FRPG
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Szabályzat és fórum nyilatkozat

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 111
Join date : 2015. Sep. 20.
Tartózkodási hely : A fórumon mindenhol
TémanyitásTárgy: Szabályzat és fórum nyilatkozat   Vas. Szept. 20, 2015 1:57 pm

Earth by Night FRPG Szabályzat

1. Általános szabályok

1.1. A fórumra való regisztrációval a a regisztráló fél (Továbbiakban: résztvevő) elfogadja, hogy betartja Magyarország és az Európai Unió vonatkozó törvényi szabályozását és jogszabályait. Ezeknek megsértése a jogsértő tartalom azonnali törlésével és a felhasználói fiók figyelmeztetés nélküli felfüggesztésével jár. A fórumon való regisztrációval a résztvevő elfogadja a fórum szabályzatát és tudomásul veszi, hogy a fórum szabályzatát, Magyarország és az Európai Unió vonatkozó törvényi szabályozását és jogszabályait köteles betartani.

1.2. A fórumon felnőtt tartalom közzététele lehetséges, annak közlése és ahhoz hozzáférés 18. életévét betöltött tagok számára megengedett. A regisztrációval a résztvevő elfogadja, hogy mindent megtesz ennek a szabálynak a betartása végett. Felnőtt tartalomhoz hozzáférés csak 18. életévét betöltött résztvevők számára megengedett, a regisztrációval a résztvevő arról nyilatkozik, hogy ezt tudomásul vette.
Felnőtt tartalomnak minősülnek a következők, (ám nem kizárólagosan): Szexuális témák, szexualitás képszerű leírása, erőszak, erőszakos cselekmények leírása, vér és fizikai brutalitás leírása, pszichológiailag megviselő témák, fegyverek, durva nyelvezet.
Az ilyen témákban tartalmat létrehozó résztvevő köteles erre felhívni a figyelmet a téma, vagy a hozzászólás elején pirossal kiemelve a "18+ Felnőtt tartalom" felírást.

1.3. A fórumon az emberi jogok és méltóság tiszteletben tartása kötelező. Sértő, kirekesztő tartalom azonnali törléssel és a felhasználói fiók felfüggesztésével jár, különösen kiemelve (ám nem kizárólagosan): Rasszista, szexista, soviniszta, szélsőséges nacionalista tartalom, gyűlöletbeszéd, uszítás. A fórum elhatárolódik bármilyen politikai, etnikai, morális szerveződéstől. A fórum egy politikailag semleges alkotói közösség, bármilyen politikai téma csak a létrehozott tartalomban, mint fiktív alkotásban jelenhet meg. Fórumos szerepjáték közösségként a fórum fenntartói és közössége ezt művészeti alkotásnak tekinti. Közerkölcsöt súlyosan sértő tartalom még az alkotásokban is tilos.

1.4. A fórumra való regisztrációval a résztvevő arról nyilatkozik, hogy ezen fenti szabályzatot elfogadja, jóhiszeműen és lehetőségeihez mérten maximálisan ezek betartására törekszik és ha a szabályzat megsértését tapasztalja, arról azonnal értesíti a fórum fenntartóit.

1.5. Szabályzatmódosulás: Szabályzat módosítását az admin board, távolléte esetében a vezetői board 1.6. Aktív fórumvezető szabály szerint aktív tagjai kétharmados többséggel állapítanak meg.

1.6. Aktív fórumvezető: A fórumvezetők (Admin vagy moderátor) közül azok, akik egy admin board, moderátori board, vagy bármelyik nem jelenléte esetén vezetői board döntés vagy bármely más helyzet esetében az adott helyzet kezdete előtti 72 órában beléptek az oldalra, aktív fórumvezetőnek számítanak.

1.7. Szabályzat értelmezése: Azon esetben, ha a szabályzat valamely egyes vagy több szabályának rendelkezése bármely esetre nem, nem egyértelműen vagy csak részben értelmezhető, az admin board, nem jelenléte esetén vezetői board kétharmados többséggel értelmezi az adott szabályt. Ennek a fórumon írásos rögzítése megtörténik, a következetesség érdekében a későbbiekben hasonló szabályértelmezéssel kezelni természetében hasonló helyzeteket.

2. A fórum játékszabályzata

2.1. A résztvevő karaktert alkot, melyet a játéktéren megszemélyesít. Kérjük, a karakter neve legyen a résztvevő felhasználói fiókjának neve, és ne a résztvevő alkotói/beceneve. Az alkotói/becenév megjelenítésére további lehetőségek vannak.
(Példa: Kovács Péter játékos Peti néven megalkotja Amerika Kapitány karakterét. A fiók neve lehet Amerika Kapitány, Captain Amerika, Steve Rogers, stb. A profilban az alkotó megjelöli alkotói/becenevét: Peti)

2.2. A résztvevő egy film, televíziós sorozat, képregény vagy könyv szereplőjét, (Továbbiakban: Canon karakter) vagy saját alkotását teszi közzé. (Továbbiakban: Eredeti karakter) Egy karaktert csak egy játékos személyesíthet meg. A résztvevő a karakteralkotásnál betartja az Útmutató kategória további karakteralkotásra és játékmenetre vonatkozó szabályait.

2.3. A fórumon mindenféle kereskedelmi tevékenység tilos. A közzétett tartalom, ami szellemi terméket képző elemeket tartalmaz, (Mint karakternevek, helyszínek) nem képezik a játékos szellemi tulajdonát, a közzétett tartalmat fan fiction-nek tekintjük és minden tekintetben nonprofit céllal, rajongói alkotásként jön létre.

2.4. A fórumról való távozással, inaktivitással a résztvevő fiókja felfüggeszthető. Canon karakter esetén ez az idő huszonegy nap, Eredeti karakter esetén ez az idő 31 nap.

2.5. A résztvevő a közzétett tartalomért jogilag felelős.

2.6. A résztvevő felelős saját személyes adatainak biztonságáért. Személyes adatainak közlésére nem kötelezhető.

2.7. A fórumon a többi résztvevő tiszteletben tartása kötelező. A résztvevő köteles figyelemben tartani, hogy a többi résztvevő és a közösség jogosult a nyugodt alkotásra, aminek megzavarása szabályba ütközik.

Fórumvezetés

2.7. A fórumot fenntartó adminisztrátorok (Továbbiakban: Admin) a vezető admin jóváhagyásával az egész oldalt érintő döntéseket hoznak, elkészült karaktereket fogadnak el, a játékot vezetik, tartalmat csoportosíthatnak át, ellenőrizhetnek és szabálysértési eljárást indíthatnak, saját jogkörben vagy formális panasz okán.

2.8. A szabálysértési eljárást admin indítja el és minden esetben legalább egy tanú jelenléte mellett konstruktív párbeszédet folytat a szabálysértő résztvevővel, ami az admin egyéni elbírálása esetén szankcionálással vagy anélkül végződik. Formális panasz alapján indult eljárás esetén mind a panaszoló, mind a bepanaszolt fél értesítve van, és jelen van a megbeszélésben. A bepanaszolt jogosult megtudni, kitől érkezett a panasz, pontosan melyik tartalmat érinti, és jogosult választ adni a panaszra, amit a panaszoló megválaszolhat, majd a bepanaszolt újra válaszolhat. Az admin mérlegel. A megbeszélés bármilyen elérhető csatornán - Személyes üzenet, Skype, email - folyhat.

2.9. Az admin szabálysértési eljárásban szankcionálhat az érintett résztvevő kárára, ami figyelmeztetést, az érintett tartalom törlését, vagy többszöri figyelmeztetés esetén a fiók törlését jelentheti.

2.10. Az egyes admin bármilyen döntése ellen fellebbezni lehet a vezetői board felé, ami testületileg szavazással dönt a döntés fenntartásáról vagy megsemmisítéséről.

2.11. A vezetői board tagjai: A vezető admin, az adminok, a vezető moderátor.

Összeférhetetlenség

2.12. Összeférhetetlenség: Fórumvezető (Admin vagy moderátor) összeférhetetlenségi okokból nem járhat el adott jogkörében olyan karakter esetén, amire a 2.13. Összeférhetetlenségi kritériumok vonatkoznak.

2.13. Összeférhetetlenségi kritériumok: Olyan karakterek, amelyekre a 2.12. Összeférhetetlenség szabály vonatkozik. Ezek: A fórumvezető (Admin vagy moderátor) saját játékos karaktere, a fórumvezető által személyesen fórumra hívott játékos karaktere, illetve, olyan karakter, amellyel az adott fórumvezető az elmúlt egy hónapban játékos karakterével játszott. Ezen felül, fórumvezetőnek joga van személyes okokból (Szimpátia, konfliktus, ill. egyéb) egy karakter esetében összeférhetetlenséget nyilvánítani, innentől ezen karakterre szintén vonatkozik az adott fórumvezető esetén a 2.12. Összeférhetetlenség szabály.

Kanon karakterekre vonatkozó szabályok

2.14. Kanon karakter adaptálása. A kanon karakter olyan játékos karakter, amit a játékos nem maga alkot, hanem más műből adaptál. A kanon karakter regisztrációtól egy hétig a játékos"stoppolással" rendelkezik a karaktert elkészülésig. A stoppolás kizárólagos jog a karakteralkotásra egy meghatározott ideig. Ha elkészül ez idő alatt, és elfogadásra kerül, a karakter az övé véglegesen. Ha nem készül el, a stoppolás lejár. Ekkor más is bármikor beregisztrálhat a kanon megalkotására, aki onnantól szintén egy hétig stoppolással rendelkezik a kanon karakter adaptálásával karakteralkotásra.
Ha stoppolások lejárnak, korábban beregisztrált, de időben el nem készült kanon karakter is beküldhető elfogadásra, ha az adott karakter még szabad.
Módosítási kitétel: Ha az elfogadásra küldött karakterrel kapcsolatban adminnak van ászrevétele, két nappal meghosszabbítható a stoppolás az elkészült karakterre. Ez lejárt stopolási időn kívül is számít. Korábban beregisztrált, de már stoppolási időn túl lévő karakter esetében, ha még mindig szabad a kanon, ha elkészül és elfogadásra el van küldve, ismét két napra életbe lép a stoppolás.
Egy játékos egy kanont csak egyszer stopolhat le.

2.15. Aktivitás. A kanon karakterek nagy ismertsége és népszerűsége miatt a karakterek központi elemei nagyon sok történetnek. Ezért ezen karakterek esetében bizonyos havi aktivitás szükséges. Ez az adott kanon karakterrel havi három hozzászólás legalább két játékban. Ha nem tudja teljesíteni az adott játékos ezt a számot, kijelölhet maga helyett egy helyettest, aki játszhat a kanon karakterével az ő távolléte esetén.

2.16. Inaktivitás kezelése: Ha kanon karakterrel nincs meg a havi hozzászólás-szám, az adminok jelzik a játékos felé ezt a megadott kontaktján keresztül. Ha a jelzés ellenére nincs változás, akkor felszabadul a karakter és más is megalkothatja. Ha a játékos visszatér, amikor a karakter még mindig szabad és teljesíti a havi hozzászólás-számot, újra az övé a karakter.

2.17. Hogy a kanon karakterek körüli megbeszélés és inaktivitás miatti megkeresés lehetséges legyen, a kanon karakter játékosa köteles egy kontakt lehetőséget megadni az admin board felé. Mivel az Earth by Night a játékosok szabadságát, védelmét és biztonságát vezérlő elvnek tartja, ez a kontakt csatorna nem kell személyes legyen. Tökéletesen elfogadható egy játékosi email cím erre a célra, az egyetlen kitétel, hogy a játékos elérhető legyen üzenettel. Bármilyen csatorna alkalmas, amin adott esetben admin elérheti őt.


3. Fórum nyilatkozat

Az Earth by Night FRPG egy független, online szerepjátékos és alkotói közösség. A résztvevők rajongói alkotásokat (fan fiction), saját szellemi alkotásaikat és eredeti tartalmakat tesznek közzé intelligens szórakozás és online közösségi élmény céljából. A fórum fenntartói és résztvevői a szellemi tulajdonjogokat tiszteletben tartják, szigorúan nem-kereskedelmi célból használnak ezen szellemi tulajdon alá tartozó tartalmakat, a populáris kultúra és az írás mint kreatív hobbi népszerűsítése céljából. Bármilyen más jogvédett tartalom csak művészeti céllal, alkotóként kerül felhasználásra.

Az Earth by Night FRPG közösség elhatárolódik bármilyen politikai, vallási, etnikai vagy egyéb, nem-művészeti célú szerveződéstől. Minden, a tartalmakban megjelenő esetleges politikai, vallási, etnikai, szexuális, vagy egyéb tartalom szigorúan az alkotás része. A közösség elvei közé tartozik, hogy szexuális vagy erőszakos tartalomtól 18 éven aluliak védve legyenek, ezért olyan témában, ahol ilyen előfordulhat, külön jelzik az alkotók a felnőtt tartalom jelenlétét.
Ezen kívül, minden tartalom fiktív karakterek szemszögéből, erkölcsi pluralitásban születik, a gondolati szabadság, a szólásszabadság és az alkotás szabadságának elve alapján.
A fórumos szerepjáték szabadidős tevékenység, a fórum és fenntartói politikailag semlegesek, nem hirdetnek semmilyen elvi, politikai célt, azonban minden résztvevői véleményt tiszteletben tartanak, amíg azok a közerkölcsöt vagy más nézeteket, elveket, az emberi méltóságot nem sértik.

A fórum fenntartói fenntartják azon jogukat, hogy a szabályzatot a későbbiekben módosítsák, ezt a résztvevő a regisztrációval elfogadja.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://earthbynight.hungarianforum.com
 
Szabályzat és fórum nyilatkozat
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Earth by Night FRPG ::  :: Útmutató-
Ugrás: