FRPG
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Amelia Henderson

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 42
Join date : 2016. Sep. 10.
Age : 20
Tartózkodási hely : New York
TémanyitásTárgy: Amelia Henderson   Hétf. Dec. 05, 2016 12:34 am

Név: Amelia Henderson
Alias: Amy
Született: Malibu, 1998.12.10. (18 éves)
Foglalkozás: egyetemista
Tartózkodási hely: New York

Karakter-alkotó pontok
Angol anyanyelv, + középfokú német nyelvismeret (0 pont)
Puszta kezes harc (Női önvédelmi) (0 pont)
Fizikai fittség (aktív sportolás - futás) (0 pont)
Főzés (1 pont)
Különleges Képesség (3 pont)

Tudnivalók:
Clay Henderson vér szerinti húga, akivel az utóbbi időben megváltozott a viszonyuk – Amy szerint csak bátyja érti meg őt igazán. Ami érdekli, azt azonnal magába issza, mint szivacs a vizet. Friss egyetemista, csinos, ám vadóc – a gyors észjárásához éles nyelv és heves büszkeség társul, amelyen csak az ifjúkori lázadó lustaság tud tompítani. Szeret főzni, és alkonyatkor kocogni. Egyelőre, mint minden kései kamasz vagy fiatal felnőtt, keresi a helyét a világban.

Képesség:
Szupererő


  • természetfeletti fizikai erő - akár egy kamiont is képes felemelni, vagy egy betonfalat átütni, DE:
  • frissen kialakult, egyelőre kontrollálatlan és instabil;
  • a kontroll hiány miatt előfordulhat, hogy a céltárgyban vagy alanyban is kárt tesz.Előtörténet
Sosem érezte magát annak az elképzelt kislánynak, akinek mindig is szánták. A tökéletes család, a tökéletes háttér, a tökéletes megjelenés, amit tomboy stílusával igyekszik tompítani. Valami csodával határos módon őt elkerülték a pubertáskori virágzás kellemetlen nyomai – csupán magasra nyúlt az amúgy is vékony, hajlékony alkata. A sok irigy nem is tudja, hogy cserébe ő mit nem adna egy teltebb derék-csípő arányért – bár még lehet rá esélye, elvégre még 18 éves sincs, és az egyetem küszöbét most lépi át. Még vele is történhet bármi…
Nem is érti, hogy más korabeliek hogy lehetnek ennyire oda meg vissza attól, hogy éppen melyik popsztár a sláger és éppen melyiknek kivel van viszonya; a politika is csak addig érdekli őket, amíg az iskolai választások során pom-pom lányokként kampányolhatnak valamelyik helyes srác oldalán. Ő ebbéli érzéseit elnyomva dafke nem jár csinosan, hogy ezzel is kifejezze – ő nem lesz holmi birka, aki beáll a sorba és egy szólamban bégeti ugyanazt az ostoba, agyatlan dallamot, mint a többiek.
Ő tenni akar… cselekedni akar… de, hogy mégis mit? Tegyen jót? Tegyen rosszat? Kinek mi az? A morál szerint egy elesett kolduson vagy keresztül néz, vagy megeshetne rajta a szíve, és odaadhatná neki a havi apanázsát; de akkor az apja megkeresett pénzét venné semmibe, amiért az a férfi igenis sokat letett az asztalra. Tiszteli a szüleit, ám ki nem állhatja, hogy az ő személyiségét (már ha egyáltalán van neki?) olyan példaértékű kis porcelánfigurává akarják formálni, mint amit minden tisztességes mintaállampolgár kívánhatna. „Lehetnél modell, később színésznő – abban a korban vagy, élj a lehetőségeiddel és a tehetségeddel! Neked csak megszületni volt nehéz!” A gyomra felfordul ezektől a mondatoktól. A külcsín mögötti belső már smafu? Kinek néznek ezek? Hol van a szellem? Hol van ebben a nagy levesben ő? Milyen tettekben nyilvánulhatna meg? Abban, hogy ellöki a szüleit magától, és ordít velük? Hogy kihívóan visszaszól az oktatóinak, amikor helytelenül vagy sarkítottan próbálnak lenyomni egy szubjektív véleményt tényként a torkán? Na még mit nem! Ő igenis kiáll magáért, kerül, amibe kerül! Ezért is döntött úgy, hogy a szociológia szakot választja az egyetemi tanulmányok folytatásához, és ezáltal jobban megérthesse a társadalom működését.
Csak a bátyja ért vele szót az utóbbi időben. Korábban nagyon magányosnak érezte magát, de a testvére… mintha kicserélték volna. Mintha egyre jobban megértené őt és a belső vívódásait. Olyan furcsa érzés. Clay nem mond semmi véleményt, nem ítélkezik felette, mint korábban – pedig korábban mennyire a szüleik nézeteit szajkózta! Mostanság mégis: csak meghallgat, és finomra hangolt jelzésekkel kifejezi Amy felé, hogy nincs egyedül. „A problémák meg fognak oldódni, amint megkapod a megfelelő eszközöket a kezedbe.” Clay már nem csúfolja, vagy erőszakoskodik vele a felügyelő szemek elfordulásakor vagy pislogásakor, sőt, húga egy-két kedves irigyével is elbeszélgethetett (lehet eggyé vált a tökéletes minta báty szerepével?). Mindenesetre hagyja Amyt kibontakozni. A lánynak ez többet jelent mindennél.
Egy napon, amikor Amy pár sarokra volt a házuktól, és elmélázva azon töprengett, vajon Clay mit enne vacsorára – mert a szüleik éppen elutaztak, és megkérték a bátyját, legyen húgának társasága a távollétükben, illetve főzzön rá… csak azt felejtették el, hogy Amy mindig is jobban mozgott a konyhában. Az az ő kis birodalma, amiben mindent átláthat, és mindennek helye, illata, íze van – ráadásul még hivatalosan főnökösködhet is egy kicsit. Azt azonban nem gondolta, hogy azon az estén a bátyjával való közös főzés ötlete megváltoztathatja az életét… így gondolta, egy szűkebb utcán átvág, hogy gyorsan útba ejtsen egy éjjel-nappali boltot.
Maszkos alakok bukkantak elő az árnyékokból.

„Jaj kiscica, látom elvesztél – befogadjunk?” Takarodjatok a kib@szott  utamból! „Óh, micsoda karmai vannak a kiscicának – szerintem ideje levágni!” A FRANCBA!
Önvédelmi gyakorlat ide vagy oda – a két kretén közt ott a lyuk, azon átbújok és…
„Nananaaa, ne olyan gyorsan! Előbb játszunk kicsit... azt szeretik a magad félék, nem?” Vidd innen a koszos kezed! Nekem te ne ciccegj, gyáva patkány! „Patkány? Ahogy hallom, nem én cincogok a félelemtől... Nézzétek meg a táskáját és a ruháit, egy ilyen luvnyánál mindig van valami tutkó.” Miért nem vagyok erősebb?! ERESSZETEK MÁR EL!
A következő pillanatban egy árnyék suhan át a háttérben… ijedtségemben kapkodom a levegőt és a tekintetemet. Nincs fókusz… Nyugodj meg, nyugodj meg Amy, mindjárt kitalálsz valamit, kemény és okos csaj vagy! A balomon lévő srác hasra vágódik és mintha valami behúzná a sötétbe… villanások, kiabálások… nem tudom mi történik, de hirtelen minden csupa vér, és fáj a mellkasom. Lenézek: valami hosszan vöröslik. Térdre bicsaklom és megpróbálom elkenni a pirosságot, de csak még több jön a helyére… sötétedik egy sikátorban…? Clay…? Hogy kerülsz te ide…? Bárcsak erősebb lehetnék, és akkor nem kéne aggódnod értem. Bolond, nem vagy vámpír… amúgy nem is fáj, tudod, a fogorvos szerint is stramm kislány vagyok… tudom, éhes vagy és segíteni is akarsz, de ezért ne nyald le a vért, az nem táplál… Fázom.
***


Olyan furcsa ez az álom. Folyton visszatér, amióta elkezdte az egyetemet. Akárhányszor felriad, a mellkasához kap, ahol szinte érzi azt a belehasító fájdalmat, és érzi, ahogy a hideg átjárja testét. Sehogy sem tudja értelmezni, pedig fizikailag teljesen rendben van. Sőt, épp ez a baj, talán túl jól is van... az utóbbi időben rengeteget javított az idején futást tekintve. Egyszer azonban, az egyik köre alatt kilépett elé egy idegen. Gondolkodás nélkül cselekedve megfogta a felkarjain - az egyébként jól megtermett férfit, így megkapaszkodva a másikban, hogy ne essen el. Ehelyett a lendületével - ő sem tudja, hogyan - hatalmasat lökött az idegenen... aki legalább öt méterrel odébb találta magát. Aztán ott volt az a baleset a főzőtanfolyamon: nem figyelt eléggé oda, mert elmerengett a mellette lévő párocskán, és közben átszelte a deszkát is (biztosan rossz minőségű deszka lehetett, mert azt is tökéletesen ketté vágta)... Meg a múltkor az egyetemen, gondolta megzavarja két fruska bájcsevejét egy hangos ajtóbecsapással - erre megrepedt a fal. Nem érti, hogyan történhetnek ezek körülötte és vele. Beszélnem kell erről Clay-jel, különben azt hiszem, megőrülök.


A hozzászólást Amy Henderson összesen 5 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Dec. 20, 2016 6:37 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 111
Join date : 2015. Sep. 20.
Tartózkodási hely : A fórumon mindenhol
TémanyitásTárgy: Re: Amelia Henderson   Szer. Dec. 07, 2016 2:10 pm

Szia Amy!

Szépen és ügyesen összerakott, igényes karakter, nagyon klasszul hozzá választott avatár, ügyesen megírt elősztori, mit mondhatnék még?

Csak azt, hogy ne feledd,Üdv a fedélzeten!

Na nyomás, vedd birtokba a világot és rendezgesd a parkoló kamionokat vagy bármi egyebet kedved szerint, a lényeg, hogy jót ne halljunk felőled!

Elfogadva.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://earthbynight.hungarianforum.com
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 42
Join date : 2016. Sep. 10.
Age : 20
Tartózkodási hely : New York
TémanyitásTárgy: Re: Amelia Henderson   Szer. Dec. 07, 2016 2:33 pm

Köszönöm szépen!

"Ígérem, hogy rosszban sántikálok!" Very Happy
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hi dear, my name is
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Amelia Henderson   

Vissza az elejére Go down
 
Amelia Henderson
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Earth by Night FRPG :: Earth By Night Klub :: Karakteralkotás :: Hősök tere-
Ugrás: