FRPG
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Maya Smith

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 23
Join date : 2016. Oct. 30.
Tartózkodási hely : Föld
TémanyitásTárgy: Maya Smith   Vas. Okt. 30, 2016 2:58 pm

Név: Loreana

Alias: Maya Smith, Lady Illusion

Avatar: Heather Graham

Születési helye: Gallifrey

Születési ideje: pontosan nem meghatározható, földi időszámítás szerint 703 éves

Neme:

Kora: látszólagos kora 22 év

Nemzetisége: gallifreyi

Foglalkozása: időmilliomos, világutazó

Tudnivalók: Maya Smith - eredeti nevén Loreana - egy Time Lady, saját tudomása szerint tapasztalatgyűjtő körúton az univerzumban. Valójában rejtőzködik, de erről neki magának fogalma sincs. Fontos információk vannak az agyában elzárva, amiről elvileg mindössze ketten tudnak.

Előtörténet: Nehéz a múltamról beszélni, mikor lehet, hogy neked ez majd csak a jövő heted lesz. Különben is... minimum a felét nem hinnéd el. A saját népem mércéjével mérve elég fiatalnak számítok, mégis láttam már olyan dolgokat, amitől a könnyed csordulna ki gyönyörűségedben. Az Aviouli II vízesései a kettős naplementében felejthetetlen látványt nyújtanak, erről biztosíthatlak. Alkalomadtán kiruccanhatnánk oda. Vezetni? Persze, hogy tudok vezetni. Mi bajod a női sofőrökkel?

Loreana a Gallifreyen született és nevelkedett, egyetemei elvégzése után szülei küldték el a bolygóról, hogy megkíméljék a fenyegető veszélytől, aminek mibenlétét akkor még nem tudták. Bizonyos információkat és emlékeket ekkor zároltak a lány agyában, így például Gallifrey politikája és történelme, valamint egyes Time Lordok árulása és ennek következményei. Hogy teljesen védtelen ne maradjon, bárhova is vetődik, meghagyták tudását a legnagyobb veszélyforrásokat illetően - bár azt például már nem tudja, hogy miért kell tartania egy dalektől vagy egy cybermantől. Évekkel később kiderült, hogy családja jó döntést hozott: Gallifrey kikerült a normál téridőből, örök nemlétre kárhoztatva azokat, akik ott maradtak. Ami a szülein kívül mindenki másnak is titok, hogy agyának zárt területén az emlékek csak egy igen fontos információt hivatottak álcázni, ami ezekbe az emlékekbe van részenként beburkolva, ily módon kettősen elzárva azt az illetéktelenek elől. Ez is lehet az oka, hogy Loreana nem tudja használni a gallifreyiek mentális képességeinek javát, bár az utóbbi időben egy-két alkalommal sikerült telepatikus sugallatot küldenie.

Loreana utazásai során először a hatvanas évek Földjére vetődött, ahol megtetszett neki a helyiek laza életstílusa, színes divatja és életöröme. Ízlésvilága mind a mai napig tükrözi ezt az első benyomást: járművét fixálta egy hippibusz kinézetében, és öltözködésében is preferálja a kor jellegzetességeit. Minthogy a földiek jó része nem elégedett meg a bemutatkozáskor hallott egy névvel, elkezdte használni a Maya Smith aliast, és most már jobbára ezen a néven ismerik, eredeti nevét csak azoknak mondja el, akikkel szorosabb kapcsolatot ápol.

Imádja a történeteket. Egy ideig színésznőként is dolgozott - az egy ideig itt nem a hagyományos értelemben veendő, mert különböző korokban és helyeken lépett a világot jelentő deszkákra - és valószínűleg hatást gyakorolt Goldoni művészetére éppúgy, mint az angol színjátszás korai szakaszára. Életének ebben a szakaszában vette föl a hangzatosnak vélt Lady Illusion nevet, amit esetenként a mai napig is használ álnévként.

Rendkívül kíváncsi, és nagyon nehezen tud sokáig egy helyben ülni (akár ténylegesen, akár képletesen értve). Utazásainak célpontját meglehetősen ad hoc módon határozza meg: ha valami fölkelti az érdeklődését, azt mielőbb látni is szeretné. Ebből adódóan akadtak már kellemetlenségei elmulasztott baráti találkozók, elfelejtett dátumok miatt - ezeket általában igyekszik bepótolni. Ha épp eszébe jut.

Bár érzelemvezéreltnek tűnik (és valóban elég emocionális lény), továbbá gyakran lebecsülik naiv szőke kinézete miatt, Loreana nagyon is okos, és képes nehéz helyzetekben is logikusan, egyes esetekben akár számítóan is viselkedni. Nehéz kihozni a sodrából, és az esetek jó részében igazi gallifreyiként viselkedik, azaz nem szeret mások dolgába avatkozni, pláne nem megsérteni vagy bántani másokat. Nem fél azonban kiállni saját igazáért, és körömszakadtáig ragaszkodik azokhoz, akiket megkedvel.

Időről időre megpróbál kapcsolatot teremteni szülőhelyével, pontosabban a családjával, de mivel a Gallifrey az időn kívül helyezkedik el, nem tudja sem a "kisbusszal", sem kommunikációs úton elérni. Pletykákból és furcsának tűnő hírekből tudomása van róla, hogy egy másik Time Lord is látogatja a Földet, de még sosem találkozott vele.

Képességek: Csak az alap Time Lord képességekkel rendelkezik, jórészt azzal, amit a teste önmagától tud: regeneráció, különleges ellenállóképesség bizonyos dolgokkal szemben (hideg, mérgek, sugárzás, földi betegségek). Néha képes telepatikus sugallatra, de ez a képessége nem működik megbízhatóan.

Karakteralkotó pontok:
- különleges képesség (Time Lord) - 3p
- legendás tárgy (TARDIS) - 2p
- alapszintű ismeret (színészet) - 0p
- plusz egy nyelv (angol) - 0p
- plusz egy nyelv (olasz) - 0p
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 111
Join date : 2015. Sep. 20.
Tartózkodási hely : A fórumon mindenhol
TémanyitásTárgy: Re: Maya Smith   Vas. Okt. 30, 2016 4:43 pm

Kedves Maya!

Nahát, szóval egy Time Lord-unk is van most már... wow. So time very wibbly wobbly much unexplicable very serious wow.

Nagyon szuper kis karakter, nagyon ötletes és látszik, hogy szeretettel lett összerakva. A képessége szépen követi a Whovian kanont, szerintem tök jól belklappol mindenbe.

Nem is rabolom a szót, nehogy elvessze itt a türelmét a Time Lord, megkérdeztem fedélzeti szakértőmet, mi lesz ha felingerlem a hölgyet, és azt mondta,Elfogadva!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://earthbynight.hungarianforum.com
 
Maya Smith
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Earth by Night FRPG :: Earth By Night Klub :: Karakteralkotás :: Hősök tere-
Ugrás: