FRPG
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Kal-El - Superman

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 11
Join date : 2017. Jan. 02.
Age : 34
Tartózkodási hely : Metropolis ~
TémanyitásTárgy: Kal-El - Superman   Hétf. Jan. 02, 2017 7:35 pm

Név: Clark Kent
Alias: Kal-El | Superman
Avatar: Henry Cavill
Adatok: Krypton, 1984. October 1., férfi, 32, amerikai, Újságíró
Világ: DC univerzum
Tudnivalók: A világ által jól ismert Superman megtestesítője, egy "földönkívüli", az emberek világában félelmet keltő. Nem hajtja gyilkolási vágy és ragaszkodik az emberekhez, annak ellenére, hogy nem tartozik közéjük.
Mindene az édesanyja (nem vérszerinti - Martha) és nagy szerelme Lois Lane. Van egy unokatestvére, aki 13 évvel idősebb nála, Kara Zor-El.
Karakter-alkotó pontok: Legendás Különleges Képesség (5 pont - kryptoni)
Titulus (0 pont - Újságíró)
Képességek: Szupererő: Szuper sebesség | Szuper hallás | Szuper látás | Hő/röntgenlátás | Sebezhetetlenség (látszólag) | Repülés //"Gyorsabb egy repülő puskagolyónál, több ereje van, mint egy mozdonynak, és képes átugrani hatalmas épületeket egyetlen elrugaszkodással"\\
Súlyos hátrány: Az oxigén sűrűségének változása földi és kryptoni között. A vörös Kryptonit felülkerekedik rajta, megváltozik, elveszti gátlásait és józaneszét, meggondolatlanul cselekszik.
Végzetes hátrány: Kryptonról származó úgynevezett zöld Kryptonit, mely ha közelébe kerül és nincs ólomdobozba elzárva, sebezhetővé teszi és gyengébbé, mint egy ember, szép lassan pedig halálát is okozza. Bőréhez érve sebeket okoz számára és egy jól irányzott döfés a szívbe végez vele  azonnal.
Előtörténet:
Film alapján
Kal-El, ismertebb nevén Clark vagy Superman a már elpusztult Krypton bolygó szülöttje, ezáltal egy földönkívüli az Amerikai Egyesült Államokban. Szülei nem sokkal születése után biztosították életben maradását és a testében az úgynevezett kódexet. Elküldték egy űrhajóban a Föld nevű bolygóra, hol a Kent család pajtájába csapódott be az űrhajó, benne a csecsemő Kal-El-el. A család magához vette a gyermeket, elnevezte Clark-nak és felnevelte. Képességét titkolták, mert a bolygó barátságos volt és nyugodt, mindenki szörnyszülöttnek tartotta volna ha kitudódik milyen ereje van.
Felnőtt koráig átlagos emberlakóként élte mindennapjait. Apja meghalt egy tornádó miatt, mert nem mentette meg bizalmi okokból. Onnantól csak anyja maradt neki akit mindennél jobban szeretett. De idővel fel kellett nőnie és ennek érdekében családi házát is el kellett hagynia. Távol léte alatt hajón dolgozott, egy embernek az élete veszélyben forgott ekkor és megmentette, ezek után határozott úgy, hogy tudnia kell honnan származik és miért vannak olyan képességei, melyek embereknél nem jelentkeznek. Rátalált arra a helyre, ahol egy bizonyos kulcsot lehetett aktiválni. A kulcsnak köszönhetően találkozhatott eredeti, Kryptoni édesapjával, Jor-El-el és megtudhatta azt amit szeretett volna. Életét az emberek megóvására tette fel és álruhát öltve tengett, fel nem fedve igazi valóját.
Metropolisba költözését követően megismerkedett Lois Lane-el, akinek elsősorban nem fedte fel ki is Ő valójában mert azt szerette volna, ha a nő abba szeret bele aki a Földön lett, nem abba akinek született Kryptonon. De Zod tábornok, apja egykori jó barátja nem könnyítette, meg ezt az idilli szerelmet, ugyanis újjá akarta teremteni Kryptont a kódex segítségével, ami Clark testében található. Igen ám, de ennek az ára a Föld pusztulása lett volna és ezzel együtt az embereké. Clark úgy akarta intézni, hogy Zod visszalépjen és senkinek ne essen bántódása, de ez elkerülhetetlenné vált, mikor Zod és serege megrohamozták a Földet, majd személy szerint Kal-El-t is. Clark ezért végül száműzte Zod seregét és végre Lois kezeit is megkapta. Ám a nagy csókolózásuk pillanatát megzavarta ismét Zod, akivel végül Supermannek kellett végeznie.

Batman és Superman harca alapján
Clark és Lois kapcsolata rügyezik, bár a múltban történtek nem kerülnek elfeledésbe, ugyanis a hatóságoknak rendkívül nem tetszik, hogy egy egész család meghalt Superman közelében. Úgy gondolják Ő a gyilkos – az emberek továbbra sem hunynak szemet afelől, hogy Superman nem ember! De kapcsolatukat ez a kisebb pletyka sem ronthatja meg, hiszen kettejük között pezseg a tűz. Ez nyilvánvalóvá is válik, mikor Clark meglepi Loist egy csokor virággal, majd mikor a nőnek kétségei támadnak, nem totojázva mászik be mellé ruhástul a kádba és csókokkal kenyerezi le.
De az idilli helyzet most sem tart sokáig, ugyanis megjelenik a színen Lex Luthor, Jor-El egykori barátja és társa, aki most azért tért vissza, hogy Supermant eltávolítsa a színről. Ennek kapcsán pedig képes bármeddig elmenni, méghozzá addig is, hogy Clarkot megfenyegeti anyjával, Marthaval, hogy ölje meg Batmant vagy az anyja meghal. A csalétek adott, hiszen Batman is be lett avatva, a cél: Superman halála.
Clark próbálja megbeszélni a dolgokat Bruceal, aki láthatólag mit sem törődve ezzel vet be ellene mindent. Előkerül a zöld Kryptonit is, amit rendesen ki is használ Batman, elsősorban füst formájában. A legyengült Supermant próbálja megölni, sikertelenül és mikor a végső csapást mérné rá egy Kryptonitból készül dárdával, Lois érkezik, aki megmenti Superman életét. Ekkor Batman is rájön végre a turpisságra és segít Supermannek megmenteni édesanyját...

Supergirl alapján
A végére az is kiderül, hogy Kal-El-nek van egy unokatestvére, Kara Zor-El, aki idősebb nála tizenhárom évvel ugyan, de a hajója megsérül így bekerül a Fantom zónába ahol raboskodtak egykor a Kryptoni bűnözők, és ezáltal nem öregszik. Csak huszonnégy évvel később jut el a Földre, mint Clark, de felnőtt korában Ő is megkezdi életmentő hadjáratait.
+További fejlemények: Bumm sakalaka, mindent leírtam az előtörténetnél Razz
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 26
Join date : 2016. Sep. 30.
TémanyitásTárgy: Re: Kal-El - Superman   Csüt. Május 18, 2017 2:28 pm

Szuperzöld, vagyis...
Elfogadva !

Jó játszódást, Szupermanus! Very Happy
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Kal-El - Superman
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Earth by Night FRPG :: Earth By Night Klub :: Karakteralkotás :: Készülő karakterek-
Ugrás: