FRPG
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Fórummegbeszélés általános kérdésekről

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 111
Join date : 2015. Sep. 20.
Tartózkodási hely : A fórumon mindenhol
TémanyitásTárgy: Fórummegbeszélés általános kérdésekről   Kedd Okt. 25, 2016 4:06 pm

Lakossági fórum

Ez a téma azért jött létre, hogy közösségként megvitathassuk a mindannyiunkat érintő kérdéseket, hogy a vezetőség kikérhesse a közösség tagjainak a véleményét olyan dolgokról, amik meghatározzák a fórum működését.

Hiszen egy közösség vagyunk, a mi színes, sokrétű Földünket együtt építjük és határozzuk meg. EBN kiemelten elkötelezett amellett, hogy ne csak egy pár fórumvezető szava határozza meg a világot, amiben kedvenc karaktereink mozognak.

Ez kötetlen beszélgetés és véleménynyilvánítás helye, érdemes valami konstruktív irányba vinni el.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://earthbynight.hungarianforum.com
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 111
Join date : 2015. Sep. 20.
Tartózkodási hely : A fórumon mindenhol
TémanyitásTárgy: Re: Fórummegbeszélés általános kérdésekről   Kedd Okt. 25, 2016 4:13 pm

Rögtön körkérdésre is bocsátanám az első, szerintem mindannyiunkat érintő témát, a befagyott kanonok kérdését.

Amióta újranyitottunk, sok kanon regelt be hozzánk. Ebből van pár, akik nem készültek el, és felém jelezték, hogy hogy alakulnak - Másokról semmit nem tudunk.

Mivel a jövőre való tekintettel ez egy valószínű helyzet, hogy törvényszerűen lesznek beregelt, és el nem készült, illetve, beregelt, elkészült, játékba került, de aztán befagyó kanonok, mindenkinek a véleményét szeretnénk kérni arról, hogy szerintetek ezt hogyan kezeljük?

Ugye nálunk nincs policy arra, hogy a befagyott karakterrel mi legyen - Ha ez egy saját karakter, sok vizet nem zavar, ha egyszer visszatér a játékos, folytatja vele a játékát.
De ha ez egy kanon valamilyen történetben, (Pl. Marvel, DC, vagy egyéb sztori,) akkor nem csak
- Fontos szerepe van, de
- Más karaktere számára is fontos lehet, akiknek a saját története nem tud nélküle haladni és
- Lenne rá esetleg más jelentkező, de nem tudja elvinni.


Igen, ez jelenleg egy loophole a szabályzatunkban. Ezt jó lenne menedzselni, de a megkérdezésetek nélkül nem teszünk ilyet, mert ugye mi kimondottan azt az értéket visszük magunk előtt, hogy a játékos és a karaktere az első, az ő szabadságuk és kreativitásuk a szent.

Szóval. Először is, saját vélemény nyilvánítása előtt megkérdezném...

Mit gondol erről mindenki?
- Szerintetek hogy kéne szabályozni az aktivitást kanon karakterek esetében,
- És mi legyen, ha inaktív egy kanon?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://earthbynight.hungarianforum.com
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 96
Join date : 2016. Sep. 24.
Age : 26
Tartózkodási hely : New York
TémanyitásTárgy: Re: Fórummegbeszélés általános kérdésekről   Kedd Okt. 25, 2016 4:32 pm

Hahó!


Az én véleményem erről az, hogy: egy havi inaktivitás után figyelmeztető PMet küldeni neki (amennyiben magát a usert ismeri a vezetőség, más közösségi oldalon felvenni vele a kapcsolatot) és csak az után törölni. Esetlegesen lehetne feltételhez kötni a canon karakter birtoklását, ha már egy kulcsfontosságú karaktert birtokol valaki. Pl.: havi 2-3 reag megírása nem lehet megterhelő az én véleményem szerint. Ha az előtörténetet nem írja meg 2 héten belül és nem jelez a staff felé, hogy még időre van szüksége, akkor törölni az accot, hogy más rabolhassa a kérdéses karaktert, ha akarja. Ez alól pedig ne legyen kivétel. Esetlegesen létrehozni egy "Jegelő" topicot, ahová be lehet jelenteni az X ideig tartó távolmaradást és befagyasztatni a karaktert. (Nyaralás, vizsgaidőszak, betegség, dögvész, tornádó, világvége esetén jól jöhet ez is.) Esetlegesen ha a befagyasztatás határideje után nem jelentkezik a karakter usere, akkor adni egy-két hét haladékot és törölni.

*elbujdokol*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 12
Join date : 2015. Sep. 22.
TémanyitásTárgy: Re: Fórummegbeszélés általános kérdésekről   Kedd Okt. 25, 2016 7:03 pm

Hola! Smile

Na, elolvasva a kérdést és az utánam szólót Én is írnék ide pár sort aztán lehet a dolgot megkövezni, elfogadni vagy megfontolni.
A jegelő topicot jó ötletnek tartom, mert ott elhelyezhetik a játékosok a karakterüket és mi is tisztában leszünk azzal kire és mikor számíthatunk ismét.
A karakterlapra Én is két hetet adnék maximum, hogy megírja a játékos és aztán elbírálásra kerüljön, természetesen, ha haladékot kérne, mert magánéletileg közbe jött számára valami azért ezt figyelembe venném.
A havi 2-3 reag ha a saját esetemet nézem van amikor sikerül, van amikor nem, ez hangulat, idő és tevékenység függő. Azt javasolnám, hogyha egy játékos egyáltalán nem ír egy hónap alatt reagot kapjon egy PM-et vagy ha közösségi oldalon ismerjük egy figyelmeztető vagy kérdő üzenetet, hogy hogyan tovább, mit tervez a kezében lévő karakterrel.
De ez csak mind felvetés, Tammy jól összeszedte a fontos dolgokat Én csak hozzá tettem egy kicsit még. Very Happy
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 140
Join date : 2016. Sep. 09.
Age : 101
Tartózkodási hely : Rémálmaidban...
TémanyitásTárgy: Re: Fórummegbeszélés általános kérdésekről   Szer. Okt. 26, 2016 8:30 pm

- Szerintetek hogy kéne szabályozni az aktivitást kanon karakterek esetében?

Nos, ez több helyen többféleképpen kezelt kérdés... szerintem egy canon, főleg ha fontos karakter aki több mindenkivel összefügg igenis havi aktivitást kell mutasson. Havi 1-2 hozzászólást minimum meg tud bárki csinálni azaz legrosszabb esetben is 2 hetente produkálni új hozzászólást, ami megterhelő munka/egyetem/IRL élet mellett is kivitelezhető!
Lásd az én példámat - igen, magammal fogok itt példálózni hogy senki se érezze diszkriminatívnak a dolgot Wink -, amikor minden összejátszott ellenem, hiába akartam időben írni kalandba több mint egy hét után jutottam csak oda köszöhetően többek között a netszolgáltatómnak és hogy ki vagyok zsigerelve melóhelyen mostanság így agyilag se mindig vagyok toppon a reagíráshoz. Tőlem mégis érkezik két hetente reag az oldalra, amikor tehetem többet/sűrűbben írok.
Úgy, hogy az embernek nem csak online/virtuális térben van élete ez szerintem reális elvárás lehet.
Azt, hogy ki juthat canon karihoz már egy fogósabb kérdés. Igenis kötelezővé tenném a facebook és email elérhetőségek használatát, hogy az illetőt utol lehessen érni valamilyen plattformon az oldalon kívül is. Ez az esetleges eltűnések esetében játszik kulcsszerepet vagy mert pl. facebook messengeren gyorsabban lehet kérdezni a másiktól mint arra várni, hogy PMet nézzen/arra reagáljon, stb.

Az előtörténeteknél is mivel ezen karaktereknek - az esetleges saját/egyéni változtatásokat is figyelembe véve - kész tényként kezelendő múltjuk sőt nem egy esetben jövőjük van, ezért az igényességre/karakterhűségre mindenféleképpen nagy hangsúlyt kell fektetni véleményem szerint. Fontos nyilván, hogy valaki - lást ismételten a saját példám - ésszerű keretek között változtathasson bizonyos dolgokon, ám azt nem tartom jónak, ha valaki gyökerestül megváltoztatja a kénye-kedve szerint az általa választott karaktert.
Ha megfelelő indokot tud rá hozni, alá tudja támasztani a dolgot miért és mit változtat illetve ez belefér akkor hajrá, határ a csillagos ég! Nem úgy vettem le, hogy ez probléma volna a staff esetében mert nem csak végtelenül rugalmasak vagytok srácok, de igyekeztek lehetőséget teremteni a fantázia szárnyalására is! Ezért külön köszönet!

- És mi legyen, ha inaktív egy kanon?

Azt viszont Tammyval ellentétben egyáltalán nem tartom jónak, ha valakit uk-muk-fuk törölnek. Meg kell adni a lehetőséget rá, hogy a másik fél is jelentkezzen... legyen az elmaradt/félkész ETje vagy inaktivitása okán bármiféle indok. Sőt, kifejezetten törlés ellenes párti vagyok, főleg ha már elfogadott karakterről van szó!
Én speciel nem preferálom a törlés semmilyen formáját - kivéve súlyos kihágás/deviáns viselkedés akkor viszont inkább IP címestül/emailestül bannoljátok ki az illetőt mintsem hogy törölve legyen. Szeretem, ha mindennek nyoma marad és visszakereshető... így a régi játékosok posztjai/profilja is ugyanis sosem lehet tudni, hogy mikor akarnak visszatérni valamilyen formában az oldalra később.
Törlés helyett egy Eltávozottak/Jegeltek/Inaktívak/stb. nevezd ahogy akarod csoport felállítását pártolom, ahová akár névátírással/plusz pontozással is ellátva bekerülnek azon karakterek, akik kikoptak az oldalról.

Az olyan canon vagy original karaktereknél, ha fontos szerepük volt az oldalon a kézjegyüket ott hagyták már, szerintem nem jó az, hogy szkippeljük az egészet és elölről kezdjük a dolgot ilyenkor! Igenis tartsuk meg az oldalon összehozott múltat és arra építse fel az új játékos a karaktert, vegye figyelembe hogy erre vagy arra a JK karakterre hatással volt korábban és mik történtek, ne ignorálja őket!
Mondok egy példát hátha segít megérteni mi a bajom ezzel a "tabula rasa" (értsd: tiszta lap, latinul) effektussal: 14 évig tanultam németet általánostól kezdve középiskola végéig illetve a 2 éves OKJs képzésem ideje alatt, ezen idő alatt 16 német tanárom volt. Volt olyan hogy félévkor új tanárt kaptunk... képzelhetitek. A tankönyv elejét kentük-vágtuk mert minden egyes tanár elölről kezdte az egészet mondván ő más stílusban tanít és így lesz a jobb mindenkinek. Hát rohadtul nem volt az. Vagy mondok egy másikat: megvan a Hulk vagy a Pókember film minden rebootjával egyetemben? Az úgy Spiderman: Homecoming, ami 2017-ben jön ki szakít azzal a hagyománnyal hogy ugyanazt meséli el mint a többi. És ez jó, mert már nagyon untam volna ha 25 év alatt ez a sokadik verzió lett volna ugyanazzal az elejétől elmesélős eredetsztorizós vonalvezetéssel. Hulknál 3x bejátszották ezt és nagyon nem tett jót a karakter megítélésének. :/
Szóval szerintem hátráltatna minket, ha minden esetben elölről kezdenénk az egészet és ignorálnák mindazon megtörtént eseményeket az oldalon, ami egyes karaktereknek - legyenek canon vagy original típusúak - a múltja/életének részét képezi. Onnan folytassuk inkább, ahol abbamaradt a cselekmény szál.

+Bónusz:

Egyébként én javaslok akkor már egy olyat is, hogy "Idővonal" vagy bármi hasonló néven hozzunk létre egy olyan topikot/alfórumot/helyet, ahol a játékosok vezethetik mi történt velük az oldalon miközben "éltek". Így látnánk egymást fontosabb eseményeit, játék linkekkel akár egy kis rövid összefoglalóval és nem jelentene gondot új plottok tervezésénél pl. hogy gőzöm sincs hogy most ki kivel hányadán is áll és épp hol van, stb. Átláthatóvá tenné az oldalt, a staff pedig a főbb eseményeket kiemelhetné, jelezve melyik JK vett részt benne szintén rövid összefoglalós jelleggel. Nyilván ez "komoly" - haha ma nagyon humoros vagyok akinek ez megerőltető lenne ássa el magát de ízibe! x"D - munkát jelentene a játékosoknak is és a staffnak is, de megérné melózni vele. Néhány helyen hasonlót láttam már, hasznos volt hosszú távon. És ki ne tervezne itt hosszú távon? Én biztosan. Láttam már egy s mást adminként, játékosként egyaránt és szerintem ez nem vállalhatatlan dolog. De persze le is szavazhatjátok, ez amúgy is csak egy felvetés/javaslat volt. Wink
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 26
Join date : 2016. Sep. 30.
TémanyitásTárgy: Re: Fórummegbeszélés általános kérdésekről   Csüt. Okt. 27, 2016 10:51 am

Szevasztok!

Akkor én is idedugom a zöld képemet, és jól megmondom a véleményem, szép sorban. Very Happy

1. Szűrés canon karakter indításánál.
- Igen, kell valamiféle határidő regisztrációtól a megalkotásra. Addig a beregisztráltnak érdemes lehet adni egy "stipi-stopit", tehát ha a határidőn belül elkészül, akkor le van neki még foglalva addig. (Akkor is, ha elkészül mondjuk pl két héten belül, de visszaküldjük javításra. A javításra szerintem nem baj, ha már emiatt pár nappal kicsúszik a regisztrációhoz képest két hétből. Nem vagyunk mi szemetek.)
- Azt, hogy az illető hogy ír, szerintem azért nem ártana "osztályozni". Röviden, egy fajta írási minőséget én azért elvárnék a canon karakterek kapcsán.

2. Canonokkal szembeni elvárások
- Aktivitás. Azt mondanám, heti egy reag azért jó volna. Ha egy hete nincs semmi, és nem írt, akkor szólunk, hogy hé, mivammá'? Ki azért ne vágjunk egyből senkit, ezzel egyetértek. Mindig legyen jelezve, legyenek ezek az egy-két hetek türelmi időnek reag írására, visszajelzésre, stb.
- Karakterhűség. Hát na, legyen hűséges ahhoz, amit kitalált. Ha fejlődik a karaktere, jól van, változik mindenki. Azt meg, hogy mennyire és miben hasonlít az eredeti képregények A/B/X/823-as verziójára, szereti-e a spenótot, ki nem tolja le? Mert hogy...
- Mi a frász az a canon? Hát ez egy nagyon jó kérdés. Főleg így, hogy baromira nem vagyunk Marvel/Dc/Rátóti legényanya oldal. Szóval ha felismerhető, én már vigyorgok, hogy fakk jee. Aztán tőlem lehet pajzs helyett metál sisakja a Kapitánynak, meg francia mintás rucija és raccsoló akcentusa, Natasha nemet válthat, Hulk megutálhatja a spenótot, Bruce Wayne lehet hétköznapokban szuperhős, este meg titokban gazdag üzletember, vagy átállíthatja bárki a szexualitását (vagy ki/be kapcsolhatja), mindegy. Attól szabad ez a fórum, hogy szabad kreatívnak lenni és mindenféle dolgokat csinálni. Nem függünk se filmtől, se képregénytől, se fangirl/fanboy tábor nyálának folyási irányától.
- Legyen elérhető. Igen, a canon legyen elérhető. Azaz olvassa az értesítő e-mailt, amit új pm-ről kap, és nyissa meg szépen a fórumot, aztán olvasson. DE! Döntse el ő, hogy ezen felül milyen elérhetőséget ad meg vagy sem! Mert hogy facebook elvárás? Hát ez egy bődületes baromság! Very Happy Kezdődik ott, hogy mindenkinek joga van az anonimitáshoz a fórumon. Ez meg így instant ki lenne lőve. (És ahogy már sok helyen láttam, igazából vannak játékosok, akiknek könnyebb tartani a szerepüket, ha nem tudják, ki van a másik karakter mögött. De ez már magánvélemény.) Külön facebook accountot csinálni Hulknak, azt meg már nem is mondom, miért felesleges... Very Happy
- Folytatni az előző canon játékait? Hát ez meg olyan dolog, hogy igazából szerintem nem kötelezhetjük rá. Értem én, hogy szar dolog elölről kezdeni, de ő meg valami saját módon szeretné játszani ezt a karaktert. Az egy jó ötlet, ha megbeszéled vele, hogy mi volt eddig, és szeretnéd folytatni. Elvárásnak nem írnám fel.

3. Egyebek
- Szerintem is jó ötlet valami krónikákat vagy naplókat vezetni. Erre elég lehet egy külön fórum, ahol mindenki nyit saját magának topicot. Sőt, közös játékokról nyithatnak együtt a játékosok, aztán mindenki leírja a saját szemszögéből pl. Nem tudom, jó ötlet-e, csak eszembe jutott. Very Happy
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 111
Join date : 2015. Sep. 20.
Tartózkodási hely : A fórumon mindenhol
TémanyitásTárgy: Re: Fórummegbeszélés általános kérdésekről   Pént. Nov. 04, 2016 1:24 pm

Akkor most írok én is, csak vártam, nem akartam befolyásolni.

1. Kanon aktivitás

A kanon karaktereket szerintem leginkább az különbözteti meg az eredeti karakterektől, hogy jóval ismertebbek, sokak számára kedvelt karakterek, akik rajongókkal rendelkeznek. Az emberek szívesen játszanak velük. Ezért értelemszerűen kereslet is van rájuk, és ha valaki elvisz egyet, amivel aztán nem játszik, akkor mások elől veszi el a lehetőséget.
Én azt mondom, egy értelemszerű szabály legyen a kanonok aktivitására. Egyfelől, csak mert nem olyan gyakran reagol, valakinek ne legyen a kezéből kicsavarva a karakter - Ez szembemenne mindennel, amiben ez az oldal hisz. Másfelől, logikus elvárás, hogy legyen valamennyire aktív a játékos a kanon karakterrel. Ez egy olyan karakter, amivel csomag is jön. Sok esetben rengeteg játékbeli kapcsolat, más kanonokkal fűződik össze. Senki nem kényszerít senkit, hogy kanont vigyen, és ha valaki elviszi, akkor igenis legyen tisztában a csomaggal, amit kap. Mert ha csak jó érzés jóképű színész/színésznő arcával tetszelegni chaten és belebújni a cipőjébe, meg amúgy egy-egy kedvenc másik karakternek havonta dobni egy reagot, akkor ne vigye el a kanont.

Gondolkodva az előttem szólók kommentjein és a saját ésszerűenk tartott elvárásaimon, én azt mondom, kanonnal havonta minimum három reag, de legalább két játékban legyen az elvárás. És miért?
Mert a kanonok sztárok.
Ez így van. Nagyon sokan akarnak velük játszani, nagyon sok más karakter sztorija hozzájuk kapcsolódik. Ez a csomag része.

2. Kanon inaktivitása esetén

Elkészülés: Én is jónak tartom az egy hetes határidőt a karakter elkészülésére, ha kanon. Esetleg, ha nem elég, még egy hétvégét, pár napot lehet rá kérni, egységesen, ha már egy félkész elősztori fenn van. Mer' nem vagyunk szemetek. Ez legyen szerintem három nap alapesetben - És egy, ha más is sorban áll a karakterért.

Ha elkészült a kanon kari és nincs meg a havi aktivitás, akkor szóljunk neki. Ha a következő hónapban sincs ez meg, akkor tényleg lépni illene. Na most, ha ez egy olyan karakter, akivel azért néha jönnek reagok... Akkor kényes a helyzet, mert akkor kivennénk a játékos kezéből a karaktert. Ami megintcsak egy olyan dolog, ami szembemegy mindennel, amiben ez a fórum hisz. Tehát egyik oldalt van a fagyott, nem aktív karakter, másik oldalon az elv a játékos abszolút szabadságáról, és az, hogy az EBN egy safe place mindenkinek.
Ha nem játszik vele és eltűnt, akkor sokkal egyszerűbb. Mehet tovább a következő jelentkezőre a kanon. The Queen is dead - Long live the Queen.

Viszont egyvalamit fontosnak tartok: Ne legyen törölve a fiók semmiképp. Ez leginkább elvi kérdés: Ha bármilyen okból fiókot törlünk, az precedenst teremt. És ugye mi miért vagyunk? Hogy egy szabad és biztonságos fórum legyünk mindenkinek. Ha itt szembe kell nézzen játékos azzal, hogy törlik a fiókját játékbeli okból (Tehát nem súlyos megsértése az általános szabályoknak, mint jogsértés, zaklatás, cyberbullying, stb, hanem a játékszabályok alapján) akkor... EBN akkor veszti el a "safe place" jellegét.
Ezért azt indítványozom: Legyen inaktiválva, passzív jegelő részre rakva a kanon fiók, átnevezve.
Tehát ha mondjuk van egy elkészült... Bruce Wayne, és a játékos itthagyja és inaktív és kész, vége, akkor Bruce Wayne fiók legyen átnevezve Bruce Wayne1-re, és az inaktívok közé rakva. A következő ilyen fiók megkapja a Bruce Wayne2 címet.

Passziváló/jegelő szekciót tehát én is ajánlok.

Én sem értek egyet a Facebook-kontakt elvárással: Megintcsak arra utalnék, hogy EBN egy "safe place" és nem szeretnénk, hogy bárki kontrollálva érezze magát. Tehát én egy arany középútnak azt ajánlom: Egy olyan gyakran használt email cím kell a kanon játékosától, amit használ tényleg rendszeresen. Nem az frpg-re nyitott 12. darab writerpityu@rottyantottmail.mongólia hanem egy gyakran használt email cím. Ha ezen nem reagál a megkeresésre, akkor minden tekintetben éljen a kanon befagyás szabálya, mintha nemleges lenne a válasza a visszatéréséről való kérdésünkre.

Egyéb:
Krónika/napló számára most ott van a Naplók rész. Mindemellett, ugye, sok új anyag jelenik meg a karakterekkel - Háttérsztorijuk kihasít és berendez egy darabot a világból, legyen az mitológiai lények, történelem, stb vagy bármi kérdése. Erre ez után egy következő konzultációt hívnék össze, hogy hogyan rendezzük mindezt adatbázisba.
Sztori folytonosság: Szerintem nincs végső válasz arra, hogy egy kanonnak honnan kéne folytatnia a sztoriját. Ha valaki új jön, új ötletekkel, akkor hadd kapjon ugyanúgy tiszta lapot - Ellenben más a karakterével hadd számítson arra, ami már eddig megtörtént. Én azt mondom, valami konzultációs köztes út kéne. Az új kanon-birtokosnak prezentálni a már meglévő eseményeket, és ha valami nem jó neki, akkor valamilyen mesélői/kreatív megoldással keresni egy kompromisszumot.
Kanon karakterhűség: Én valahol Bucky és Maszk között foglalnék állást. Alapvetően a kanonok szerintem egy nagy rakás ötlethalmaz. Körvonalazott elképzelések kupaca. A legjobb, ha a készítő ezek közül válogatja össze a neki megfelelőt és aztán felépíti a karaktert. Minden történet interpretációja más. Nézzük a Marvelt: Vasember páncélja az egyik filmben kibírja Thor kalapácsának teljes erejét, hogy megzabálja egy űrpéniszrobotszörny, aminek kirobbantja az oldalát, hogy kiszabaduljon. Következő filmben elüti egy kamion és szétesik.
Odin egyes sztorikban, pl filmek, a jóságos, bölcs viking télapó. Más sztorikban, mint az új Thor, egy szexista, paranoiás, félig hibbant, agresszív, erőszakos, despota zsarnok.
Én azt mondom, a kanon hitelessége annyiban fontos, hogy a hozzá kapcsolódó más kanon karakterek sztoriját ne rúgja fel: Egy sztenderd, amire lehet számítani.
Merthogy vannak egyes sztorivázak, amiket érdemes tartani - És mindenre van kreatív megoldás. Ha valaki máshogy és másféle kanont hozna?
Párhuzamos univerzum, ahonnan átjön. És akkor lehet Cap nő, lehet Natasha Romanoff egy robot, lehet Thor sztriptíztáncos, vagy bármi. Vagy hozza az adott karakter titkolt testvérét, klónját, valami.
Egyvalami lenne jó: Ha nagyjából tartja az eredeti kanon karakter azokat a kereteket, amikben ki lett találva, hogy minden más karakter tudjon rá építeni. De ugye ez egy szabad fórum - Mesélői segítséggel minden ötlet szépen megoldható.

Mindez:
1. szigorúan szvsz
2. Szigorúan kanonokra.
Minden más karakterre, ami saját és eredeti, semmi ne vonatkozzon szerintem ezekből.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://earthbynight.hungarianforum.com
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 17
Join date : 2015. Sep. 24.
Tartózkodási hely : Róma
TémanyitásTárgy: Re: Fórummegbeszélés általános kérdésekről   Szomb. Nov. 05, 2016 4:04 pm

Aloha!

Csak röviden, mert szerintem előttem már elmondtátok kb ugyanezeket:

- ha valaki kanon karakterrel játszik, legyen felé elvárás egyrészt a karakteralkotási időt, másrészt a reagok gyakoriságát illetően (karakteralkotásnál én kb 3+1 hét időt adnék, utóbbi a türelmi idő, ha az illető jelzi, hogy jön, csak még nem, reagnál meg kb heti egy)
- ha egy kanon kari tulajdonosa előreláthatólag egy ideig nem tud játszani, és ezt előre bejelenti, akkor szerintem ugyanazt lehet tenni, mint asztali életút játékoknál: a player szól, hogy nem lesz, a mesélő pedig viszi a karaktert mint NPC-t
- ha egy kanon karakter inaktívvá válik, szólni a játékosnak - ha nem tud, vagy nem akar a továbbiakban játszani vele, akkor törlés helyett humánusabb (és validabb) megoldásnak látom, hogy a karaktert addigi sztorijaival, csomagként megkaphassa más jelentkező. Végtére is a kanon karaktereknek már a megalkotásuk pillanatában van kötött történetük, ennyi erővel nem oszt, nem szoroz, ha az itt lejátszott dolgait hozzácsapjuk
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 111
Join date : 2015. Sep. 20.
Tartózkodási hely : A fórumon mindenhol
TémanyitásTárgy: Re: Fórummegbeszélés általános kérdésekről   Hétf. Nov. 14, 2016 12:13 pm

Kedves mindenki!

Köszönjük a konstruktív válaszokat és a türelmet, végül hosszas tanácskozás után a vezetőség elfogadta a szabályzat bővülését.

A 2.14.-2.17. pontokkal bővült ki a fórum szabályzata, kanon karakterekre vonatkozóan.

Köszönjük még egyszer az intelligens és segítőkész véleményeket, így tényleg úgy tudjuk terelni a dolgokat, hogy olyan szabályok jöhessenek létre, amik a lehetőségeinkhez mérten a legjobban a fórum közösségének életéhez vannak szabva. Minden játékos és minden karakter szabadsága és biztonsága a legfőbb célunk - A kanon karakterek szabályzása is azért volt fontos, hogy ezek a népszerű karakterek dinamikusan legyenek használva, hiszen nagy rájuk a kereslet.

Nyugodtan forduljatok hozzánk további véleményekkel és kérdésekkel, és segítünk, amiben tudunk Smile

Hamarosan új kérdéssel fordulunk Hozzátok Smile Addig is legyetek továbbra is ilyen menők, mint eddig Cool
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://earthbynight.hungarianforum.com
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 26
Join date : 2016. Sep. 30.
TémanyitásTárgy: Re: Fórummegbeszélés általános kérdésekről   Kedd Nov. 15, 2016 3:17 pm

Nem hiszem, hogy fenyeget a veszély ilyen korosztály inváziójáról, de azért a biztonság kedvéért van egy felvetésem. Szerintem lehetne egy 14-es karika a visszafogott erotika, meztelenkedés, csókci, nem "direkt oda" tapogatás, stb meg az enyhébb (nem vér és belek szimfóniája) erőszakra, mint emberek összeverése, "sima" (nem fröcsög, nem esik szét) lövöldözésre, ilyenek. Mit gondoltok?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 75
Join date : 2016. Oct. 29.
TémanyitásTárgy: Re: Fórummegbeszélés általános kérdésekről   Kedd Nov. 15, 2016 4:34 pm

Azt hogy felesleges. Aki nem elég érett hogy ezt a helyén kezelje az nem is biztos, hogy itt játszik.
14-es karika? Minek hova? Mikor már a moziban is be engednek minden gyereket a horror filmekre. Mikor az alien vs predator filmeken csupa 12 éves üldögélt benn a vetítésen. Ez a számozás meg karikázás a leg leg leg nagyobb hülyeség. De őszintén én nem vagyok senkinek az őrzője. Ha valaki nyakig akar merülni 13 évesen a vérben akkor tegye. Különben is ez a számozás meg inkább csak egy figyelem felhívó tábla, hogy "héé kis taknyosok! itt valami olyan van amit nem szabadna látnotok, de mivel nincs rajta lakat nézzétek csak meg nyugodtan!"
A másik meg, hogy milyen prűdség ez a +18 as dolog is? Hogy elfogadottabb dolog a gyilkosság és a bántalmazás fogalma mint a saját fajunk ellenkező nemű tagját meztelen látni? Hahó! Csak én olvasok olyan statisztikát, hogy manapság a lányok 13 a fiúk 14,5 évesen vesztik el a szüzességüket átlagosan? Ezek után hová akarunk +18 azni? Tudom vannak sokan akik nem osztják az én nézőpontom. De az utcán sem látom a csöves feje felett a 16-os jelzést mikor nyilvánosan, pisál vagy hány vagy csak köpköd. De akkor sem mikor egy taknyos beszól és kurva anyázik.
A véleményem. A csúnya beszéd, az agresszió, fizikai erőszak, erotika mind a hétköznapjaink része amint kilépünk a lakásból. És akkor meg akarjuk magunkat fosztani az ilyen játék eszközöktől? Mikor csak egy amerika kapitány filmben átlag vagy 50 embert nyírnak ki. Vagy ha csak ki nyitod a blikk-et és rögtön ott a csöcsös csaj. Vagy egyet lapozva nagybetűkkel írják, hogy a berki heréjét ki vasalták.
Nem egy fórumon találkoztam vele, hogy valaki direkt olvasta a figyelmeztetés gyanánt 18+ jelzéssel ellátott erotikus játékot aztán meg szörnyülködött meg panaszkodott. Mást nem is olvasott el a játékból csak azt. Az embereket nem tudjuk meg menteni a saját butaságaiktól. Ezért ne legyek már akkor én meg rá kényszerítve hogy direkt felhívjam rá a figyelmet, hogy hol lehet szörnyülködni meg anyázni egy hozzászólás miatt. Ezek után biztos kiderül. Én maximum csak a +18 jelzést támogatom. A véleményem, hogy az értetlen kölykökre a szülőknek kell vigyázni és nekik kell rostálni, kontrollálni mit lehet mit nem. Ismerek olyan játékost akinél a szülők igen is megmondták 18 éves koráig, hogy max csak este 10-ig lehet netezi, és csak olyan oldalon engedték játszani ahol semmi 16+ os dologba nem futhatott bele. Szóval ne mi szívassuk már magunkat. Csak a hülyék hiszik azt, hogy a pornó oldalon egy 13 éves kölyök nem tud rá kattintani a "már elmúltam 18 éves" gombra.


Angry Joe Very Happy
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 23
Join date : 2016. Oct. 30.
Tartózkodási hely : Föld
TémanyitásTárgy: Re: Fórummegbeszélés általános kérdésekről   Kedd Nov. 15, 2016 11:09 pm

"...elfogadottabb dolog a gyilkosság és a bántalmazás fogalma mint a saját fajunk ellenkező nemű tagját meztelen látni."
Ezen már én is gondolkodtam, hogy miért, számomra teljességgel érthetetlen.

De hogy a témához is hozzászóljak: egyrészt nem hiszem, hogy annyira fiatal közönség áramlana ide csőstül, a tizenegynéhány éves korosztály jelentős részének elég más érdeklődési köre van; másrészt nem tudom, mennyire jártok moba, mmo vagy egyéb, viszonylag kompetitív, ám interakciót is követelő játékok közelében, de ami nyelvezet ott van, amellett simán elbújhatunk a szolid kardozós-meztelenkedős reagjainkkal szerintem Very Happy
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 140
Join date : 2016. Sep. 09.
Age : 101
Tartózkodási hely : Rémálmaidban...
TémanyitásTárgy: Re: Fórummegbeszélés általános kérdésekről   Szer. Nov. 16, 2016 12:47 am

Nos, a 14-es karikának semmi értelme. Hogy miért is? A Forumotionra/Hungarianforum regisztrálásakor elfogadja mindenki hogy 13 évesnél fiatalabb személy nem regisztrálhat magára a fórumra! (Legalábbis ha alapból beregisztrálsz egy fórumot ott kiírta anno még ezt, sőt kitétel is volt mostanság a magyarításnak "hála" ez eltűnt a szövegekből.) Nem a mi oldalunk, a fórum szabályzata tartalmazza hogy ettől fiatalabb korú személynek nincs itt keresnivalója! A 13 meg mindjárt 14, ergo addigra aki nem ért meg az nem itt fog megrontódni hanem elég kilépnie az utcára vagy csak szocializálódni... brutális irányba ment el a társadalmi visszafejlődés ami az eljövendő nemzedékek fiataljain simán lemérhető. Hozzám képest a saját öcsém - 7 év van köztünk - is már több mindent/hamarabb látott mint anno én, pedig nem vagyok szerintem vén még se prűd és jócskán láttam egy s mást életemben már.

Ha mindenáron akartok karikázni, akkor a 18-as jöhet az agresszió/brutalitás/szex/vérengzés/stb. jegyében, de én biztosan nem cenzúráznám le az oldalt a "kisebbek" miatt. Egyrészt ez a karakterek életének szerves része... mármint nézzetek csak rám, Bucky egy két lábon járó gyilkológép ha WS teleshop üzemmódban tolja! Másrészt valóban, az efféle jelölés általában felhívás keringőre és azok is elolvassák direkt/csakazértis alapon ezeket a posztokat, akikre nem is tartozna/nem nekik való volna a tartalom. Kiszűrhetetlen, hogy kiskorú júzerek mit olvasnak a fórumon; kivéve ha valaki direkt +18-as zárt részlegben játszik ki ilyesmit. Ez viszont felvet egy olyan problémát is, hogy egyrészt júzeri identitást kell csekkolni (mert igenis kell az a fránya fb-s elérhetőség, hogy tudd igazolni ki vagy és hány éves! Razz) másrészt meg a +18-as főleg erőszakos tartalom kb. bárhol előfordulhat játék közben - ismét csak önmagammal tudok példálózni - néhány poszt erejéig. Emiatt az egész full játékot, főleg ha előzőleg nem is volt direkt betervezve csak "az élet hozta" és kialakult egy ilyen szituáció nem épp volna jó elzártan egy +18-as szekcióba száműzni.

Szóval én azt pártolom, hogy karikából +16-os a light, +18-as a rough tartalmú posztok elejére piros kijelzéssel legyen ha olyan a tartalom, adott esetben egy egységes sablon alapján a trigger warning is ildomos lenne - pl. felnőtt tartalom, erőszak, bántalmazás, (karakter)halál, epilepszia roham gyanú, depresszió, öncsonkítás, szexuális devianciák és fétisek, stb. - ha jelölve volna, így aki pl. nem bírja a depressziós posztokat meg ha valaki mittomén vagdossa magát az tudja hogy most ez vár rá és ne kelljen elolvasnia azt. Abból, hogy +18 a többség úgyis csak a szexualitás részre asszociál a kicsiknél, holott zéró szexualitással is simán lehet olyan komoly tartalmat összehozni ami nem biztos hogy mindenki gyomrának való! (Szvsz. ez tumblren prímán működik és szerintem fontos hogy odafigyeljünk egymásra ilyen módon is, sőt ez még illeszkedne az oldal profiljába is mint safe place. Wink
BTW a már többször emlegetett tagelős rendszer bevezetését javaslom, többek között erre is megoldás lenne!)
A trágárság is a csomag része természetesen, de én pl. kicsillagozok/speciális karaktereket használok akár betűmódosítást is amivel nem olyan egyértelmű mit is írtam oda. Régi megszokás/berögződés, amit még 9 év szerepjáték alatt szedtem össze. Valami hasonló jelölésmóddal/korrekcióval simán jöhetne szerintem ez is gond nélkül nem kellene semmit kitiltogatni.

A 14-es, de még a 16-os is feleslegesnek érződik a mai világban a való életben ért impulzusok mellett maszkos barátom, inkább a 18-as dolgokra koncentrálnék a helyedben ha mindenképpen erénycsőszködni szeretnél. Wink

Hail HYDRA! Twisted Evil
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 35
Join date : 2016. Sep. 04.
TémanyitásTárgy: Re: Fórummegbeszélés általános kérdésekről   Szer. Nov. 16, 2016 8:55 am

Én hajlanék a dologra, de látom tényleg nem sok teteje van.

Joe, egy picit finomabban is lehet fogalmazni még ha indulatosak is vagyunk ;-)

Összességében attól h a világ arra megy amerre, nem feltétlen kell beallnunk a sorba. Mi még mutathatnánk jó példát és oda figyelhetnénk a 14-18 közötti korosztályra.
De....
offline olvastam a hsz-eket, tabletrol, legalul reklám két férfi színész egymás ajkán csüngve(10 színész akiről nem gondolnád h meleg), ott döntöttem el h fölösleges.
16-18-as karika + megjegyzés arra tényleg jó h aki nem akar valamilyen tartalmat olvasni az ezeket ki tudja hagyni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 26
Join date : 2016. Sep. 30.
TémanyitásTárgy: Re: Fórummegbeszélés általános kérdésekről   Szer. Nov. 16, 2016 10:01 am

Dzsó, Büki!

Kezdeném azzal, hogy kösz, ha én vagyok a f@sz, mert felvetettem! Very Happy Minden esetre itt megengedett a gondolkodás, sry, ha ezzel valakit sokkolok. Azt meg pont leszarni, hogy mit kap az utcán vagy a családjában a gyerek, ha rád mutogatnak, hogy miattad hozzáfért valamihez, amihez nem kéne. Szóval félreértés ne essék, nem a játékosokat akarom b@sztatni (igen, én is cenzúrázok), csak a "széf plész" jelleget védeném. Számotokra is.

Dzsó írta:
elfogadottabb dolog a gyilkosság és a bántalmazás fogalma mint a saját fajunk ellenkező nemű tagját meztelen látni.
Igen, jó nagy baromság, így működik az amcsi szabályozás. Idehaza a véres dolgokért is bőven meghághatnak tejszínen, ha nem megfelelő közönség elé tárod.

Dzsó írta:
Ezért ne legyek már akkor én meg rá kényszerítve hogy direkt felhívjam rá a figyelmet, hogy hol lehet szörnyülködni meg anyázni egy hozzászólás miatt.
Hát nem, felhívni nem kell rá. Ha meg akkora zöldség, hogy erre utazik, kezdjen csak el nyafogni... Én leszek az első, aki ezt megbeszéli vele. Diplomatikusan, persze.

Büki írta:
Ha mindenáron akartok karikázni
Nem, nem akarunk minden áron karikázni. Én a négyzetet bírom, az jobb. Meg a kockát, csak ha átviszed a monitorod a rajzeszközzel, akkor jöhet a "ha ezt a kupont kivágja, vehet egy új monitort" játék.

Büki írta:
nem épp volna jó elzártan egy +18-as szekcióba száműzni
Nem tudom, kitől hallottál ilyet, de tényleg. Szerintem jelzés a reagnál bőven elég mindenre, nem kell más helyre írni őket.

Büki írta:
Szóval én azt pártolom, hogy karikából +16-os a light, +18-as a rough tartalmú posztok elejére piros kijelzéssel legyen ha olyan a tartalom, adott esetben egy egységes sablon alapján a trigger warning is ildomos lenne - pl. felnőtt tartalom, erőszak, bántalmazás, (karakter)halál, epilepszia roham gyanú, depresszió, öncsonkítás, szexuális devianciák és fétisek, stb. - ha jelölve volna, így aki pl. nem bírja a depressziós posztokat meg ha valaki mittomén vagdossa magát az tudja hogy most ez vár rá és ne kelljen elolvasnia azt. Abból, hogy +18 a többség úgyis csak a szexualitás részre asszociál a kicsiknél, holott zéró szexualitással is simán lehet olyan komoly tartalmat összehozni ami nem biztos hogy mindenki gyomrának való!
Oké, egy pont a Hollóhaj(hát?)nak, ez konstruktív.

Büki írta:
a már többször emlegetett tagelős rendszer bevezetését javaslom
Tudsz erről linkelni valami leírást? Vagy a facebookos hashtag-hashtag-megtegellek-hashtag módira gondolsz?

Büki írta:

ha mindenképpen erénycsőszködni szeretnél
Ha A, akkor B. Nem A.

Ha mindenképpen kötözködni szeretnél, mond, hogy zöld vagyok. Tessék, mond a képembe! Very Happy

(Nem vagyok sértődős, meg az se zavar, ha leszavaznak. Csak ne lássatok bele olyat, amit nem írtam le. Az viszont felb@sz, ha valaki hobbiból köt bele valamibe, és az nem beton. Mondjuk ha szeretnétek, ennyire frusztráltak vagytok, leszek céltábla. Felfújom a seggem, ééééééés..... Vagy mondjuk dudálok)

Vin írta:
Joe, egy picit finomabban is lehet fogalmazni még ha indulatosak is vagyunk ;-)
Ne véggyé meg, miezmá? Biztos lehengereltem. Az úthenger meg faaaaááááaáaáaáaáaááááj. Én is beduzzognék. Very Happy

Buksikat nem fájlalni! Nagy a zöld pofám, de szeretek mindenkit! Razz Very Happy bounce
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 111
Join date : 2015. Sep. 20.
Tartózkodási hely : A fórumon mindenhol
TémanyitásTárgy: Re: Fórummegbeszélés általános kérdésekről   Szer. Nov. 16, 2016 10:13 am

Ha megengeditek, hadd képviseljek most egy keményebb és engesztelhetetlen álláspontot.

A fórum szabályzat jelenleg az 1. Általános szabályok között így tér ki minderre:

1.2. A fórumon felnőtt tartalom közzététele lehetséges, annak közlése és ahhoz hozzáférés 18. életévét betöltött tagok számára megengedett. A regisztrációval a résztvevő elfogadja, hogy mindent megtesz ennek a szabálynak a betartása végett. Felnőtt tartalomhoz hozzáférés csak 18. életévét betöltött résztvevők számára megengedett, a regisztrációval a résztvevő arról nyilatkozik, hogy ezt tudomásul vette.
Felnőtt tartalomnak minősülnek a következők, (ám nem kizárólagosan): Szexuális témák, szexualitás képszerű leírása, erőszak, erőszakos cselekmények leírása, vér és fizikai brutalitás leírása, pszichológiailag megviselő témák, fegyverek, durva nyelvezet.
Az ilyen témákban tartalmat létrehozó résztvevő köteles erre felhívni a figyelmet a téma, vagy a hozzászólás elején pirossal kiemelve a "18+ Felnőtt tartalom" felírást.Minden tisztelettel, a személyes véleményeknek ebben az egy tekintetben sok helye nincs.

Ezen a fórumon a fórum fenntartói, azaz mi, a vezetőség tartozunk felelősséggel. A médiát minden más területen szabályozó jogi környezet nagyon világos az erőszak és a szexualitás témájában, amikor az felnőtt tartalomnak minősül.

Ezért továbbra is tartom ezt az álláspontot, és ebben hajthatatlan vagyok.
- Szex, szexualitás és erotika,
- Erőszak, gyilkosság, erőszak képszerű leírása, vér és felkavaró részletek,
- Fizikai brutalitás
- Pszichológiailag megviselő témák

Ezekben a témákban igenis, kell a 18-as karika, mert felnőtt tartalom. Nem túl megviselő. Ha előkerülnek játék közben, tessék a címbe csak kirakni a 18+ jelzést. Ennyi.
Lehetnek itt 18 év alattiak. És nem azért van ez a szabályozás, mert egy 17 éves lelki fejlődését megakasztaná, ha szex leírását olvassa. Hanem azért, mert a szabály az szabály és nem akarunk felesleges támadási felületet biztosítani magunk ellen.

Hozzáfűzöm, még valami:

Van egy felszabadító jellege is ennek a karikának. Amikor kikerül, akkor mehet. Ameddig a két (vagy több) játékos el akar menni felnőtt témákban. Sok helyen szabályozás tiltja az erotikus játékot, vagy a túl véres leírást, vagy futottam már bele végtelenül kirekesztő módon a homoerotikus játékok tiltásába is.

Mint tudjátok, itt szabadság és biztonság a célunk.
Ezért, hogy mindenki biztonságban legyen, annyit kérünk, rakjátok ki a 18-as karikát, amikor ott a helye. Ennyi. Nem szólunk bele amúgy a tartalomba. Szabadok vagytok.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://earthbynight.hungarianforum.com
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 75
Join date : 2016. Oct. 29.
TémanyitásTárgy: Re: Fórummegbeszélés általános kérdésekről   Szer. Nov. 16, 2016 4:52 pm

18+
Ahoj Very Happy
Bocsi tegnap bennem is nagyobb volt a feszkó mert azt szinte rögtön meló után írtam. Very Happy
Én sem akartam senkit megsérteni. A nyelvezetem meg néha észre sem veszem, mert tipikus pasis melóban dolgozom, ahol reggel úgy köszönnek egymásnak a srácok, hogy "szevasz p*cs kalap" Very Happy
De akkor nekem egyszerű a dolgom mert akkor minden hozzászólásom elejére oda írom a 18-at Very Happy
A karakterem alapja a halál XD

not so angry Joe Very Happy
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 111
Join date : 2015. Sep. 20.
Tartózkodási hely : A fórumon mindenhol
TémanyitásTárgy: Re: Fórummegbeszélés általános kérdésekről   Szer. Nov. 16, 2016 5:56 pm

Hát ha simán hamburgerezik, vagy valami egyszerű verekedés van, azért nem kell. Csak ha tipik 18 feletti dolog van. A szexuális tartalom sem, szerintem, a szájra puszinál kezdődik. Vagy két karakter közti smárolásnál. Azt a gyerek látja az utcán. Hanem az, amit (jobb esetben) csukott ajtók mögött csinálnak az emberek. Na az a 18+. Meg amire a hírekben mondanák, hogy gyerekek ne nézzék mert kemény lesz.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://earthbynight.hungarianforum.com
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 140
Join date : 2016. Sep. 09.
Age : 101
Tartózkodási hely : Rémálmaidban...
TémanyitásTárgy: Re: Fórummegbeszélés általános kérdésekről   Szer. Nov. 16, 2016 9:45 pm

Maszk írta:
Dzsó, Büki!

Kezdeném azzal, hogy kösz, ha én vagyok a f@sz, mert felvetettem! Very Happy Minden esetre itt megengedett a gondolkodás, sry, ha ezzel valakit sokkolok. Azt meg pont leszarni, hogy mit kap az utcán vagy a családjában a gyerek, ha rád mutogatnak, hogy miattad hozzáfért valamihez, amihez nem kéne. Szóval félreértés ne essék, nem a játékosokat akarom b@sztatni (igen, én is cenzúrázok), csak a "széf plész" jelleget védeném. Számotokra is.

Nem, félreérted egyáltalán nem így értettem... inkább poénkodásnak szántam az odaszúrásokat/floclizást. Hé, én a Tél Katonája vagyok, engem kevés dologgal lehet sokkolni annak is leginkább Steve-hez van csak köze! Razz Igen, vágom hogy a safe place jelige miatt vetetted fel, csak feleslegesnek látom a dolgot. Aki ide jön vagy bármelyik fórumra az tudja mit vállal... 14-es karika felesleges, a többit meg vázoltam.

Maszk írta:
Büki írta:
Ha mindenáron akartok karikázni
Nem, nem akarunk minden áron karikázni. Én a négyzetet bírom, az jobb. Meg a kockát, csak ha átviszed a monitorod a rajzeszközzel, akkor jöhet a "ha ezt a kupont kivágja, vehet egy új monitort" játék.

*hasát fogja úgy röhög*

Maszk írta:
Büki írta:
nem épp volna jó elzártan egy +18-as szekcióba száműzni
Nem tudom, kitől hallottál ilyet, de tényleg. Szerintem jelzés a reagnál bőven elég mindenre, nem kell más helyre írni őket.

Az általam felvetett - fiatalkorúaktól elzárt 18-as - szekció kapcsán jegyeztem meg a dolgot, nem állítottam hogy te ilyen mondtál volna. Razz Voltam már olyan oldalon, ahol külön csoport volt a +18-as és oda kellett minden ilyen tartalmat tartalmazó játékot írni, hogy a "kicsik" ne láthassák. De pl. a júzerek korát nem ellenőrizték megfelelően, sokan így is bejutottak a fiatalok közül tehát semmi értelme nem volt kb.
Please ne adj dolgokat a számba, mert a zsebeidet ismerve utána mehetek szappannal szájat mosni. x"D

Maszk írta:
Büki írta:
Szóval én azt pártolom, hogy karikából +16-os a light, +18-as a rough tartalmú posztok elejére piros kijelzéssel legyen ha olyan a tartalom, adott esetben egy egységes sablon alapján a trigger warning is ildomos lenne - pl. felnőtt tartalom, erőszak, bántalmazás, (karakter)halál, epilepszia roham gyanú, depresszió, öncsonkítás, szexuális devianciák és fétisek, stb. - ha jelölve volna, így aki pl. nem bírja a depressziós posztokat meg ha valaki mittomén vagdossa magát az tudja hogy most ez vár rá és ne kelljen elolvasnia azt. Abból, hogy +18 a többség úgyis csak a szexualitás részre asszociál a kicsiknél, holott zéró szexualitással is simán lehet olyan komoly tartalmat összehozni ami nem biztos hogy mindenki gyomrának való!
Oké, egy pont a Hollóhaj(hát?)nak, ez konstruktív.

Igyekszik az ember katonája... Wink

Maszk írta:
Büki írta:
a már többször emlegetett tagelős rendszer bevezetését javaslom
Tudsz erről linkelni valami leírást? Vagy a facebookos hashtag-hashtag-megtegellek-hashtag módira gondolsz?

Erről beszélek, ami lényegében igen hasonlatos az FBs hastag/felhasználó tag funkcióhoz.
http://help.forumotion.com/t141431-how-to-activate-tagging-in-notifications?highlight=tagging
Ha kell segítség hogy kell beüzemelni ACPben vagy hogy miként működik és nem megy az angol/fordítás szóljatok magyarázom! ^^

Maszk írta:
Büki írta:

ha mindenképpen erénycsőszködni szeretnél
Ha A, akkor B. Nem A.

*értetlenül pislog, ezt most nem vágja*

Maszk írta:
Ha mindenképpen kötözködni szeretnél, mond, hogy zöld vagyok. Tessék, mond a képembe! Very Happy

(Nem vagyok sértődős, meg az se zavar, ha leszavaznak. Csak ne lássatok bele olyat, amit nem írtam le. Az viszont felb@sz, ha valaki hobbiból köt bele valamibe, és az nem beton. Mondjuk ha szeretnétek, ennyire frusztráltak vagytok, leszek céltábla. Felfújom a seggem, ééééééés..... Vagy mondjuk dudálok)

Buksikat nem fájlalni! Nagy a zöld pofám, de szeretek mindenkit! Razz Very Happy bounce

Nem, eszemben sincsen kötözködni... mi vagyok én beton? o.O Csak poénkodtam pusztán, mert azt gondoltam bírod a gyűrődést ha már gumiból van az arcod Jim Carry-szökevény! Razz
Mink is cejetünk nagy ződ viccös embör!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 26
Join date : 2016. Sep. 30.
TémanyitásTárgy: Re: Fórummegbeszélés általános kérdésekről   Csüt. Nov. 17, 2016 10:23 am

Bírom én a viccet, na. Smile Úgy éreztem, kicsit félreérti valaki a szerepemet, az zavart egy kicsit. Sértődés nincs, mérges nem vagyok. Az egyáltalán nem ilyen... Twisted Evil

Lényeg: Ha csesztetni akarom a népet, fingok egyet, akár írásban. Utálom a fölösleges adminisztrálást, szabályozást, szóval egy erre vonatkozó javaslat tőlem csak nagyon indokolt esetben bukik ki. Ilyen az pl, hogy játékosokat vagy a fórum vezetését elővehetik-e a tartalomért. Nem kell aggódni, a karakter ruhaméretét meg vérnyomását nem kell kiírni a reagok alá, ezt garantálom. Smile

Ezt a taggelős dolgot megnézzük, még valami jó is kisülhet belőle. bounce
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 137
Join date : 2016. Sep. 27.
Tartózkodási hely : New York
TémanyitásTárgy: Re: Fórummegbeszélés általános kérdésekről   Csüt. Nov. 17, 2016 10:29 am

Ha már vér meg miegymás...

Mennyire kell véresnek lennie egy hozzászólásnak, hogy már korhatáros legyen? Mert az a helyzet, hogy Clay néha átmehet borszakértőbe, mikor spriccel körülötte a sok piros folyadék...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 61
Join date : 2016. Sep. 19.
TémanyitásTárgy: Re: Fórummegbeszélés általános kérdésekről   Csüt. Nov. 17, 2016 12:18 pm

Sziasztok,

na én is beszólok ide már, lássátok, hogy nem haltam meg, csak kifolyik az élet a kezeim közül perpillanat, és nem tudok visszazuttyanni a kerékvágásba. -.-

Én csak a véleményem írom le, ti vagytok a főnökök:) Mindenesetre úgy gondolom, hogy oké, van ez a dolog a fiatalkorúak védelmében, amit illik betartani (még akkor is, ha roppant álszent, nem Maszk, nem a felvetésed, teljesen helyénvaló volt, hanem ez a társadalmi elvárás, végtére is a cigibolton is már ott a 18as karika, aminek lássuk be semmi értelme... Very Happy Ja és igen, fontos nekem a fiatalkorúak védelme, tanulmányaimat tekintve pedagógus vagyok Very Happy) másrészt azt gondolom, hogy fórum témájából adódóan egyértelmű, hogy itt ilyen játékok is előfordulnak. Ezek az emberek (vagy hívjuk őket akárhogy) ölnek. Harcosok, szóval biztos nem mindig szalonképesen beszélnek. És biztos vagyok benne, hogy egy jó harc után, ha nő nincs, akkor keresnek egy hivatásost, és azzal vezetik le a feszkót. (Nézzük meg a katonákat a történelem során, na persze Steve-et kivéve!Very Happy)

DE azzal egyetértek, hogy ha kirakod a játékodra, hogy 18+-os, az felhívás keringőre, mert abban a pillanatban mindenki rárepül (tisztelet a kivételnek, bár, ahol van nézettség számoló, gyakran észrevettem, hogy az olyan játékom sokkal nagyobb nézettséget generál).
Másrészt, azért nem szeretem ezt a megoldást, mert nem feltétlenül úgy indítok egy játékot, hogy "márpedig ezek most csinálni fogják" hanem... valahogy belecsúsznak. Smile))) és akkor elfelejtődik kitenni a karika, vagy ú, utólag ki kell tennem, stb.
(Igen, én a szexet sokkal inkább beleszámítom a 18+ba, mint az öldöklést, mert szerintem ez utóbbit sokkal lazábban kezeli a rajzfilmkultúra. Kérdés, hogy ez jó -e vagy rossz)
Pár éve játszottam egy fórumon, amiről kiderült, hogy 14-15 éves kislányok csinálták, nagyon profin, hihetetlen mód kezelték az öldöklést, de az intimitástól azért irultak pirultak, (basszus ez most pedon hangzott mi?Very Happy) szóval csak a tapasztalataimról beszélek Smile

Ha én lennék a döntéshozó szerv, én valószínűleg azt csinálnám, hogy a fórumleírásba kitenném, hogy "oldalunkon 18+os tartalom előfordulhat" vagy valami ilyesmi, aztán hajrá mindent bele.

Persze nem én vagyok a döntéshozó szerv, és ez pedig a véleményem volt, úgy lesz, ahogy rendelkeztek, követni fogom az utasításaitokat Wink
ahogy jó katonához illik.

Maradok őszinte hívetek.Smile
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 111
Join date : 2015. Sep. 20.
Tartózkodási hely : A fórumon mindenhol
TémanyitásTárgy: Re: Fórummegbeszélés általános kérdésekről   Csüt. Nov. 17, 2016 1:53 pm

Érhtető, amit mondtok, és tökéletesen megértem, ha feleslegesnek tartjátok, hogy minden egyes felnőttesnek tűnő téma el legyen zárva 18 év alattiaktól. Tökéletesen kontraproduktív lehet, mert egy 17 éves 110% hogy rákattint arra, amire ki van írva, hogy ne tegye, főleg, ha szexről van szó.


Viszont. A mostani szabályozás egy célt szolgál: Az uralkodó internetes és általában médiára vonatkozó szabályozásnak megfelelés. A tévében kinn van, ha kell legyen a 18-as karika, online sajtóban is, és az interneten mondjuk az erotikus videómegosztó helyeken kinn van, hogy 18 év alatt tilos belépni - És ez mikor akadályozta meg a tizenéveseket, hogy... Videót nézzenek... For research purposes?


Egyszerűen azért is megvan ez a szabály nálunk, hogy mindenki védve legyen. Ha egy tizenéves idetéved és beregisztrál és játszik, az egy dolog. De nézzük azt, hogy

1. Tizenötéves Derp beregisztrál az oldalra és olvasgat egy fincsi erotikus játékot.
2. Tizenötéves Derp lemegy a konyhába egy szendvicsért. Anyukája, Derpné behozza a frissen mosott ruhákat és leteszi az ágyra. Meglátja a monitort és beleolvas, mit bongészik ez a köpök.
3. Derpné teljesen kiakad, hogy az interneten miféle erotikus dolgok vannak és dühösen fellép.
...
5. Shitstorm.


De ha kinn van az oldalon, hogy 18 feletti tartalom, és a téma, amit megnyitott Derp, ott van, hogy 18 felettieknek szól, akkor kisebb az esélye, hogy birodalmi rohamosztagosok kopogtatnak az ajtón valami komoly hivatalos papírral.

...

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://earthbynight.hungarianforum.com
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 111
Join date : 2015. Sep. 20.
Tartózkodási hely : A fórumon mindenhol
TémanyitásTárgy: Re: Fórummegbeszélés általános kérdésekről   Kedd Nov. 29, 2016 3:31 pm

Sziasztok!

Következő megbeszélésre váró kérdés. Egyikőtökkel, másikótokkal már ez előkerült, és meg akarjuk kérdezni az egész közösséget.

Mint tudjuk, több univerzumból érkezhetnek ide kanon karik.
Másfelől, ezeknek a kanonoknak vannak háttereik: Cégeik, szervezeteik, ellenfeleik, szeretőik, történetük.
Ezen kívül sokszor headcanon-ökkel látjátok el őket: A saját verzió kialakítása közben jöhetnek új ötletek, részletek. Plüssmaci a párna alatt, amit Bruce Wayne senkinek nem vall be, kedvenc hajzselé, amitől Clark Kent homokán megáll az a kis tincs, vagy bármi más.

Harmadrészt, sok érdekes saját alkotású karakter van, amik akár kanon univerzumok sztorijaiba belenyúlnak, akár saját szellemi munkával új dolgok jönnek létre.

Minderre egyre nehezebb lesz építeni, úgy, hogy követhető is legyen. Ha egy Amerika Kapitány története átírja részben a második világháborút, akkor nem lenne jó, ha mondjuk egy másik karakter meg a nácikat konkrét démonoknak írja le, akiket titokban templomosok agyabugyálnak el... Vagy ilyesmi.
Jó lenne az ide érkező karakterek, történetek, alkotások, kanon és nem kanon, háttértudást, mint országok történelme, szervezetek, cégek, fajok, különleges fegyverek, titkos plüssmackók, a legjobb nutellás palacsintát felszolgáló sarki bisztró, stb. tudást egységesen adatbázisba gyűjteni, amit mindenki könnyen és gyorsan fel tud csapni, ellenőrizve, a mi színes és nagyon sokrétű Földünkön most akkor mi hol, mikor és hogy van.

Személy szerint a nem titkolt célom az, hogy mindenkinek az ötlete, alkotása, elképzelése egymás mellett szépen helyet kapjon, és a Földünk úgy álljon össze, mint egy hatalmas mozaik, sok, érdekes, izgalmas színnel, több szinten. Hol sötét, hol világos, hol színes, hol éles kontúrokkal.

Erre kell egy adatbázis.Mit gondoltok erről? Hogy rendezzük adatbázisba a fórumon meglévő, mindenfelé szétszórt tudást, adatot és háttérinformációt?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://earthbynight.hungarianforum.com
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 140
Join date : 2016. Sep. 09.
Age : 101
Tartózkodási hely : Rémálmaidban...
TémanyitásTárgy: Re: Fórummegbeszélés általános kérdésekről   Szomb. Dec. 03, 2016 4:31 pm

Eax írta:
Sziasztok!

Következő megbeszélésre váró kérdés. Egyikőtökkel, másikótokkal már ez előkerült, és meg akarjuk kérdezni az egész közösséget.

Mint tudjuk, több univerzumból érkezhetnek ide kanon karik.
Másfelől, ezeknek a kanonoknak vannak háttereik: Cégeik, szervezeteik, ellenfeleik, szeretőik, történetük.
Ezen kívül sokszor headcanon-ökkel látjátok el őket: A saját verzió kialakítása közben jöhetnek új ötletek, részletek. Plüssmaci a párna alatt, amit Bruce Wayne senkinek nem vall be, kedvenc hajzselé, amitől Clark Kent homokán megáll az a kis tincs, vagy bármi más.

Harmadrészt, sok érdekes saját alkotású karakter van, amik akár kanon univerzumok sztorijaiba belenyúlnak, akár saját szellemi munkával új dolgok jönnek létre.

Minderre egyre nehezebb lesz építeni, úgy, hogy követhető is legyen. Ha egy Amerika Kapitány története átírja részben a második világháborút, akkor nem lenne jó, ha mondjuk egy másik karakter meg a nácikat konkrét démonoknak írja le, akiket titokban templomosok agyabugyálnak el... Vagy ilyesmi.
Jó lenne az ide érkező karakterek, történetek, alkotások, kanon és nem kanon, háttértudást, mint országok történelme, szervezetek, cégek, fajok, különleges fegyverek, titkos plüssmackók, a legjobb nutellás palacsintát felszolgáló sarki bisztró, stb. tudást egységesen adatbázisba gyűjteni, amit mindenki könnyen és gyorsan fel tud csapni, ellenőrizve, a mi színes és nagyon sokrétű Földünkön most akkor mi hol, mikor és hogy van.

Személy szerint a nem titkolt célom az, hogy mindenkinek az ötlete, alkotása, elképzelése egymás mellett szépen helyet kapjon, és a Földünk úgy álljon össze, mint egy hatalmas mozaik, sok, érdekes, izgalmas színnel, több szinten. Hol sötét, hol világos, hol színes, hol éles kontúrokkal.

Erre kell egy adatbázis.Mit gondoltok erről? Hogy rendezzük adatbázisba a fórumon meglévő, mindenfelé szétszórt tudást, adatot és háttérinformációt?

1.) Az oldalon egy külön alfórumba gyűjtve hozzunk létre témákat/topikokat, illetve az átfedések miatt (mivel egy téma több helyhez is fog kötődni nyilvánvalóan) a korábban már emlegetett hastag rendszer bevezetését javaslom ehhez a verzióhoz:

James Barnes írta:
Erről beszélek, ami lényegében igen hasonlatos az FBs hastag/felhasználó tag funkcióhoz.
http://help.forumotion.com/t141431-how-to-activate-tagging-in-notifications?highlight=tagging
Ha kell segítség hogy kell beüzemelni ACPben vagy hogy miként működik és nem megy az angol/fordítás szóljatok magyarázom! ^^

2.) Wikián egy rendes adatbázist létrehozni és amit csak regisztrált tagok tudnak módosítani. Nyilván akinek nincs felhasználói profilja annak ehhez létre kéne hoznia egyet, de pikk-pakk megvan és nem egy nagy ördöngősség a dolog igazából és sokkal átláthatóbb volna, mint a fórumon. Van olyan szerepjátékos oldal, amelyik rendelkezik wikiával (27es szoba, X-men reneszánsz, stb.) mivel felismerték a hasznosságát a dolognak.
Pl.: (Hogyan is néz egy ilyen ki:)
http://hu.xmenreneszansz.wikia.com/wiki/Kezd%C5%91lap

3.) Tumblr oldal, és azon belül is tagelős rendszerrel a posztokat megkülönböztetni, valamint navigációs külön oldalon összesíteni a dolgokat. Így, ami több helyre is tartozik több helyen is jelen tud lenni. Pl. Elise a Bosszúállóknál és Asgardiaknál is jelen van, stb.

Vélemény?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hi dear, my name is
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Fórummegbeszélés általános kérdésekről   

Vissza az elejére Go down
 
Fórummegbeszélés általános kérdésekről
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» A Vérfarkasokról általában
» Bevezető és általános tudnivalók
» Általános világleírás

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Earth by Night FRPG :: Earth By Night Klub :: Klubhelyiség-
Ugrás: