FRPG
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Lorna Dane

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 13
Join date : 2016. Oct. 24.
TémanyitásTárgy: Lorna Dane   Hétf. Okt. 24, 2016 1:50 am

Név: Lorna Sally Dane
Alias: Polaris
Avatar: Amber Heard
Adatok: 17 éves
Karakter-alkotó pontok: :
Plusz egy nyelv: Lorna egész jól beszél németül, mivel X Professzor fontosnak tartotta, hogy legalább ennyivel hozzájáruljon ahhoz, hogy a kislány visszataláljon a gyökereihez. (0 pont)

Alapszintű ismeret: Ez most hülyén fog hangzani, és valószínű nem is számít ide, de de titokban, a youtube előtt megtanult mindenféle erotikus vetkőzőszámot, mert ügynöknő akar lenni egyszer, és úgy látta a kémfilmekben, hogy a legjobb sztorik mindig a bárokban kezdődnek...  (0 pont)

Fegyverhasználat: Nagyon érdeklik a revolverek, a birtokon megtanult bánni velük lent a kiképző pincében, ahol persze csak felügyelet mellett gyakorolhat. (0 pont)

Képességek: mágneses mezők irányítása, fémek manipulálása. Még van hova fejlődnie, de mivel második generációs mutáns (Magneto lánya), ezért alapból is igen erősek a "kezdetek" nála. (3 pont)
Foglalkozás: gimis, mellette meg amit ér, pincérkedés, bolti kisegítés, mikor mi.

Titulus: -

Tudnivalók: Mint fentebb említésre került, Lorna a nagy Magneto, és egy fiatal légiutaskisérő rövid románcából született, örökölve nemzőatyja képességeit. Kívülről mi sem látszott rajta, gyönyörű, cserfes szöszke kislány volt, mindig elkísérve édesanyját a repülőutakra, azonban egyszer tragédia történt : a gép lezuhant, a rémült kislány képessége meg napvilágot látott, és ezzel megmentette őt - Lorna volt az egyetlen túlélő a repülő roncsában. Xavier professzor kastélyában nevelkedett, a többi mutáns gyerek között.
Képessége megjelenésével a külseje is módosult egy aprósággal: a haja zöldre változott, ezt azonban, ahogy kamaszodik, mindig igyekszik elrejteni különféle hajszínezők mögé.Előtörténet:

- Itt vagy Lorna? Bocsánat, hogy rádtörtem, csak meg akartam nézni, minden rendben e. De akkor...
- Szép vagyok, Xavier professzor?
- szegezem neki a kérdést, és nem hagyom, hogy tapintatosan becsukja az ajtót, és elkerekezzen.
- Persze, hogy szép vagy, Lorna, és a mi kicsi Lornánk napról -napra szebb lesz. - Xavier professzor hangja ellágyul, mint mindig, amikor a buta hisztis kiskölykökhöz beszél.
- Jaj ne kábítson már, Professzor - vágok közbe, hiszen hamar elvesztem a türelmemet. - Zöld a hajam.
- Ne szégyelld.
- mondja szeliden. - Ez is csak különlegesebbé tesz.
- Röhögnek
- mondom, és dühös könnyek szöknek a szemembe. - Nem tűröm, hogy röhögjenek rajtam. - csitítóan közelebb gurul, felnyúl, és két tenyerébe veszi az arcomat.
- Figyelj ide Lornácska. Gyönyörű nagylány vagy, és egyébként is mindenki ilyen hajkoronáról ábrándozik. Édesanyádtól örökölted, hogy ilyen dús, ugye?- tudja, hogy ha a mamára tereli a szót, akkor könnyen kezelhetővé válok.
- Igen. - vonok vállat. - és az orrom is tisztára az övé, ugye?
- Megengeded? -
kérdezi, és szemét lehunyva koncentrál az emlékképeimre a mamáról. - Nagyon szép nő volt édesanyád, és napról napra jobban hasonlítasz rá. Igazán büszke lehetsz, hogy...
- A Mama nem volt ilyen magas.
- szakítom félbe - Nem volt agresszív, és türelmetlen. És sosem volt ilyen világos a szeme.
- A szemedet, és a radikalizmusodat.. mind apukádtól örökölted.
- válaszolja csendesen, és mint mindig, most is belerándul annak az embernek az említésébe.
- Apám biztosan egy szar alak. - fújtatom - Egy gyilkos. És még a képességem is tőle van. Én nem akarok olyan alja ember lenni, mint ő, érti, nem akarok hasonlítani rá.
- Lornácska, ne olyan hevesen. Apukád egyáltalán nem szar alak. - sóhajtva elengedi az arcom, és inkább idegesen gesztikuláló kezeimet fogja meg, bénult térdére fektetve összekulcsolt kezeinket. - Csak nagyon rossz tapasztalatai vannak a világról. De egyszer talán te is megismered őt. Azt pedig ne szégyelld, amit az ő génjeiből magadra szedtél, hiszen csak a jót adta át neked. Mindenki szeretne ilyen magas, vékony, nemes arcélű csinibaba lenni, mint magácska, Miss Dane. - rám mosolyog villámkék szemeivel, és ettől nekem is mosolyognom kell. - És a szemed is gyönyörű szép. A képességedet meg nem csak rombolásra lehet használni, csodás dolgokat építhetsz vele. Ezt tartsd a fejedben, és nem lesz semmi baj. Na most pedig sipirc, a többiek már vacsoráznak...


***

- Játsszunk Kubásat!
Kiskölykök voltunk még, 8-10 évesek, a Xavier birtok parkjában játszottunk tanítás után, és nagy néha valamelyik bedobta, hogy milyen menő lenne eljátszani a kubai háborút, aztán persze mindegyik ment a nyomában.
- Én leszek a Professzor - mondta lelkesen az egyik szeplős, barna srác, Chris, akinek vakító kék szemei valóban a Professzoréra emlékeztettek. Ő volt az egyik legnépszerűbb szereplő, mert a telepataságot könnyű "eljátszani", és a Professzort is mindenki imádta természetesen.
Magnetot azért már nehezebb.
A rakétákat pénzérmékkel, vagy csavarokkal szoktuk helyettesíteni, de akkor jó a játék, ha ugyanúgy lebegnek felénk, mint a rakéták a valóságban, és valaki vissza tudja tartani őket a becsapódástól.
- Legyen Lorna Magneto! - kiabál lelkesen Cody, akinek Hank Professzor megtisztelő szerepe jutott a játékban. Én a nagy fa alatt gubbasztva néztem őket, mogorva arccal, zöldes hajam két kurta varkocsba fonva, a fehér masni repkedett szeplős arcom körül.
- De Lorna lány, nem lehet Magneto. - vágta rá féltékenyen Liam, aki utált engem az első pillanattól fogva, mert halálosan irigyelte a képességemet (pedig azért szerintem az ő tűzköpősége se kutya.)
- Igaza van, nem lehetek Magneto - vetem oda foghegyről, és tovább rajzolgatok a porba. Magneto nem volt hős, se antihős számomra. Csak egy apa volt, aki elhagyta a mamát, meg a kislányát. Engem. Egy gyilkos. Aki megnyomorította a jóságos Xavier professzort.
- Hogyne lehetne?- mondja kedvesen Cody - ugyanazt tudja, mint ő.
- Így van, Cody.
- szólal meg mellettem hirtelen egy jóságos hang, és megérzem a Professzor kezét a vállamon. Mikor felnézek, tolókocsija ott áll mellettem, ő pedig mosolyogva néz le rám, de még a naiv gyermek is látja, hogy a szeme... A szeme mennyire borzasztóan szomorú.
- Lorna tudná a legjobban eljátszani őt. - mondja halkan, soha, soha nem hívta Magnetonak apát. Mindig csak "Erik" vagy "ő", így reflektál rá. - Gyerünk, kedves. - néz rám - most te írhatod a történelmet. - próbál tréfálkozni.
Én pedig engedelmeskedek.
Miközben játszunk, a szemem sarkából látom, ahogy a Professzor rezzenéstelen arccal figyel minket, és megfordul a fejemben, hogy de hát élete tragédiáját játsszuk el, azt a napot, mikor egyszerre vesztette el legjobb barátját, és a lábait is. Ez nem szép dolog tőlünk, meg is fordul a fejemben, miközben erőlködést mímelve tartom vissza a lebegő pénzdarabokat, hogy hagyom az egész játékot a csodába, aztán jobb ötletem támad.
Amikor Chris a professzor szerepében a derekához kap, és hangosan feljajdul, majd próbál lassítva zuhanni a földre, azonnal hozzá szaladok, és az ölembe húzom a fejét. A pénzdarabok nagy csörrenéssel esnek a földre, és először látom a szemem sarkából, hogy a Professzor arca megrándul.
- Az én oldalamon akarlak. - mondom mélységes beleéléssel, megsimogatva Chris haját. "most te írhatod a történelmet" visszhangzik a fejemben a Professzor előző mondata.
- ... úgyhogy veled maradok, Testvérem. - mondom határozottan.
Döbbent csend, szinte hallani a tücskök ciripelését, az általános döbbenetben pedig megkeresem a Professzor tekintetét, és ráragyogok. Mintha... nagyon halványan mosolyogna.. De akkor miért könnyes a szeme?
Fogalmam sincs róla,
hogy egy réges régi idősíkban
Charles Xavier
csak vérzik,
csak vérzik,
csak vérzik a kubai homokban.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hi dear, my name is
avatar
Hozzászólások száma : 35
Join date : 2016. Sep. 04.
TémanyitásTárgy: Re: Lorna Dane   Hétf. Okt. 24, 2016 8:44 pm

A magad módján igen vonzó személyiség vagy Very Happy Mint a mágnesnek van jó és rossz oldalad is, ez tetszik! Semmi kivetni valót nem találtam benne, úgyhogy ELFOGADVA!
(2 megmaradt pont jóváírva 2016.10.24.)

Üdv nálunk Smile
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Lorna Dane
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Earth by Night FRPG :: Earth By Night Klub :: Karakteralkotás :: Hősök tere-
Ugrás: