a proseccóig, szeret tábortűz mellett ücsörögni és mezítláb sétálni (ez utóbbit időjárástól függetlenül, nem egyszer megbámulták már érte). Van egy kis lakása Rómában, egy örökbe fogadott kutyája (egy Sammy nevű pitbull keverék), és egy lótifuti Vespája.
Ki nem állhatja a kicsinyességet, a rosszindulatot, a szakmai féltékenységet és a diszharmóniát (bármilyen téren). Mivel azonban más távlatokban gondolkodik, könnyebben siklik át a mindennapos bosszúságok felett, és nem jellemző rá a haragtartás. (Emlékezni viszont fog.)
Átlagos énekhangja van, viszont borzalmasan karaokézik, de ezen ő pont olyan jól szokott mulatni, mint a barátai. Utazásai során szívesen fotózik, olykor egészen sajátságos témájú képek sorát kattintgatja el ("Lábnyomok Benitses strandjának homokjában hajnal öt és hét között" és "Víz, zen, kövek", kiállítva: Kortárs Művészetek Múzeuma, Róma, 2012 )

Képességek: Mint sárkány, rendkívül intelligens és igen hosszú életű. Emberi formájában ugyanolyan sebezhető, mint bárki más. Ha öntudatánál van, de önkontrollját veszti (pl ha alkohollal vagy droggal kiütné magát), akkor jó eséllyel átváltozik eredeti formájába. Fajtársaihoz hasonlóan alakot váltani csak ember és sárkány forma közt tud, eredeti alakján nem tud változtatni, az emberin pedig csak bizonyos időközönként, különben összezavarodhat a szervezete, ami torzuláshoz, vagy akár halálhoz vezet.

Karakteralkotó pontok:
- különleges képesség (shapechange) - 3p
- zsenialitás - 1p
- nyelvismeret (gaeilge - anyanyelv, angol, brazil portugál, olasz, japán) - 1p
- titulus (doktor) - 0p
- alapszintű ismeret (hegymászás) - 0p
- alapszintű ismeret (latin táncok) - 0p
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 111
Join date : 2015. Sep. 20.
Tartózkodási hely : A fórumon mindenhol
TémanyitásTárgy: Re: Fresia Necita Santos   Szomb. Okt. 22, 2016 1:14 pm

Kedves Tessith!

A karakterlapodat olvasva hihetetlen öröm fogott el, hogy egy ennyire szuper, eredeti ötlettel álltál elő. Ez valami bámulatos - Határozottan nagyon durván menő, és ráadásul, nagyon eredeti is a kisasszony. Az avatarjától a történetén át a képességén és foglalkozásán keresztül a lakóhelyéig... Minden azt kiáltja, különleges, kreatív, ötletes, friss és eredeti. Pontosan ilyen arcokra van még szükségünk, mint Te!

Kedves sárkányunk, hatalmas szeretettel üdvözlünk színes, izgalmas és veszélyes világunkban. Légy bátor, bízz magadban és vesd bele magad Smile

És ezt meg nem hagyhatom ki. Ha bárki kötöszködik, csak keep calm and...Elfogadva!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://earthbynight.hungarianforum.com
 
Fresia Necita Santos
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Earth by Night FRPG :: Earth By Night Klub :: Karakteralkotás :: Hősök tere-
Ugrás: