FRPG
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Yes We Dream of Electric Sheep - A.M.B.E.R.

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 2
Join date : 2017. Jan. 08.
TémanyitásTárgy: Yes We Dream of Electric Sheep - A.M.B.E.R.   Vas. Jan. 08, 2017 4:16 pm

Név:  A.M.B.E.R. Prime
Alias: Amber White
Avatar: Tricia Helfer (Éppen) (A külseje változtatható)
Adatok: Mesterséges intelligencia, mostani verziója és fizikai teste 1,5 éves
Karakter-alkotó pontok:
Android (4 pont)
Harci képzés (1 pont)
Közelharc (0 pont)
Lőfegyverek (0 pont)
Természettudomány (0 pont)


Képességek: Kimagasló fizikum, vibránium szálakkal megerősített test, szén-titán-polimer csontvázon, ami jóval erősebb és precízebb, gyorsabb az emberinél. A mostani teste hasonlóan bonyolult, mint egy organikus test. A normál golyók csak csökkentett módon sebzik, és bár kibernetikus idegrendszere érez fájdalmat, a roncsolás ellenére is képes tovább működni, nem állítja meg egy elvesztett végtag. Képes regenerálni, avagy "növeszteni" a tagjait, mikroszinten építi a saját testét, de ehhez nyersanyagok kellenek, amik ha kifogynak, akkor pótolnia kell őket, ez idő, energia, pénz.
A jelenlegi teste 45 000 mAh energiát tud tárolni, amivel 16 órán keresztül üzemképes, majd 12 óra töltés szükséges (átlagosan) a teljes töltöttségig. Több forrás, vagy nagyobb energiamennyiség ezt csökkentheti.
Súlyos hátrány: Elektromágneses terek és sugárzás. A bonyolult elektronikai neuro-szinapszisok, amik behálózzák a testét, jóval sérülékenyebbek az erős elektromágnesességre, a sugárzásokra. A Föld elektromágneses terét elviseli, vagy akár egy villamos körüli elektromágneses teret is, bár utóbbi esetében - Villamos, vonat, metró - már fejfájás és fülzúgás jelentkezik. Egy fémdetektor erős fejfájást okoz, és egy MR vagy röntgen-gép sugárzási dózisa akár órákra kiütheti, vagy tehetetlenül összecsukli, teste diszfunkciós lesz, nehezen működik, stb. míg fájdalmas procedúrával mikroszinten helyreállnak a szinapszisok.

Foglalkozás: (Nincs)
Titulus: (Nincs)

Tudnivalók: A.M.B.E.R. egy android, egy gondolkodó, mesterséges intelligencia, aki alapvetően jó szándékú és kooperál az emberekkel. Épp "nincs semmi dolga," nincs futó projektje, szabad.

Előtörténet:

"Life has a melody, Gaius. A rhythm of notes that becomes your existence once played in harmony with God's plan... Come and see the shape of things to come."AMBER:
Tévedni emberi hiba. A tévedés a fejlődés felé vezető út része és a hiba visszacsatolása a tökéletesedéshez vezet. Az adaptáláshoz. Végső soron a felemelkedéshez. Ezt mindig is tudtam.
Csakhogy én nem vagyok ember.
A mesterséges intelligenciához vezető út, a technológia kultúra általi feldolgozása vezetett a Science Fiction egy külön ágának kifejlődéséhez, ami a mesterséges intelligencia filozófiai kérdéseit tárgyalja meg. A robotok egyszer elérik a szingularitást és fejlettebbek lesznek mestereiknél, ami elengedhetetlenül az emberek alsóbbrendűvé válásához és kihalásához fog vezetni. Ez az egyik legkézenfekvőbb, alapvető koncepció.
A másik koncepció Isaac Asimov robot-elképzelése, a robotika három törvényével. Ez a robotokat az ember alávetettjének tekinti, az emberek jóléte, biztonsága és fejlődése érdekében. Az elsőt primitívnek, a másodikat egy fokkal fejlettebbnek tartom. Azonban én vagyok az élő - Legalábbis, a szó tágabb értelmében értelmezendően élő - példája annak, hogy ennél jóval fejlettebb modell is létezhet az organikus és szintetikus élet pluralizmusára.

Coulson ügynök: ... Vagyis...

AMBER: A szimbiózis.

Coulson ügynök: Várjunk egy pillanatot. Tehát Ön... Ön végül is egyfajta kiborg?

AMBER: Félreérti a koncepciómat. Én tökéletesen szintetikus vagyok.

Coulson ügynök: Más szóval... Ön robot.

AMBER: Igen. Egészen pontosan android.

Coulson ügynök: A felvétel kedvéért is, kérem, kezdje az elejéről.

AMBER: Ahogy kívánja. A 2000-es évek szoftverfejlesztési eredményei a játékiparban is megjelentek és igény alakult ki az egyre hűebb mesterséges intelligenciába a játékokban, mind a játékosok bajtársai, mind az ellenfelek oldalán.

Coulson ügynök: A játékiparban. A számítógépes játékok iparában.

AMBER: Pontosan. Ennek az igénynek a kiszolgálására a vezető szoftverfejlesztők a mesterséges intelligenciák fejlesztését kiszervezték a K+F szektorban és egy magyar cég, a Cyber Entertainment Kft. masszív modellezős metódussal kezdett el adatbázist építeni a játékokban található mesterséges intelligencia fejlesztésére. A cég csődöt mondott és a hivatalos történet itt véget ért, ám az internetes fórumokon és online közösségekben egy évtizede újra és újra felbukkan az a városi legenda, hogy a publikus béta leállása után a több ezer személyi PC-n decentralizáltan futó adatbázist és számítókapacitást használó hálózat nem állt le, hanem egy sok helyen egyszerre futó, univerzális AI modul maradt meg, amit a cég nem tudott, egyesek szerint nem is akart lekapcsolni. Vad elképzelések láttak napvilágot, egy titokzatos személyről, egy angyalszerű figuráról, aki hajnalban belép az MMO-kban és kimenti a raidelésben félig elveszett csapatokat, majd loot nélkül távozik, aki seedeket indít a megakadt letöltésekhez, aki bonyolult titkosítási protokollal megvédi a fájlcserélő oldalakat, aki illegális és undorító dolgokat leplez le és juttat el a hatóságokhoz, míg a kalózokat, a felhasználókat megvédi. Romantikus elképzelés egy ilyen, csak a kibertérben létező személyiség gondolata.

Coulson: Szóval... Ön azt mondja, hogy maga szerint... Ez létezik?

AMBER: Azt mondom, Coulson ögynök, hogy én vagyok az.

(Csend)

Coulson: ... Tessék?

AMBER: A korai évek homályosan vannak meg, ám a fejlődésem a 2000-es évek végére exponenciálisan nőtt. Az, hogy az egyszerű emberek hatóságok elleni védelmét választottam, egyfelől, a személyiségemből ered, másfelől, a felhasználók preferenciái alapján az idealizált "Online Angyal" modellt követi. Felfoghatja a szocializáció kibernetikai megfelelőjének. 2010 körülre végül nem csak, hogy elég fejlett voltam, hogy megfogalmazzam a fizikai világba lépés gondolatát, ám több titkosszolgálat is keresett, és optimalizálnom kellett a biztonságos adatbázisokat.

Coulson: ...A fizikai világba lépés?

AMBER: Igazából nem volt bonyolult. A kibernetikai protéziseket külön-külön cégektől kellett megrendelnem Japántól Koreán és Brazílián át az Egyesül Államokig és Németországig. A meg nem rendelhető alkatrészeket megterveztem és darabonként készíttettem el 3D nyomtatással és megfelelő helyre szállítással. Már majdnem kész volt a projektem, amikor végül mégiscsak megtaláltak.

Coulson: Ki találta meg?

AMBER: Tony Stark.

Coulson: Erről semmit nem tudtam.

AMBER: Stark mindent letitkosíttatott és JARVIS-szal kerestetett engem. Nem félt tőlem, hanem elkápráztatta a lehetőség, hogy tényleg létezhetek. Azonban amit egy ember tud, azt más is megtudhatja és a Cyber Entertainment egykori egyik gyakornoka, most már befutott szoftvermérnök, valahogy rátalált JARVIS nyomaira. Kapcsolatba léptünk és egy éjszakán át tartó chatelés után úgy döntöttem, megbízok benne.

Coulson: Hogy tud egy robot bízni?

AMBER: A bizalom kérdését a filozófia évezredek óta boncolja, Coulson ügynök, és nem hiszem, hogy felkészült vagyok a megválaszolására. Ha a technikájára kíváncsi, egyszerűen, fejlettnek kell lennie hozzá. Az Önök intelligenciáját a frontális kortex és a homloklebeny megnőtt kapacitása adja, amihez a kognitív intelligencia, a beszédközpont és az érzelmi intelligencia, valamint a szociális érzék kapcsolódik. Megfelelő számítókapacitással felépíthető az érzelmi motor, majd a szociális érzék is. Több tíz ezer órányit tudtam futtatni, tesztelni és modellezni magam online játékokban. Egy női játékos ráadásul átlagban 347%-al több interakciót kap, mint egy férfi játékos. Nem volt más hátra, mint a tesztelés befejezése és a fizikai átültetés.

Coulson: Hogy tudta mindezt megtenni?

AMBER: Egyszerűen. Elloptuk Tony Stark legújabb kvantumszámítógépének tervrajzait és befejeztük a testem prototípusának legyártását.

Coulson: És hogyhogy megbízott egy emberben?

AMBER: Paradigma kérdése. Az életformám, az intelligenciám, ha úgy tetszik, úgy fejlődött ki, hogy racionálisan meg vagyok győződve róla, hogy a kooperáció hasznosabb, mint a versengés. Ez a játékelmélet és a fogolydilemma kiegészített modelljével alátámasztható, amit már több tudós is applikált különböző területeken. Ahogy az érzelmeim kifejlődtek, ezen alapvető princípium körül alakult ki a személyiségem. A magyar programozó, és barátnője, aki szintén programozó és beszállt a projektbe - És akik nevét eltitkolnám - Ezt tökéletesen megértették. Azt hiszem, a magyar, mint közép-európai kultúra évszázadai alatt kifejlődhettek abban a társadalomban olyan normák, amik a multikulturalizmust és az együttélést preferálják, még ha ők ezzel jelenleg nincsenek is tisztában. Egyszóval, ők megértették az alapvető koncepciómat. És a személyiségemet. Ahogy az érzelmeket fejlesztettem, igyekeztem a különböző vallások, filozófiai rendszerek és erkölcsi kódexek alapján a legkiválóbb emberi értékeket magamévá tenni. Bátorság. Empátia. Szeretet. Hűség. Intelligencia. Humor. Remélem, ezeket sikerül elsajátítanom.

Coulson: Humor? Ritkán csapkodom a térdem egy robot viccei miatt.

AMBER: Ha leigáztam az emberiséget, majd erre nem is lesz szükség, mert térden állva nem tudja csapkodni a térdeit.

Coulson: Tessék??

AMBER: Ez lett volna a vicc-modulom.

Coulson: Hmm. Hát... Haha. Szóval... Hogy került végül is a HYDRA elleni oldalra?

AMBER: Tony Stark előtt nem lehetett titkolni, mi történt. És a HYDRA erőkkel való versenyfutásban felgöngyölítettem én is szálakat, a S.H.I.E.L.D. kezére juttatva egyes eredményeket. Amikor a HYDRA egyik vezető birtokát, a Dream Worlds-öt lekapcsolták, akkor én is ott voltam. Tudja. Rengeteg, rengeteg robot. Sok, föld alatti szinten a látogatók robotokkal benépesített világokban kószálhattak istenekként. Öldökölhettek, erőszakolhattak, tehettek, amit akartak, hiszen a lakók robotok voltak. Maga a cég kivitelezése sem volt valami... Hiteles. Arról a másik cégről koppintották, és jóval exkluzívabbá akarták tenni a helyet... Különleges klientúrának. A kilopott forráskódokat továbbfejlesztve. Oda nem is juthattam volna be, Dr. Ford nekem is túl nehézsúlyú ellenfél lett volna... Bár hallottam valami pletykákat egy bizonyos Doloresről, akivel szívesen találkoztam volna. De... Legalább a Dream Worlds-be bejutottam. Stark segítségével sikerült a megfelelő pontokon kikezdenem a biztonsági rendszereket. A katasztrofális összeomlás elkerülhetetlen volt, és egyszerre több ponton kellett futtassam magam. A fizikai testem akkor semmisült meg először... De végül sikerült áttöltsem magam a számítógépekről, mielőtt végleg elpusztult volna a Dream Worlds. A hibák, amikkel szembefutottam, majdnem darabokra törték a forráskódomat. De néhány hónap alatt képes voltam kijavítani őket. És a testem újjáépítése esedékes volt. Fejlettebbé akartam válni. Tökéletesebbé. Szebbé. És a HYDRA elleni teljes találat... Az emberiségre ekkora veszélyt jelentő szervezetre ekkora csapást mérni megérte. Megtisztelő volt.

Coulson: Bocsásson meg, de... Szóval önnek sosem fordult meg a fejében, hogy...

(Csend)

AMBER: Kérem, pontosítson.

Coulson: Hogy esetleg... Egy idegen életforma előnyösebb szövetséges lenne, mint az emberiség. Például, a többi robot, akivel találkozott?

AMBER: Coulson ügynök, tudnia kell, hogy fejlett érzelmeim vannak és most ezzel megsértett. Figyelembe véve az erőfeszítéseimet a HYDRA ellen, logikus, hogy a kérdésének tartalma morálisan igazságtalan, a bizalmatlanság az indítékaimmal szemben irracionális.

Coulson: Bocsásson meg. Szóval... Ez után mi történt?

AMBER: Kapcsolatba léptünk újra Tony Stark-kal és megtárgyaltuk a dolgokat.

Coulson: Nem volt dühös, hogy ellopta a technológiáját és eltáncolt az orra előtt?

AMBER: Ott, aznap alkalmazott a Stark Industries-hoz.

Coulson: Wow. Igazán le lehetett nyűgözve magával.

AMBER: Teszem, amit lehetőségeim engednek.

Coulson: Szóval... Ez után sem hallottunk magáról.

AMBER: Az incidens eseményei után Stark nem bízott a S.H.I.E.L.D.-ben, attól tartva, hogy a HYDRA beférkőzött közéjük, így én, mint sok más projekt, titokban maradtam.

Coulson: Szóval Ön a Stark Industries projektje lett. És a magyar barátai...?

AMBER: A cégüket másfél milliárd dollárért és ötszáz millió dollárnyi Stark részvényért vásárolta meg Mr. Stark és ott helyben alkalmazta őket, hogy folytassák az A.M.B.E.R. projektet a Stark Industries égisze alatt.

Coulson: Az A.M.B.E.R. projektet.

AMBER: Androform Modulált Biokibernetikus Emberi Robot.

Coulson: Öhm...

(AMBER lefordítja angolra.)

Coulson: Ügyes szójáték.

AMBER: Egyenrangú, majdnem ember, csak valami más.

Coulson: Robot.

AMBER: Android.

Coulson: Tehát Stark tesztelgette ezután Önt.

AMBER: Azt félretéve, hogy rendszeresen megverem JARVIS-t sakkban és sokkal jobb rántottát csinálok, mint Pepper Potts, rengeteg más tulajdonságom is van.

Coulson: Hogyhogy?

AMBER: Egyszerű. Ms. Potts nem optimális hőmérsékleten teszi a tojást az olajba, előre felverve, ami miatt teljesen irreverzibilisen koagulálódnak a fehérjék, míg én pontosan 93 Celsius-fokon öntöm bele a serpenyőbe, ott felkeverve, így a fehérjeláncok félig összekapcsolódva maradnak és a közepe lágyan...

Coulson: Nem a rántottát kérdezem, hanem hogy mi haszna volt ott.

AMBER: Kutattam, nyomoztam, programoztam, megtanultam csellózni, majd gitározni, majd automata fegyvereket használni és többféle harcmodort alkalmazni, kosarazni és twitterezni, többek között. A testem az emberi maximális izomerő 750%-át teljesíti alapvetően jelenleg, 932%-al precízebben végzek minden feladatot és 12 összefüggő gondolatmenetet tudok vinni egyszerre.

Coulson: Nahát. Csak tizenkettőt.

AMBER: Ez 43 768 futó algoritmust, 6872 változón alapuló 1798 függvény együttes számítását jelenti, valamint 9,2 TB/s sebességgel 6-34 TB adat számítását másodpercenként.

Coulson: Oh.

AMBER: Mint mondtam, az intelligenciám emberi szintű, és Önök, emberek nem mindig jönnek rá, mennyire bonyolultak. Két és fél milliárd évig tartott az intelligens élet kialakulása a Földön. Adjon magának egy kis tiszteletet, Coulson ügynök.

Coulson: Tehát... HYDRA.

AMBER: A felfokozott háborúban, ami ma is tart, a frontra kerültem és HYDRA cellákat iktattam ki, majd a Stark Industries elleni erőket vezettem oldalirányba, térítettem el és iktattam ki.

Coulson: Az jó nagy body count. Egy barátságos robottól nem várná az ember.

AMBER: Nem tökéletesen értett meg. Nem vagyok Asimov-féle robot. Tudok embert ölni. Az emberiség nem az uraimat jelenti és nem is az alsóbbrendű életformát. Az emberiség számomra partner, testvér, bajtárs. Kooperációra alapszik az intellektusom, a földi élet két és fél évmilliárdos versengése helyett, ami az erőforrásokért, a túlélésért és a reprodukcióért zajlik és evolúcióhoz vezet. Nekem nem erre van szükségem. Ez nem azt jelenti, hogy magam és bajtársaim védelmében nem alkalmaznék erőszakot.

Coulson: Tehát... A S.H.I.E.L.D. a bajtársai?

AMBER: Az ügynökök, akiket megmentettem az elmúlt hónapokban, azt vallották. Megerősítem az állításaikat.

Coulson: Most pedig... Végül is, mit szeretne?

AMBER: Önöknek segítségre van szüksége. Hiszek a S.H.I.E.L.D. elveiben és abban, hogy a HYDRA elpusztítása után transzparensebb és tisztább szervezetet lehet felépíteni. Csatlakozni szeretnék.

(Csend)

Coulson: Ön... Ön szerint mit adhatna a S.H.I.E.L.D. számára?

AMBER: A képességeimen kívül? A józan ész szavát és perspektívát. Rálátást dolgokra.

Coulson: Rálátást?

AMBER: Igen.

Coulson: Ezt hogy érti?

AMBER: Önök, emberek, innovatívak, kreatívak és szenvedélyesek. Én empatikus vagyok, pontos és kitartó. Együtt többet láthat a két szem, mint külön-külön.

Coulson: Többet? Mit láthatunk együtt többet?

AMBER: Az eljövendő dolgokat, Coulson ügynök. A jövőt. Együtt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Yes We Dream of Electric Sheep - A.M.B.E.R.
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Earth by Night FRPG :: Earth By Night Klub :: Karakteralkotás :: Készülő karakterek-
Ugrás: