FRPG
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Celia Shaw

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 15
Join date : 2016. Dec. 30.
TémanyitásTárgy: Celia Shaw   Kedd Jan. 03, 2017 12:29 pm

Név: Celia Shaw

Alias: Anyja (Szelket)a megszületése után egy egyiptomi terület nevét adományozta neki (Ménész) és elrejtette a halandók világában, hogy megkímélje az istenek haragjától, amiért apjával (Apófisz) tiltott viszonyra lépett- még ha önszántán kívül is.

Avatar: Hattie Watson, modell

Adatok: Születési helye és ideje: i.e. 2500, Egyiptom, Neme: Nő, Kora: 4516 év, Nemzetisége: egyiptomi, Foglalkozása: Orvostan hallgató

Karakteralkotó pontok: Felületes ismeret- 0 pont: Orvostan hallgató, Plusz egy nyelv - 0 pont: Angol (Az anyanyelve az egyiptomi.), Felületes ismeret - 0 pont: Főzés, Legendás különleges képesség - 5 pont: Ősi istenek gyermeke


Tudnivalók: Celia Apófisz (a sötétség, káosz istene és minden rossz megtestesítője) és Szelket istennő (skorpióistennő, a mágia istennője) nászának gyümölcse. Képtelen az öregedésre és az emberi betegségekre immunis, ugyanakkor néhány évtizeddel ezelőtt elveszítette emlékezetét, amikor kevés híján kioltották az életét. Nem emlékezett a múltjára, csupán az évek múlásával annyira ébredt rá, hogy valami nincs rendben vele, különbözik az átlagos emberektől. Nem öregedett és olyan képességekkel rendelkezett, amik bár megijesztették, természetesnek hatottak számára. Felvette a Celia Shaw nevet és el akarja végezni az orvosi egyetemet, miután az ehhez szükséges feltételeket teljesítette. Celia alapjaiban véve egy magányos, mégis vad személyiség, akit a másokon való segítés motivál és folyamatosan harcol a benne lakozó sötétséggel. Különösképpen igaz ez a segíteni akarás a gyermekekre és a terhes nőkre- ezért is akar szülész orvossá válni. Kedves, mosolygós fiatal nő benyomását kelti, de a felszín alatt kissé kesernyés és szkeptikus.

Előtörténet:

Szelket mély levegőt vett és dereka alá érő, sötét tincsei arca elé hullottak, miközben az ölébe fektetett csecsemő fölé hajolt, hogy kihúzza a sárgás kelmét annak arcából. Vékony ujjai szeretőn simítottak végig a gyermek arcán, akinek óriási, olvadt karamellhez hasonlatos szemei a nő keskeny arcán függtek. Az újszülött nem lehetett több pár órásnál és húsos ajkai közül meggyötört sóhaj tört elő. Emlékezett minden egyes rezdülésre, a hideg ujjak mételyező érintésére és az undorra... A gyűlöletre, amit a létezés iránt érzett, miután feleszmélve gyalázatából ráébredt várandósságára. Az ölében fekvő, csöndesen nyöszörgő újszülöttről abban a pillanatban változott meg véleménye, amikor először moccant meg méhének óvó ölelésében. Meg akarta védeni gyermekét és tudta, érezte, hogy az istenek között veszélyben van.

Taweret hosszú, ruganyos léptekkel szelte át a panteon széles termeit és egy rövid pillanat erejéig megtorpant, hogy a kupolatető nyílásán át egyenesen a forrón ragyogó Napra pillantson. Veszélyes és viszályos időket éltek, perceik fogytán, hiszen Ré úton volt a gyermekért- lépteit szaporázva sietett az anya felé. Mély altja messziről hangzott és az ágy szélén ülő fiatal, ruganyos testű istennő összerezzent.
- Szelket! Sietned kell. – A nő mögé lépett és jobbját annak vállára helyezte, fejét pedig a halkan nyöszörgő gyermek felé fordította. Apró ökleivel nyúlt a magasba, hogy elérje a fölé magasodó asszony fülében lógó ékszert, amint meg-megcsillant a sárgás égitest fénye. Ártatlan, csengő gyermeki kacaj harsant és a skorpióistennő kétségbeesett szemeit Taweretre függesztette.
- Nem ölheti meg... Csupán egy ártatlan gyermek. Hiszen rossz szándéknak nyoma sincs benne... – A megingó, rezignált hang hallatán a termékenység istennője hátralépett a nőtől és megkerülte őt, a csecsemő fölé hajolva figyelte.
- Apófisz vére folyik az ereiben. - Hangja halk volt, ragyogó íriszei megállapodtak a karamellszín tekinteten. - Talán képes lesz ellenállni a kísértésnek. Most vidd és rejtsd el jól. - A gyermekáldás védelmezője addig kísérte a skorpióistennőt, míg az égi palota udvarán álló hintóra nem szállt a gyermekkel. Világok hatalmától ragyogó tekintete messze kísérte a távolodó eszközt, melyben ott rejtezett a gyermek, aki egy napon talán megváltoztatja a világ sorsát. Végül hátat fordított és lassan ringó léptekkel elindult az aranyoszlopokkal díszített panteonon át templomához.


***


Az alacsony, talán százhatvanöt centiméter magas nő türelmetlenül csettintett nyelvével, miközben utat tört magának a reggeli kávé mellett trécsel ápolók között. hosszú, dereka alá érő lángvörös haja fürtökben omlott hátára, selymes puhasággal mozdulva a legapróbb légmozgástól is. Karamellszín  szemei rosszallóan állapodtak meg a nővérpult köré sereglettek arcán és hangja élesen csendült fel.
- Rendkívüli módon örvendek, hogy van idejük Dr. Williamson magánéletéről fecsegni, de. Az ágytálak nem fognak maguktól kiürülni és a csecsemők sem sajátították még el a fürdés készségét, egyszóval dologra.- Hátra sem pillantva kerülte ki a felé igyekvő nővért és kezébe vette a kórlapot, amivel a 127-es kórterem ajtajához sietett. Arcának vonásai feszültséget tükröztek- a leletek nem sejtettek semmi jót sem és hirtelenjében újfent képtelen volt rájönni, hogyan kellene közölnie a hírt a tizennyolc éves kismamával. Halovány reménysugárként fénylett előtte az ultrahang, amihez hamarosan hozzálátott, miután felsegítette az ágyra a lányt.
- Jamie… - Hangja tárgyilagosan csengett, ahogyan fénylő íriszei a monitorra tapadtak.

For fuck’s sake.
Not now.


- Jamie… Meg kell indítanom a szülést most azonnal. A gyermeke életveszélyben van, a nyaka köré tekeredett köldökzsinór miatt. Hamarosan érkezik az altatóorvos.- Dr. Shaw kirobbant a kórteremből és törékeny alakjához egyáltalán nem illő hangerővel üvöltötte el magát, szétrebbentve a még mindig nővérpultnál ácsorgó csoportot.
- Azonnal készítsék elő a négyes műtőt és hordágyat, most vigyék a 127-es teremből a kismamát a műtőbe!- Sebes léptekkel szelte át a klórillatú folyosót és rontott be a bemosakodáshoz, meg-megremegő kezekkel szappanozta karjait könyékig. A fejére húzott kék sapka alól kihullott egy tincs orra elé és a nő mély levegőt véve tűrte vissza, majd kezdte elölről a bemosakodást.
Harminc perccel később már Jamie teste fölött áltt és a szikével felnyitotta a hasat, majd szétfeszítette a méhfal izomzatát. Óvatosan mozdította ujjait, ahogyan kiemelte a csecsemőt, precíz mozgással lazította meg a köldökzsinórt és vonta le a vékony nyakról. Elvágta a vastag chorda umbilicalist és a nővér leszívta a váladékot a csecsemő szájából és orrüregeiből, de…
A kórteremben síri, néma csönd uralkodott.
- Bassza meg!- Mordult fel és átadta helyét a nő mellett álló asszisztáló orvosnak, majd a csecsemőhöz lépett. Nem érzett pulzust. Körbepillantott, mialatt kezébe vette az apró lényt és óvatos mozdulatokkal kezdte el cirógatni a hátát, masszírozni az apró mellkast…
Lehunyta szemeit és a testéből áradó meleg, éjsötét energia lassan csordogált végig ujjain, elérve a mozdulatlan testet. Sejtről sejtre haladt, az akadozó szívverés erősödni kezdett…
A termet betöltötte a fülsértő ordítás, ahogyan a kislány teli torokból felüvöltött.


Képességek: Anyja Szelket, a mágia istennője volt, míg apja Apófisz, az ősi káosz és pusztítás, sötétség megtestesítője, Ré napisten ellenfele. Celia önmagában, képességei révén a sötétség, káosz istennőjévé vált, apja örökségeként. Celia nem öregszik, immúnis az embereket sùjtò betegségekre. Fizikai ereje és állóképessége, regenerációs képessége meghaladja (reakcióideje sokkal rövidebb) egy átlagos emberét,-  hogy legyen viszonyítási alap egy asgardi isten szintjén àll. Celia képes a sötétséget, az éj óvó csöndjét felhasználva gyógyítani, enyhülést hozni az égető fájdalomra. Elő tudja hozni az  természet sötét oldalát.  Képes a testén átvezetni az univerzum energiáit és életerőként átadni egy másik félnek, vagy elvonni tőle. Képes magába szívni a fényt és sötétségbe borítani egy adott területet. Képes sötétségből álló gömböket, villámokat, lángokat létrehozni és ellőni magától, sötét, mindent elemésztő tüzet létrehozva. Érintése nyomán épes rothasztani. Az éjszaka és a sötét minden létező formáját uralja.• Súlyos hátrány: Arany. Celia bőrén konkrétan égési sérüléseket okoz és pokoli fájdalommal jár a puszta megérintése is. • Végzetes hátrány: Celia szàmàra a piros Berill olyan, mint Superman szàmàra a kriptonit. A közelében ugyan nem gyengül el, de ha megsebzik vele és a sebben marad egy darabja lassan, vagy egyàltalàn nem gyògyul. Egy precíz döfés és könnyedén kioldható az élete.

+További fejlemények: Celianak van két állata, akik az Aker és a Neit névre hallgatnak. Egy hím és egy nőstény skorpióról van szó, akikkel különös módon bensőséges kapcsolat köti össze. Celia lakásán külön rezidenciájuk van.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 26
Join date : 2016. Sep. 30.
TémanyitásTárgy: Re: Celia Shaw   Csüt. Jan. 05, 2017 6:35 pm

ELFOGADVA

Ha még nem volt meg, nyomás avatart foglalni, aztán irány a játszás! Very Happy
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Celia Shaw
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Earth by Night FRPG :: Earth By Night Klub :: Karakteralkotás :: Hősök tere-
Ugrás: